Mamici de iulie-august 2007 (39)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Gata, scot lista de intrebari! Iata care-i una dintre nelamuririle mele. Nu vreau sa sune a panica sau a alta aiureala, dar cred ca e important sa stiu. In cazul unei nasteri premature, care e saptamana cea mai mica la care as putea naste, astfel incat bebe sa aiba totusi o sansa buna sa creasca frumos? Intreb fiindca aud tot felul de chestii contradictorii si chiar nu mai stiu ce sa cred - ca ar fi S24, apoi ca de fapt e S28 etc. Ba am mai auzit una careia nu-i dau de capat: cica bebelusii care se nasc la 7 luni au sanse foarte bune sa se dezvolte cum trebuie, pe cand sansele se supravietuire ale celor nascuti la 8 luni sunt mult mai mici. Sincer, mie imi suna tare ilogic, dar am auzit chestia asta din gura unei asistente si am tot intrat la intrebari. Inca o data, intentia mea nu e sa starnesc panica!

Lia S24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

da, lia, stiu
been there, done that! cand am iesit prima data afara dupa atatea luni de lancezeala, nu am putut nici cumparaturi la carrefour sa fac ca oboseam nevoie mare! dar trece in doi timpi si trei miscari si o sa ajungi la o conditie fizica de o sa te miri si tu! ce program de sport o sa facem.....hehehe

Aylin, 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

liadorian - te inseli pentru ca nu ai vazut poza cu mine pentru ca nu am pus nici una , deci eu sigur voi face turele cu tine (93kg/1.60) deci ghici cam ce "butoi" sunt dar nu-mi fac acum probleme pentru asta

Adevarat a Inviat Ioana75 si

Otiliainceput23+Laurentiu

Mergi la inceput

lia, nu stiu sa iti raspund la intrebare. si cred ca atatea variante vei avea cate raspunsuri vei primi! nu se stie, nu cred ca e nimic batut in cuie. cred ca in orice caz dupa 32 e cel mai bine. la 24 in nici un caz. in plus, la noi, nu prea se pun multi bbei la incubator (din lipsa de incubatoare cred eu). bble meu la 26 de saptamani nu a avut nici o sansa, insa in italia o cunostinta de a mea a nascaut tot la 26 (bbeu care era mai mic ca al meu - parca 800 de grame avea) si acum are 1 anisor si e bine merci.

iar aia cu 8 luni, ca e mai riscant decat la 7, si mie imi suna ilogic...dar nu stiu. eu stiu ca e mai bine cu cat e mai incolo. iar la 35-36 deja nu mai e nici o problema sa nasti. asta stiu eu, dar variante sunt multe.

Aylin, 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

lia mie la sezged mi-a spus dr ca dupa 25 de saptamani sa am bagajul de spital pregatit.dupa aceasta saptamana ei fac tot posibilul pt bb.
la noi insa depinde si de alti factori,unul dintre ei e dotarea sectiei de prematuri.dupa 28 de saptamani sansele sunt mult mai mari. dar eu zic sa nu te mai gandesti la asta,sunt chiar gnduri pre negre...

alina 24+ cu bb Elisa
asa crestem noi

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri! Fetelor, chiar nu-mi fac ganduri negre! Eram numai curioasa... Timpul asta trece asa de greu ca tot incerc sa grupez saptamanile , sa-mi stabilesc "praguri" de trecut. Parca asa am sentimentul ca fac si eu ceva. (Acu nu-mi cereti explicatii in legatiura cu asta, ca n ustiu ce sa spun - is aiureli de-ale mele! )Doamne fereste, n-am nici o intentie sa dau nas in nas cu bebe mai repede de DPN!

Lia S24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

Lia raspuns foarte tehnic nu am , dar fratele meu s-a nascut la 8 luni si un pic si duminica a implinit 26 ani , sora mea a nascut la 8 luni si o saptamana si bebe e bine merci pe data de 12 aprilie implineste 4 luni . Este adevarat ca in ambele cazuri au fost si sunt copii mai agitati decat ceilalti ( cu fratele meu parintii mei nu au dormit 5 minute decat asa cu schimbul ) . Dar repet sunt sigura ca fetele cu mai multa experienta in domeniu iti vor da raspunsuri mai exacte .

Otiliainceput23+Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Hristos a Inviat!!!

Ei bine a trecut si Pastele. Sper ca ati petrecut un Paste linistit alaturi de familiile voastre. E uimitor cat de repede trece timpul cand esti in vacanta iar compania este buna dar parca nu trece suficient de repede cand ma gandesc ca abia astept sa imi vad bebelina in brate.
Pe bebelina o simt peste tot. La ecografii statea mereu in aceiasi pozitie, in centrul burtii cu piciorusele in dreapta. Acum cele mai active miscari le simt in dreapta jos si stiu ca sunt piciorusele iar in dreptul buricului si stanga stiu ca sunt manutele.
Cred ca partea cea mai buna din a fi gravida e sa simti cum o parte din tine si persoana iubita creste in tine, cum devine mai puternica cu fiecare zi care trece, cum loviturile pe care abia le puteai simti devin mai puternice...
Sa aveti o zi buna

stefania sapt.23 & Catarina

Mergi la inceput

Otilia, ! Eu am in burtica un bebe foarte cumintel, sper sa fie asa si dupa ce se naste! Loveste distinct, dar niciodata in ficat sau vezica, iar cand e jucaus face valuri pe burtica si-mi lasa in pace zonele dureroase! O sa-l pupe mama pentru asta cand ne intalnim!

Lia S24

Mergi la inceput

foarte frumos spus, stefania!

ioana, . tot mai citesti?

Aylin, 21+

Mergi la inceput