Bebe 11LUNI -NU MAI ARE POFTA DE MINCARE
Ultima oara Mark a racit ,a avut febra foarte mare si de atunci nu mai maninca asa bine ,dupa citeva lingurite de mincarica scoate din gurita .
De ce ? pot sa ma intreb la infinit ,nu cred ca voi gasi raspunsul asa ca voi ruga
Mamicile care au mai multa experienta (copilasi mai mari)poate imi puteti spune cum as putea rezolva aceasta problema
Va multumesc!
Yurika&Mark
Raspunsuri
mmi spune:
De Pasti am fost si noi raciti rau de tot, cu febra foarte mare care a cedat abia dupa mai multe zile. Patru zile a trait doar cu ceai si medicamente, timp in care a slabit 1kg si jumatate.
Dupa aceea am luat-o incetisor cu mincaruri usoare, gris, iaurt, sucuri de fructe, singurele pe care le inghitea cit de cit. In acelasi timp, la sfatul doctoritei, i-am dat cite o lingurita de Pikovit si efectul s-a vazut dupa o saptamina, timp in care pofta de mincare a revenit treptat.
Da-i numai ce-i place, chiar daca nu este o mincare foarte variata, pentru citeva zile, si sigur ii va reveni pofta de mincare.
Cu drag Mihaita (2 ani si 8 luni) si mami Mihaela.
mariailin spune:
Si noi am patit la fel...Vladut a racit rau si dupa ce i-am administrat medicamente, majoritatea cu lingurita, nu mai manca. Mi-am dat seama ca ori de cate ori vedea lingurita credea ca-i dam medicamente. Asa ca am trecut la administrarea lor (medicamnetelor) cu seringa. Poa' sa fie si asta. Daca nu se rezolva cu picaturi de pofta de mancare.
Succes, Maria
mirela.mustaciosu spune:
Incearca sa vezi daca nu are afte in gurita. De multe ori de la febra mare, antibiotice etc. fac afte care ii deranjeaza tare mai ales la mancaruri solide si calde. Daca e in regula si nu aftele sau alta suferinta sunt de vina, nu-ti pot spune decat sa ai foarte multa rabdare. Noi am depasit o faza similara (dar care a durat cam 5 luni!) cand plangeam la fiecare masa. Era un chin. Si-a revenit singur, dintr-o data. Fara nici un motiv aparent. Incearca sa variezi meniul si sa descoperi ce alimente mananca cu placere si pe care le refuza sistematic. Renunta o vreme (o saptamana) la cele care nu-i plac deloc si incearca sa i le dai in alte combinatii. Sunt doar sfaturi, pentru ca numai puiul tau o sa decida cand, ce si cum o sa manance. Ii doresc copilului pofta de mancare cat mai grabnica si tie nervi de otel. Si daca simti ca te lasa nervii incearca sa ramai totusi calma - din proprie experienta iti spun, cu cat esti mai necajita si mai nervoasa, cu atat mai mult o sa refuze bebe mancarea.