La mare la inceput de sarcina ?

La mare la inceput de sarcina ? | Autor: Andruska

Link direct la acest mesaj

Am o prietena care este insarcinata in 5 saptamani si la sfarsitul lunii iunie (va avea cam 9 saptamani atunci) vrea sa plece la mare.

Stiti cumva sa fie contraindicatii ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,

Andra si bb Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Eu am fost la mare cind eram in doua luni jumate si n-am avut nimic.. Ce-i drept, nici la soare n-am prea stat, (decit dimineata si seara si pentru foarte scurt timp) si nici baie in mare n-am facut.. (era cam rece)
Cred ca daca mamica nu se expune la temperaturi extreme e OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu stau linga ocean. In fiecare weekend cind eram insarcinata eram la plaja. Nu cind era soarele sus pe cer si acoperita sa nu fac insolatie (palariuta, umbrela etc). Sa aiba grija sa nu se supra-incalzeasca (nici dusurile fierbinti cind esti insarcinata nu sint recomandate), dar in rest nu stiu de vreo contraindicatie.
Vacanta placuta,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Eu am mers la plaja toata vara....deci din luna a 2-a pana prin a 5-a insa in soare nu am stat deloc. Sub umbrela, sub copacei,in costum de baie. Iar in apa nu am intrat decat de doua ori foarte scurt. Ereau valuri si nu doream sa mi se sparga unul pe burta.
Si mama mea si prietena mea au pierdut cate o sarcina la mare. Ereau in prima sau a doua luna si au stat in soare, au facut plaja efectiv. Medicii a spus ca din cauza asta s-a declansat avortul.
Eu zic ca nu se merita riscat...marea o sa fie acolo si la anu

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

am uitat sa-ti mai zic ce mi-a spus mie moasa.....legat de temperatura corpului nostru si temperatura bebelusului. Si asta e valabil si pentru statul la plaja in soare si pentru baile fierbintzi. Temperatura din uter, deci a bebelusului este un pic mai mare decat a noastra.....iar daca noi simtim ca ne este cald si incercam sa ne racorim (iesim din cada fierbinte sau trecem la umbra) trebuie sa ne dam seama ca bebelului ii e si mai cald decat noua iar perioada in care el se racoreste e mai lunga. Ea imi zice mereu..."ai grija sa nu-l gateshti pe cel mic in cada"

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Multumesc pentru raspunsuri.

Vacanta placuta - ce bine este sa stai langa ocean

Andra si bb Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Eu nu suportam soarele cand eram insarcinata.Nici nu m-am gandit sa merg la mare.Am fost la munte si acolo evitam soarele.Daca dr zice ca re voie...poate merge.Cumnata mea a fost la 4 luni in Cipru la 50 grade si nu a patit nimic.Sa aiba grija sa nu raceasca ca poate pierde sarcina.

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cand am fost insarcinata nu am fost la mare ci la...strand!invatam pt licenta,eram in luna a patra si cat e ziulica de lunga stateam la soare,de pe la 10 la 6 seara,fara sa intru in nici o apa ca nu erau decat niste amarate de dusuri la strandul ...PURCICA din iasi,pentru fetele care stiu.
eu m.am bazat ca nu am facut in viata mea insolatie orcat as fi stat la soare,nu m.am inrosit,stau la soare ca pestele in apa
citind acum ce ati scris ...am remuscari..imi dau seama ce ar fi putut sa se intample...brrrrr....
totusi daca tolerati soarele bine nu are de ce sa exagerati cu protectia,un pic nu strica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Daca nu se expune la soare in orele considerate periculoase si daca evita sa faca baie in mare in caz ca apa e foarte rece, nu numai ca nu e contraindicat dar e chiar bine. Doar ca trebuie sa fie foarte precauta. Cu soarele, cu racelile, cu igiena (si la gazda si la hotel poti avea surprize la capitolul asta) - o boala de piele sau o infectie mai ales in primul trimestru de sarcina ar putea fi foarte periculoase. Dar aerul de mare face bine, inotul - e excelent in timpul sarcinii. Vacanta placuta si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Eu am fost la mare la 2 luni si 2 saptamani, m-am simtit excelent.Singura grija a fost la valuri(valurile din Neptun),sa nu ma bata valurile peste burtica, apoi am fost si la Moieciu o saptamana si am urcat pe munte.
Mult soare si distractie acum cat il mai poate controla ca este in burtica ,ca dupa aceea.....
margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

mie doctorul mi-a interzis.. e drept ca am avut si o sarcina cu probleme...da ma duc anul asta sa vaz daca nu a plecat marea . Si sa-i arat fie-mi ce am ratat din cauza ei anul trecut

marina

Mergi la inceput