vaccin anti-Haemophilum influenzae

vaccin anti-Haemophilum influenzae | Autor: Barbara

Link direct la acest mesaj

As vrea sa-i fac baietelului meu (2,5 ani) toate vaccinurile pana la toamna cand intra in colectivitate insa mi-e teama ca m-am trezit prea tarziu cu Act-hib. Mi s-a spus ca daca nu a facut vaccinul de la 6 luni, acum e inutil. Asa este?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Buna

mara a facut vaccinul act-hib la 3-4-5 luni si rapel la 1an si 5 luni. ar trebui insa sa te uiti pe un prospect sau sa vorbesti cu dr si sa vezi cand/daca poti sas-i mai faci vaccinul.

mada si mara (aproape 2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Pustiul tau nu mai are decat un an si jumatate pana cand bacteria e considerata de-a dreptul periculoasa (4 ani), probabil ca asta e cauza pentru care doctorul ti-a spus ca e prea tarziu sa faca vaccinul acum. Se incepe de la 3 luni, urmand rapeluri la 5, 12 si 15-18.
Un copil sub 4 ani se considera ca nu are organismul suficient de bine pregatit pentru a lupta cu meningita.
Sanatate maxima si sa nu va imbolnaviti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Si eu am intrebat la fel de tirziu, 2,5 ani, pe doctorita copilului meu despre acest vaccin. Mi-a raspuns la fel, ca este tirziu, si tinind cont ca nu este in colectivitate (sta cu el bona cit timp sunt eu la servici, si nu ii place deloc si nici nu cred ca ii va place curind la gradinita), ca nu are rost acest vaccin.
Asa ca in afara de vaccinurile obligatorii nu am facut nici unul. Tocmai l-am facut pe cel de la 30 de luni si ni s-a spus ca pina la 7 ani am scapat.
Cu drag Mihaita (2 ani si 8 luni) si mami Mihaela

Mergi la inceput