tzontzoroi

tzontzoroi | Autor: Ingala

Link direct la acest mesaj

Mamici si tatici dragi,

Baaietelul meu Teodor impineste acusica 2 luni si nu sta tzontzoroi, adica nu tine capushorul drept, dar are incercari. Cand il pun pe burtica isi ridica si roteste capul pe o parte. La voi la ce varsta a tinut singurel capul vertical? Este o varsta standard sau depinde de la copil la copil?

Pupici dulci

Ingala si Teodor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Depinde f. mult de la copil la copil.Cind este treaz pune-l cit mai mult sa stea pe burtica [ stai si supravegheaza-l]si ai sa vezi cit de repede va incepe sa -si tina capusorul.
Nu dispera.

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

sigur ca difera de la un copil la altul...nu.ti fa nici o grija daca nu ai motive serioase de ingrijorare,daca doctorul spune ca e ok..e ok!!si nici macar nu are 2 luni..e mic-mititel,are timp...asa cum a spus lilach.tine.l pe burtica si prinde puteri imediat
am auzit si de copii care mult mai tarziu au tinut capul..chiar recent pe forum a fost o mamica ingrijorata ca bebica nu tinea capul..nu mai retin varsta dar era oricum peste 4 luni..noi nu am avut asfel de griji pt simplul fapt ca Marc si.a tinut capul inca din prim zi de nastere,e un fortos si jumatate si foarte activ,inca din burtica.Chiar a fost nostim,avea o zi si il tineam pe pieptul meu ,pe burtica si si.a ridicat capul bine si..asa m.am speriat ca i l.am tras inapoisi nici nu a fost nevoie sa ii sustinem capul,eu am facut.o pana la 2 luni dar si doctorul a zis de la o luna ca e suficient de puternic.
deci vezi...difera foarte mult de la un copil la altul dar voi,la nici doua luni,nu trebuie sa va faceti griji!!!!
bafta multa,sanatate si sa auzim de bine!!
ancuta si bebe Marc-Stephan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iza spune:

Da, si la noi a mers cu statul pe burtica, Andrea si-a tinut capul de pe la 3 saptamini, dar sint bebei si bebei...Si altceva care a mers a fost pozitie verticala in brate (asta pt ca avea colici si o tineam destul de mult la rigit, pina s-a obisnuit asa si nu mai vroia altfel).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Seby are 3 luni si 3 sapt iar capul si-l tina de cand s-a nascut putin apoi din ce in ce mai mult iar acum isi tine f oarte bine capul eu l-am asezat mult pe burtica ajuta la intarirea nuschiilor gatului .....dar este normal si cum au spus si Ella poate sa depinda de la copil la copil....Delia si bb-ul Sebastian

Mergi la inceput