Mamici de martie - aprilie 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 9
suzy78 spune:
Revin din nou,
Toata lumea vorbeste doar despre frica si durerile nasterii.....dar nimeni nu vorbeste d eproblememe de dupa.......dureri dupa nastere, oboseala excesiva, durerile de sani, mastita, noduli, trezitul la bebe.....acomodarea cu ei.....dar la final ne obisnuim cu orice de dragul lor,......i-am adus pe lume ca ni i-am dorit ff mult.....si nu se compara cu nimik can ii vedem cum creste......mie de exepmlu cand ii vad ce fericit ii la titi imi dau larimile.....la noi orice problema se rezolva cu titi.....chiar daca simt ca imi suge creierii de durere.....culmea sunt fericita.....apropo am uitat s ava spun ca am deja gaura cat oo unghie in sfarcul drept
Va pe toate,
Suzy78, mami d e Nicolas Mihai - 27 februarie 2007
Jaana spune:
Buna fetelor!
Intru si eu sa dau raportul: tot cu burtica la purtator sint... Nici un semn de nastere. Miine am programare la spital pentru investigatii. Sper sa ii conving sa imi declanseze nasterea, ca nu mai rezist asa...
Roxanici, bine ai revenit acasa! Sunt sigura ca si eu voi fi un dezastru in primele zile si probabil multe din noi trec prin asemenea experienta.
V-am pupat si sper sa ramin in spital sa nasc...
41+5
Crina_mio spune:
Bun a dimineata burtici, bebici si mamici,
am venit si eu astazi la serv. dupa 2 zile de stat in pat din cauza unei raceli. M-am ferit atata toata iarna si m-am inecat vorba Criei pe ultima suta. Asta este, sper sa scap cu totul de ea. Astazi m-am simtit ceva mai bine (cred ca paragrip mi-a facut bine, in combinatie bineinteles cu miere si f. multa lamaie si sucuri de portocale).
Multumesc pentru raspunsurile legate de spalatul lui bebe si ale hainutelor lui.
Felicitari proaspetelor mamici, sa va bucurati de bebelusi si sa va aduca numai bucurii. Pana la urma, asa cum spunea o proaspata mamica, indiferent de ce probleme ar aparea totul trece cand ii vezi pe ei crescand bine si fericiti.
Acum mai am o intrebare. In legatura cu ceaiul pe care il dati lui bebe. Il faceti indulcit sau neindulcit? Pe la inceputul odiseei cineva povestea despre o emisiune la B1 daca nu ma insel, in care un nutritionist spunea ca trebuie sa dam ceai bebelusilor pentru hidratare si ca acesta trebuie indulcit. Iar una din fete (scuze, nu-mi mai amintesc cine) a spus ca e o mare aberatie. Ca in America (sau in general in tarile dezvoltate) bebelusilor nu li se da ceai si nici apa, ca are laptele suficienta apa pentru ai hidrata. De la nepotii mei stiu ca mama le dadea ceai si-l indulcea cu zahar, doar ca fierbea putin apa cu zaharul si apoi punea ceaiul la infuzat. Voi tot asa faceti?
Crina 36+ Maria Stefania
gabi78 spune:
Karla32 eu cred ca nu trebuie sa iti faci mari probleme, eu la eco 2D de la 32 de sapt am avut toate masuratorile pentru 34 de sapt!! si la eco 36 de sapt erau aceleasi!! Am crezut ca innebunesc! M-am speriat f. tare si am sperat sa fi gresit totusi doctora. Am intrebat si aici pe forum si una dintre fete mi-a spus ca poate au ramas datele mele salvate si din greseala mi le-a dat pe cele de date trecuta. Care a fost pina la urma adevarul, nu stiu, dar cert este ca Tudor a avut 3450gr la nastere si 51 de cm ceea ce este multumitor consider eu. Singura masuratoare care a corespuns a fost cea de la capsor. Nu mai stiu cit, dar probabil capsorul nu se mai dezvolta de la un moment dat. Altfel la o nastere normala cum ar mai iesi??
Suzy78: bine zis! Toate ne-am vaitat mai mult sau mai putin de fel de fel de chestii in timpul sarcinii si acum, cel putin din punctul meu de vedere, parca nici nu au fost! Parca nu au contat!
Toate fetele vor constata ca dupa ce nasc nu se mai gindesc la ce a fost.
Tudor a implinit astazi 4 saptamini si parca este dintotdeauna la noi in casa! Nimic nu mi se pare a fi aiurea. M-am obisnuit si cu programul, nu ma mai bufneste plinsul cind plinge si el... ce sa mai zic toate sunt de parca au fost asa mereu!
Asa ca Roxanici probabil trebuie sa nai treaca un pic pina te vei obisnui. Eu am mai trecut peste sperituri si plins cam pe la 2 sapt si jumatate. Dar in prima sapt cind am venit acasa dupa ce il linisteam pe Tudor care plingea din fel de fel de motive ca si acum de altfel, incepeam eu sa bocesc de ziceai ca cine stie ce se intimpla. Si acum plinge si nici acum nu stiu ce motiv are (e mincat, schimbat, facut caca, rigiiti, fara colici zic eu ca nu se indoaie de durere), dar plinge. Il apuca plinsul uneori cu biberonul in gura. Si plinge un pic si se calmeaza si maninca mai departe cu si mai mare pofta.
Trebuie sa fim tari si stapine pe noi, pentru ca altfel ne facem rau si noua si le transmitem si lor starea.
O zi buna tuturor! Si una si mai buna bebelusilor nostri!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Mihaelaaa spune:
Fetele..am luat ceasul langa mine!
Cam la 5 min ma doare...treaba e ca inca nu sunt sigura...asa ca am zis ca mai astept 2 contractii (daca asta o fi) si-l sun pe sot sa vina sa mergem la spital.Daca mi se pare...vin acasa cu tot cu burta,ce sa fac?
Mihaela38+5 bb DAVID
Poze-Concediu cu burtika de 24 saptamani
madybulancea spune:
neatza fetele...noi suntem ok,am reusit ieri sa ajung la coafor si dak eram acolo am zis ca ma tund si ma si pensez si un masaj facial,m-am rasfatat si eu putin...ooofff tot nu scapam de durerile de spate,cel putin noaptea ma doare ingrozitor,iar intorsul dupa o parte pe alta e din ce in ce mai dificil....
Doamne si cand ma gandesc la cate probleme apar si dupa nastere...si eu cred ca o sa fiu un dezastru,dar sper sa trecem si peste astea de dragul minunilor noastre....
va pup si aveti grija de voi!
Mady 34+
roxanici spune:
Hai Mihaaa!!!
Hai Janaa!!! sper sa te opreascca si sa declanseze.....
noi suntem mai optimisti.... manccam, dormim, msi urlam...
inca ma mulg ptr ca am mult laptic si mi se intaresc sanii rau de tot daca nu...asteptam baita de seara sa ne deprimam la loc eventual...
roxana 39+5 cu Rares Teodor
Crina_mio spune:
Mihaela, cred ca se impun majorete pentru tine, nu???
Doar ca m-am benoclat pe aici si nu gasesc de unde sa le pun. Oricum, iti tin pumnii. Daca e sa se intample astazi sa ai astere usoara si un bebel sanatos si mancacios
Crina 36+ Maria Stefania
Ma invata si pe mine cineva cum pun majoretele la treaba, pleae???
Misha_tp spune:
Roxanici, laptele se poate pastra la frigider cateva ore bune, eu am retinut ca vreo 8 ore daca nu si mai mult. La congelator se poate pastra mai mult de trei luni, insa e bine sa pui eticheta cu data pe fiecare punguta/recipient si daca il vei folosi, sa nu fie mai vechi de trei luni pentru ca laptele se schimba ca si compozitie in timp, raportat la varsta copilului. E ca la laptele praf care e pe categorii de varsta. Adica un lapte colectat cu patru luni in urma si congelat nu e vechi dar nu mai corespunde nevoilor nutritionale ale copilului. Eu nu congelez, am retinut ceea ce ti-am scris de la mamicile de ian-feb 2007. Tu ce fel de recipient folosesti pentru congelare? Pote voi incerca si eu. Si inca ceva: cica nu se amesteca laptele colectat la ore diferite. Se pune doar laptele de la un singur muls. Ok, zic eu, dar cand decongelezi, ce faci daca bebe nu se satura? Decongelezi si alta punga si ii dai? Aici nu mai stiu cum se procedeaza. Poate ne spune cineva.
Mihaela si Alexandru 22.02.2007
Laina spune:
Mihaela, mai bine te duci si te intorci tot cu burta decat sa nu te duci daca o fi cazul...eu zic sa te duci, macar sa stii o chestie, sa stii ce e cu tine. Pup si bafta daca e de nascut!
http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png