dati-mi va rog un raspuns la aceasta intrebare.
am folosit cloracef forte 10 buc de 500 mg in trim 3 de sarcina pentru o infesctie urinara. e grav?
astept raspuns urgent.
multumesc
Dana,
eu am avut infectie urinara in saptamina 21 de sarcina(trimestrul 2),si am luat 6 capsule(de 500 mg) de Elobact(e tot o cefalosporina).
La vremea respectiva am citit mult pe net despre asta,ma cam speriasem si eu desi toata lumea m-a asigurat ca bebelusa mea nu va pati nimic si asa a fost,este sanatoasa tun.
In fine,nu stiu de efectele in primul trimestru de sarcina,intreaba-ti doctorita.
Pe prospectul de la Elobact cit si in ghidul meu clinic scrie ca cefalosporinele nu se administreaza in primul trimestru dar probabil ca la tine beneficiul a fost mai mare decit riscul.
Sanatate multa!
Alina
Dana, vorbeste cu medicul. e singurul in masura sa-ti dea un raspuns corect. Orice medicament luat in primul trimestru de sarcina, in functie de cantitate si de continut, ar putea afecta sarcina. Numai medicul iti poate spune daca si cat e de nociv. Stiu ca sunt antibiotice care se pot administra in cursul sarcinii fara pericol, dar nu stiu care si in ce cantitati. Oricum e obligatoriu sa fie informat medicul care urmareste sarcina despre medicamentele pe care le-ai folosit de cand ai ramas insarcinata. Multa sanatate!
Uite, Dana, am gasit ceva care ar putea sa-ti fie de folos: http://www.reclama mascata//avertizare/info.asp?id=257