transpiratii abundente
Sunt o mama disperata. Baietelul meu are 10 luni si transpira foarte mult. Acum este din nou racit(a treia oara de cand s-a nascut), tuseste, curge nasul. Nu este un copil infofolit, din contra, toata iarna nu a purtat deloc caciulita(in casa).
A mai fost cineva in situatia asta?
Exista vreun tratament naturist?
Au efect aerosolii, daca mergem la mare?
anicris si Boris
Raspunsuri
moto spune:
Draga Anicris drept sa-ti spun eu nu am avut probleme cu raceala la bb-ul meu sfatul meu este sa mergi cu el la mere poate o cura de aer si soare o sa-i faca f. bine ...numai bine si sanatate multa ...Delia si bb-ul Seby.
mirela.mustaciosu spune:
Da, aerosolii au efect si pentru raceli, dar mai ales daca are o forma de rinita alergica. Oricum rau nu ii poate face aerul de mare. cu conditia sa iti iei toate masurile de precautie cu soarele. Poate ar fi bine sa incerci sa ii dai niste Vitamina C, stiu ca pare o banalitate, dar baietelului meu i-a folosit. I-am dat pe perioada de iarna Vit. C fiole (nu reusesc sa-l conving sa manance destule citrice cat sa aiba un aport suficient de Vit. C din fructe) si nu a racit deloc, toata iarna, desi pana atunci a facut destul de des "rosu in gat" cu rinoree, febra etc. Pot sa-ti spun ca in copilarie eu am avut o rinita alergica, sau cel putin asta au banuit medicii ca am, imi curgea nasul aproape tot timpul si singurul lucru care m-a ajutat sa ma vindec complet au fost aerosoli (dar ca tratament la Eforie Nord la baza de tratament de la Hotel Traian) - sunt niste aparate speciale, un fel de masca de oxigen prin care se inhaleaza timp de cateva minute apa de mare purificata si vaporizata. Dar si aerosolii pe malul marii au efect.Noua ne-a recomandat medicul bebeului ca atunci cand mergem la mare sa-l alergam pe malul marii, nu doar sa-l plimbam in carut si ne-a garantat ca asta ii va face bine. Ne-a spus ca si aerul de salina face foarte bine, dar acolo n-am ajuns. Multa sanatate!
Ela-Z spune:
Anicris sa-ti traiasca si sa fie sanatos! si Octavian, de 10 si 1/2, transpira f. mult, dar nu pe tot corpul, ci numai la cap si numai cand "alearga" prin casa in premergator. Eu sunt f. ingrijorata pe tema asta si nu stiu ce sa fac. Am citit aici ca transpiratia la ceafa ar fi un semn al rahitismului, dar dr. pediatru a zis " nici vorba" de asa ceva si totusi mie mi se pare anormal. Este adv. si eu am tot auzit " du-te cu copilul la mare ", dar nu stiu in ce masura il va ajuta si nu mi-a explicat nimeni cum il poate ajuta marea. Al meu bb nu a racit decat o singura data, dar in schimb mi-a facut de f. multe ori rosu in gat si nu stiu cum sa fac sa evit acest lucru!!!
Ela si Octavian