Montignac : ce am mancat azi (85)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

buna fetelor!

Intru si eu putin sa vedeti ce am inteles eu:

Daca fac paine pot folosi:-faina integrala de grau.
- faina integrala de grau amestecata cu alte tipuri de faina integrala (secara,orz,etc)si chiar cu tarate.
Cu faina de naut sau soia se poate?
Tarate folosim doar de griu?
Mie painea i-mi place cat mai neagra dar cea de cumparat in general contine si faina alba.
Am gasit o painica hipocalorica care contine:boabe de secara macinate,tarate din grau,faina de secara,sare ,drojdie,fibre de ovaz.E ok,nu?

Tot ce este facut din faina integrala,secara,orz,tarate se papa cu branza si lapte0%,dulceata Monti,etc.(Ma refer doar la cine vrea sa tina strict)
Cu faina de soia,naut se prepara ce se papa cu lipide.
Eu la inceputul dietei ma gandeam ca nu-mi trebuie paine si nu ma interesat pana acum.Acum chiar simt nevoia si vreau sa-mi fac singura pentru ca cea cumparata nu-mi place.
Va intreb pe voi pentru ca pe Culinar unele retete nu prea sint Monti si induc in eroare.
Va multumesc inca o data!

Va chinui nu?

Mamica de 2 zuze ANA-MARIA SI ANDREEA
POZICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstinuta spune:

Chiar ati dezbatut ce este faina si ce vrea ea...
Chiar daca ma repet:
1.Faina trebuie sa fie integrala obtinuta din macinarea bobului intreg al cerealei fara a se sorta taratele .Exista la plafar faina integrala de grau ,secara.Painea facuta exclusiv din faina integrala nu se combina cu grasimi(desi chiar ar merge cu putin ulei de masline dupa ultimele raspunsuri de la Monti)
2.Faina de soia sau naut au ig mic se pot combina cu grasimi dar nu se poate face paine din ele pentru ca nu contin gluten si el nu "dospesc".eu fac prajitura cu cea din soia si cea din naut o folosesc la snitele

Painea cu taratze merge cu grasimi daca are cel putin 25% taratze (dupa spusele lui Monti in ultimele raspunsuri) .Eu pun jumate taratze.Nu creste asa frumos ,este mai pietroaie dar se poate manca cu grasimi.Eu mai nou pun ceva gluten de grau si parca dospeste mai bine si nu e rea de loc.

Zicea Andanii ca a gasit taitei din faina integrala si taietei din faina de soia.Eu fac in casa taietei din faina integrala iar din faina de soia nu fac taietei ca nu ies ci galuste .Galustele din faina de soia si ou merg foarte bine ca si garnitura la o tocanita de pui.

Nu va mai plictisesc dar :
FACETI PAINE IN CASA DIN FAINA INTEGRALA! CHIAR DACA VA IA TIMP NU RENUNTATI SA MANCATI O PAINE BUNA SI SANATOASA! SI MAI ALES NU VA FERITI SA MANCATI PAINE DIMINEATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

cristina eu nu prea fac taitei ca nu apuc, e mai complicat
painea e cimplu, cu mixerul in 15 min e si in cuptor
si miroase , si miroase de lesin ..... eu pun 50% faina si 50% tarate, iese cam tare dar e superrrrrrrrrrrrrrrrr

ANDANII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_B spune:

Buna fetelor,

Va admir pentru perseverenta voastra.
Eu in seara asta am cedat ispitelor si am mincat o jumate de bagel prajita si cu margarina...ntz, ntz...Ce sa va spun, ca mi-era o pofta de ciocolata de zile mari, dar am rezistat eroic.

De miine promit sa fiu mai cuminte.

Mergi la inceput

Buna fetelor!

Va multumesc si va pup pentru raspunsuri.
Crisstinuta si mie i-mi place painea facuta in casa ,mai ales cea neagra.Eu nu am facut niciodata,dar ma tenteaza sa fac.Tu sti daca 'masina de facut paine' e buna ?Intreb pentru ca habar nu am sa framant si nu am nici robot.
Aseara am facut Tort pufos si cremos.Blatul iese f. bun,adica nu este asa de amar iar crema este delicioasa numai ca mie care sintnu mi sa intarit frisca pentru ca nu am batuto rece ci la temp. camerei iar crema a iesit moale.Am amestecat-o cu branzica si am taiat fasii de blat pe care le-am uns cu crema.Nu le-am mai pus in straturi pentru ca se storcea crema.
Nu-mi vine sa cred ca putem manca fara probleme o asa bunatate de prajitura.
Lili_b poti manca cioco. cu >70% cacao
Crisstinuta sau Andanii,taiteii din f. integrala merg cu ciorbita sau mancare de legume iar cei de soia cu mancarici de carne,nu?
Ariel_7000te asteptam cu forte proaspete.Ai grija de tine
Latrishia!!!!Unde esti???
Acusor si restul trupei va pup

POZICI

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sanse

Buna fetelor!

Crisstinuta sau Andanii,taiteii din f. integrala merg cu ciorbita sau mancare de legume iar cei de soia cu mancarici de carne,nu?

POZICI

da sense , bravo , ai inteles bine taiteii integrali cu supa de legume, iar taiteii de soia se pun in supa de legume cu carne.

ANDANII

Mergi la inceput

...In sfirsitttt.....

POZICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstinuta spune:

Sanse,fetele de pe culinar majoritatea au masina de paine,spuneau ca iese painea bine in ea.Eu nu sunt din Bucuresti dar spunea cineva ca la Cora se gaseste masina de paine cu 1.600.000 lei.
dar sa stii ca eu nu o framant deloc ca nu am rabdare.mai important e s-o lasi la dospit macar 0 ora.

Zicea cineva ca pe culinar nu toate retetele sunt foarte monti....
Postati retete care vi se par dubioase sa-mi dau cu parerea...

Mergi la inceput

firma care produce paste si taitei din faina integrala este aceasta:
http://www.petrasbio.ro/
exact taiteii ce i-am luat sunt astia :
http://www.animaplant.bizoo.ro/vanzare/6286/Taitei-Din-Grau-Durum-Integral

ma rog asta o fi pret de pe-acolo , eu aici i-am luat cu vreo 30 si ceva , nu mai stiu exact
am descoperit de azi si paine din faina integrala cu tarate , e super buna , e produs nou la brutaria de unde iau eu zilnic, e super , si eu super fericita ca nu prea mai am timp sa fac paine , si eu chiar simt nevoia de paine .... am mancat acuma paine cu putin ulei de masline si castraveti rosii ridichi .

ANDANII

Mergi la inceput

Intru si eu pentru meniu:

md:branza mozzarele cu 2 oua ochiuri
p:1 felie mare de Tort pufos si cremos(monti)
c:iar am papat tort pufos(am renuntat la fripturica)

Va pup si spor la slabit!

POZICI

Mergi la inceput