colici

colici | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu de o luna si jumatate sufera de dureri de burtica si de gaze, mai ales seara si noaptea. Ce s-ar putea face ca sa-i alin durerile si sa pot si eu dormi macar o ora pe noapte ??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza spune:

Eu i-am dat fetitei mele(preventiv, ca nu a avut colici) SAB SIMPLEX si ceai de colici de la HIPP.Nepotelului meu i-am dat DEBRIDAT si Bonnisan.Este bun si Baby drink,este tot un ceai de colici.Ma mir ca pediatrul nu ti-a recomandat nimic.
Ar trebiu sa mai cauti pe forum,din cate stiu subiectul s-a mai discutat si poate te mai inspiri si din discutiile de atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Fetita mea de 10 saptamani tot mai are colici (mai rar dar are)cu toate ca eu ii dau sab simplex de pe la 3 saptamani, ceaiul baby drink i l-am dat mai tarziu dar nimic...este adevarat nu plangea pe fiecare seara dar si cand o apuca...
Acum nu stiu ce sa-ti spun poate nu la toti copii se manifesta la fel, tu incearca si cu sab simplex si cu baby drink.
Vorbeste si cu doctorul tau sa-ti dea reteta gratuita pt. sab simplex.
Cu multa rabdare si tarie trebuie sa trecem si peste asta.
Toate cele bune si zile si nopti cat mai linistite.

Lilib

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Dragi mamici,
Va scriu cu mana pe inima ca nu am crezut vreodata ca bebelusii pot scapa de colici fara medicamente, insa iata ca se poate...
La prima fetita, am avut si eu niste nopti despre care nu vreau sa imi aduc aminte. Am incercat tot ce se putea si era prin farmacii in Romania pe vremea aia: ceaiuri, pastilute, siropel special preparat, inclusiv fenobarbital ca sa poata si ea dormi putin noaptea, ca la mine nu ma mai gandeam... Cum se facea ora 6 dupa masa, incepea plansul si nu mai termina pana dimineata dupa ce sotul pleca la servici, adica pe la ora 7.
Cea de-a doua fetita a incercat sa-mi faca acelasi program... In prima noapte a stat la nursery, eu fiind operata, insa din noaptea a doua am luat-o cu mine in rezerva. Era parca copia fidela a sora-sii. Cand le-am povestit fetelor de la nursery, mi-au spus ca nu se poate asa ceva, pentru ca ea e o fetita foarte cuminte, si mi-au explicat ca nu exista practic colici, si ca tot secretul e sa scoti tot aerul din stomacelul copilului si va dormi foarte bine.
Habar nu aveti ce inseamna sa scoti tot aerul...
Acolo la spital erau asistente garla, pentru fiecare copilas - o asistenta... si nu facea altceva decat sa se ocupe de copii. Bebeii aveau 6 mese pe zi, foarte exacte: la 1, 5, 9, 13, 17, 21. Stateau cu ceasul, cate jumatate de ora (nu mai mult) ca sa ii hraneasca cu biberonul, nu va vine sa credeti... cate 60 ml de formula; iar dupa asta, o alta jumatate de ora ii batea pe spate, ii lasa jos, iar ii lua in brate si ii batea pe spate, iar ii lasa cate un minut jos. Cand mai erau 5 minute, le schimba pampers-ul si ii lua la batut din nou. Dupa care dormeau 3 ore neintorsi.
Pentru orice eventualitate, doctorita mi-a dat si mie un siropel (se numeste simeticone - insa nu stiu daca se poate gasi oriunde in lume) din care i-am dat doar de 2 ori, in doua seri pentru ca am scapat-o cu ceva gaze inauntru si o durea deja burtica.
Am respectat intocmai programul cand am ajuns acasa si a mers. Mai mult, Emi a mea a inceput sa se trezeasca pentru masa de la 1 tot mai tarziu, pana cand a unit-o cu cea de la 5 si acum a mutat-o la 7 cu totul. Deci, dragi mamici, doarme toata noaptea fara sa ma deranjeze deloc. Si cand ma gandesc ce am tras doua nopti la spital... nu imi vine sa cred ca am scapat de "colici".
Faceti si voi la fel, va urez succes, si va asigur ca merge.
Sanatate si virtute,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinutza spune:

Subscriu la ce spune mama Mariana, n-am avut probleme cu fetita deloc. Asta pentru ca o tineam cate o jumatate de ora in pozitia verticala pentru regurgitare.
Preventiv i-am dat de vreo 3-4 ori sab simplex, dar puteam sa nu-i dau, intr-adevar n-a fost cazul.
Cristina si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Simeticonul este substanta activa din Sab Simplex sau alte medicamente pt. colici (eu am folosit Lefax picaturi pt. bebei - si desi era tot cu simeticon, Ilinca a reactionat mai bine la el decat la Sab Simplex)!
Eu am alaptat la cerere, NU am culcat-o niciodata pana nu eructa, daca nu reusea sa faca asta cand o tineam vertical, o puneam pe burtica si se rezolva - si in conditiile astea Ilinca a avut cred doar vreo 3-4 crize de colici in 2 saptamani!
Insa eu stiam ca nu numai gazele dau colici ci si efortul stomacelului lor de a digera!

A, si eu am fost sfatuita sa bea si eu ceai de chimen si anason - in parti egale - care ajuta si la stimularea lactatiei!

Numai bine la mamici si la bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Buna din nou,
Multumesc mult pentru sfaturi, eu sint in Canada si aici pediatrii nu recomanda nimic contra colicilor. Singura chestie care o spun e ca trebuie sa rigiie copilul dupa ce maninca. Si nu se bate o jumatate de ora pe spate, ci doar un minut-doua, caci daca nu rigiie va rigii mai tirziu pe masura ce digestia se va face. Daca se da la copii formula normal ca e posibil de facut un program deoarece acesta se digera mai greu si copilul doamre astfel mai mult. Dar daca eu dau numai sin la cerere...e mai greu de stabilit un program caci nevoile variaza de la o zi la alta. Apoi mai am o intrebare, daca copilasul a adormit la sin, sa-l mai scol ca sa-l bat pe spate ??
As dori si eu sa dorm putin noaptea, dar nu mi-a fost cu putinta de aproape 7 saptamini de cind am copilul...nu am dormit nici-odata mai mult de 3 ore...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Eu i-am dat lapte de la san aproape o luna de zile si tot asa cum spui tu, adormea la san si nu o mai trezeam, bineinteles ca nu se satura iar peste o ora se trezea iarasi, nu avea un program cat de cat pt. mancat, era o vraiste totala plus ca mai erau si colicii.
Am hotarat sa n-o mai pun la san insa m-am muls si i-am dat lapte tot de la mine (si acum fac la fel) dar ii dau si lapte praf pt. ca am putin lapte.
Acum sunt multumita pt. ca mananca la 3 ore iar noaptea doarme 5-6 ore, mai sunt colicii dar vad ca o apuca mai rar acum. Doamne ajuta.
Metoda pe care am ales-o este destul de obositoare dar merg inainte.
Cauta si tu si alege ce este mai bine atat pt. copil cat si pt. tine.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iza spune:

Asa e, in Canada pediatrii nu dau nimic pentru colici. Si noi am avut pb. in prima luna, ne-am plins pediatrului care ne-a spus “Nothing works for colic”. Asa ca am incercat si noi ce am mai aflat din experienta altor mamici: am baut eu (mult) ceai de anason, ii puneam pe burtica (mai ales noaptea cind avea crize) un prosopel caldutz, o plimbam in brate. Cu rigitul mergea mai greu mai ales noaptea cind adormea la sin (oricum metoda cu pus bebeul la orizontala si apoi pe umar da roade,ne-am prins si noi ceva mai tirziu).

Exista si aici (la Shoppers Drug Mart am vazut) ceva pentru colici: Grape Water. Am auzit ca e bun, noi nu l-am incercat pt. ca deja scapasem de colici cind am aflat de el.

Mergi la inceput