astm bronsic ?
Raspunsuri - Pagina 2
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adarius JARMO,cum sunteti?a postat alra doua topicuri,citeste si acolo,poate te ajuta cu ceva,poti merge si la alergolog,poate la voi se fac teste la copii asa de mici,sincer ti le-as recomanda pe cele din singe si nu pe cele cutanate,incearca si multa sanatate. "IN VIATA NIMIC NU E SIGUR,CEEA CE PARE CA TREBUIE SA SE INTAMPLE SE POATE SCHIMBA INTR-O CLIPA." |
Uite, si un topic deschis de mine cand eram la fel de disperata :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137522
Topicurile de mai sus, le-am citit si rascitit. Multe lucruri folositoare dar nimic tintit pe problema copiilor nostrii. De ex. acolo se vorbeste foarte mult de bronsite/pneumonii repetate ceea ce la noi nu e cazul.
Fetita mea , de un an jumatate a avut doar o singura bronsita, dupa care imediat s-a declansat alergia.
Nu pare sensibila la raceli chiar daca nu o protejez excesiv. In schimb sunt constienta ca daca ar racii sigur s-ar complica la plamani. De ex. pana la un an , nu a luat nici un medicament. Prima raceala a fost cand medicul i-a administrat 2 vaccinari in acceasi zi, seara la cateva ore dupa vaccin s-a declansat o raceala puternica. Probabil vaccinarile i-au scazut imunitatea si virusul luat de la dispensar a facut ravagii.
Propun sa se pastreze si acest topic, eventual redenumit "Alergii respiratorii" sau "Astm bronsic alergic"
Daca se confirma alergia la polen a baietelui, poti sa-mi scrii si daca pot sa te ajut, o fac cu placere.
Stiu cat de important e un sfat, mai ales de la mamicile care vad luminita de la capat :)
Sanatate!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
JARMO spune:
Dragele mele, va multumesc din suflet pentru sfaturi , insa aceasta problema noi am avut-o acum 2 ani si ceva iar acest subiect vad ca a fost reluat de o alta mamica. Nu e nici o problema , in cazul de fata noi locuim in Franta si suntem bine,sub stricta observatie a unui medic pneumolog pediatru, a unui radiolog pediatru ( deoarece o data sau de 2 ori pe an facem radiografiile plamanasilor , dar numai atunci cand suntem sanatosi, sa vada exact functionalitatea lor ) , sambata mergem iar la un alergolog ( de aceasta data ni se vor face teste cutanate ), acum 2 saptamani am facut un scaner toracic ... si tot asa , insa ne bucuram ca suntem din ce in ce mai bine , chiar daca si racelile isi mai spun cuvintul cateodata , e firesc ! A urmat in schimb tratament preventiv cu Seretide ( 2 pufuri dim/seara ), singulair-ul ni l-au scos deoarece aici nu gasim pentru copiii mai mici de 6 ani, iar cel ce se gaseste pentru copiii mai mari se administreaza doar celor cu astm la efort . Cred ca totusi in Romania, prescrierea Singulair-ului la copii a devenit o moda , administrarea lui facindu-se cu mare usurinta , fara a se face ( de cele mai multe ori ) cateva investigatii .
Oricum, copilul este sub supraveghere, din toamna mergem la gradi si speram ca totul sa decurga bine. Daca mai doriti sugestii, va stau la dispozitie ! Sanatate puiutilor vostri !
softurela spune:
citat din mesajul lui JARMO Dragele mele, va multumesc din suflet pentru sfaturi , insa aceasta problema noi am avut-o acum 2 ani si ceva iar acest subiect vad ca a fost reluat de o alta mamica. Oricum, copilul este sub supraveghere, din toamna mergem la gradi si speram ca totul sa decurga bine. Daca mai doriti sugestii, va stau la dispozitie ! Sanatate puiutilor vostri ! |
Ma bucur sa stiu ca problema e aproape rezolvata. As dori insa sa stiu daca e vorba de alergie la polen si daca da, cum s-a rezolvat.
Ce tratament ati facut initial, cat timp? A mai luat contactul cu acei alergeni sau ai evitat? Daca da, cum a reactionat organismul ?
A mai dezvoltat si alte alergii? Ce pronostic pun medicii pentru o rezolvare completa ?
Stiu ca situatia difera de la copil la copil dar informatiile imi sunt utile.
Despre Singulair, ce sa-ti zic, la noi chiar se vad diferentele. Inainte de a incepe tratamentul tusea se declansa si la praf, nu numai la polen. Noi urmam doar 3 luni pentru moment si in functie de evolutie decidem ce facem mai departe.
Multa sanatate!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
JARMO spune:
Softurela, dupa ce vom avea rezultatele de la testele de alergie, te voi tine la curent, deoarece sambata ( 4 iulie) le vom face. Insa despre polen, nu , copilul nostru nu e alergic la polen, maninca miere si ii dau polen, deci nu are nici o reactie negativa. Testele sanguine pe care i le-am facut acum ... aproape 2 ani , cred , nu au fost deloc concludente , asa ca ... le repetam obligatoriu si pe acestea, cutanate.
Nu stiu daca copilul tau e in aceeasi situatie cum e al meu, insa iti voi spune pe scurt : pina la virsta de 1 an, nu am avut absolut nici o problema de sanatate cu el, nici cea mai mica raceala, si slava domnului,am vizitat deja destule tari cu variatii de temperatura diverse. In schimb, dupa 1 an , a inceput calvarul, pneumonii repetate, cu weezing, insuficienta respiratorie... of , fapt pt. care necesita oxigen , deci internare obligatorie. Si toate acestea se datoreaza cred , si medicului pediatru, care trata doar criza , nimic preventiv .Pe atunci locuiam in Italia iar pediatra imi recomanda mereu Bentelan ,e cortizon. Pina intr-o zi cand m-am infuriat si i-am spus ca nu mai sunt de acord sa bag atat cortizon in copil, intr-un timp asa scurt.
De anul trecut insa ( copilul avea 2 ani jumate ) , suntem in Franta si copilul e din ce in ce mai bine, dar cum am mai spus, suntem sub supravegherea unui pneumolog pediatru foarte bun, acum poate sa joace putin fotbal, sa mearga cu bicicleta, sa alerge in voie , iar cand vede ca nu mai poate , se opreste singur.
Erau perioade cand respira greu si imi cerea singur sa-i fac aerosol. Insa acum suntem doar pe puf-uri , preventiv , si ii este bine.
Te tin la curent cu rezultatele , numai bine !
softurela spune:
citat din mesajul lui JARMO Softurela, dupa ce vom avea rezultatele de la testele de alergie, te voi tine la curent, deoarece sambata ( 4 iulie) le vom face. Insa despre polen, nu , copilul nostru nu e alergic la polen, maninca miere si ii dau polen, deci nu are nici o reactie negativa. Testele sanguine pe care i le-am facut acum ... aproape 2 ani , cred , nu au fost deloc concludente , asa ca ... le repetam obligatoriu si pe acestea, cutanate. Nu stiu daca copilul tau e in aceeasi situatie cum e al meu, insa iti voi spune pe scurt : pina la virsta de 1 an, nu am avut absolut nici o problema de sanatate cu el, nici cea mai mica raceala, si slava domnului,am vizitat deja destule tari cu variatii de temperatura diverse. In schimb, dupa 1 an , a inceput calvarul, pneumonii repetate, cu weezing, insuficienta respiratorie... of , fapt pt. care necesita oxigen , deci internare obligatorie. Si toate acestea se datoreaza cred , si medicului pediatru, care trata doar criza , nimic preventiv .Pe atunci locuiam in Italia iar pediatra imi recomanda mereu Bentelan ,e cortizon. Pina intr-o zi cand m-am infuriat si i-am spus ca nu mai sunt de acord sa bag atat cortizon in copil, intr-un timp asa scurt. De anul trecut insa ( copilul avea 2 ani jumate ) , suntem in Franta si copilul e din ce in ce mai bine, dar cum am mai spus, suntem sub supravegherea unui pneumolog pediatru foarte bun, acum poate sa joace putin fotbal, sa mearga cu bicicleta, sa alerge in voie , iar cand vede ca nu mai poate , se opreste singur. Erau perioade cand respira greu si imi cerea singur sa-i fac aerosol. Insa acum suntem doar pe puf-uri , preventiv , si ii este bine. Te tin la curent cu rezultatele , numai bine ! |
Multumesc mult,
Sa stii ca si fetita mea mananca miere, si chiar a luat un tratamnet pe baza de polen. Nu ma refer la acest tip de alergie.
E alergica atunci cand trece pe langa o suprafata mare de gazon sau paseste/alearga in iarba. E alergie respiratorie la polenul de graminee.
Multumesc mult de mesaj. Sa stii ca nu vad luminita de la capat chiar daca intr-un mesaj anterior o spuneam. Incercam doar sa te incurajez.
Succes pe 4 iulie !
JARMO spune:
Softurela, uite ca vin cu noutati si suntem si noi alergici la graminee , fin ... etc., insa perioada se termina si speram sa nu avem alte probleme. Asa ca, suntem pe aceeasi lungime de unda. Ca tratament nu avem nimic de luat, doar la anul, la inceputul primaverii, doctorita ne-a zis sa mergem la ea sa ne prescrie un siropel preventiv .In rest nimic.
Va doresc sanatate multa !
softurela spune:
citat din mesajul lui JARMO Softurela, uite ca vin cu noutati si suntem si noi alergici la graminee , fin ... etc., insa perioada se termina si speram sa nu avem alte probleme. Asa ca, suntem pe aceeasi lungime de unda. Ca tratament nu avem nimic de luat, doar la anul, la inceputul primaverii, doctorita ne-a zis sa mergem la ea sa ne prescrie un siropel preventiv .In rest nimic. Va doresc sanatate multa ! |
Multumesc mult de vesti.
Da, din pacate era evident ca e alergic la polen. Faptul ca s-a declansat in parc si in perioada de polenizare spune tot.
La noi diagnosticul este bronsita astmatiforma pe fond alergic si cu componenta la efort. Doctorita mi-a zis ca tabloul clinic e astm, dar prefera la copii sa-i spuna bronsita.
Noua ne merge bine cu Singulairul, alearga, se joaca fara limite. Sper sa ne fie bine cat de curand.
O sa facem si noi testele de alergie in septembrie.
Multa sanatate si voua!
softurela spune:
Buna ziua,
Ce produse de spalat folositi pentru copii cu sensibilitate respiratorie? Ma refer la sapun, sampon fara parfum.
Multumesc
softurela spune:
citat din mesajul lui JARMO Softurela, uite ca vin cu noutati si suntem si noi alergici la graminee , fin ... etc., insa perioada se termina si speram sa nu avem alte probleme. Asa ca, suntem pe aceeasi lungime de unda. Ca tratament nu avem nimic de luat, doar la anul, la inceputul primaverii, doctorita ne-a zis sa mergem la ea sa ne prescrie un siropel preventiv .In rest nimic. Va doresc sanatate multa ! |
Buna Jarmo,
Ce mai faceti ? Cum e la gradinita ?
La noi a trecut perioada de polen in schimb am ramas cu astmul de efort.
Astazi a alergat pe malul marii, pana la epuizare si a urmat o criza de tuse. Weezingul nu l-am auzit.
Am avut acum 2 saptamani o raceala puternica, pe care am tratat-o de la primul semn de wheezing cu flixotide+ventolin. In 2 zile a disparut tusea, dar am mai ramas cu RAR-uri cateva zile.
Cam o saptamana a tinut nebunia. Asta a fost a doua raceala a micutei, din nou dupa o vizita la dispensar. E ultima data cand mai calc acolo.
Am respirat usurata dupa raceala asta, imi era teama ca se repeta povestea de anul trecut (spitalizare; branule, etc). Dar se pare ca de data asta am intervenit la timp, cu medicatia corecta.
Astept vesti de la voi.
Inca ceva , am observat la fetita mea ca atunci cand o iau in brate sa o spal pe maini, tuseste. E ca si cum o apas pe torace. Cunosti explicatia acestui fapt ?
O sa mergem la un penumolog imediat ce ne intoarcem in Bucuresti, pana acum am mers doar la alergologi.
La analize i-a iesit IgE-ul total mare in schimb cei specifici au iesit negativ sau 0,35. Mi se pare destul de ciudat ca a iesit negativ la polen de graminee si ierburi in conditiile in care ea manifesta reactii astamtice imediat ce paseste in gazon.
Foarte ciudat, sper sa fie asa. Ar fi o veste foarte buna pentru noi.
Multa sanatate si mai multe vesti bune !