Exluton si alaptatul
La controlul postanatal mi-am rugat medicul sa imi prescrie pastile anticonceptionale si in urma unei discutzii cu el am aflat ca in timpul alaptatului nu sunt recomandate pentru ca duc la pierderea laptelui.
Eu nu am mai auzit de asta pana acum si vroiam sa stiu ce efecte a avut la voi, daca atzi folosit.
L-am intrebat de exluton si mi-a spus ca as putea lua, insa nu vrea ca peste doua-trei luni cand ne vedem sa-i spun ca nu mai am lapte, plus ca desi au mult mai putini hormoni decat celelalte pastile se duc oricum in lapte ceea ce nu-i bine pt. copil.
As vrea sa pun faptele in balantza si in functie de rezultat ma pot hotari daca merita riscul sa iau sau nu.
Ma resemnasem... am spus ca nu iau si gata... insa zilele trecute m-am smtit cam rau, am avut simptome ca si cum as fi fost insarcinata, am facut insa un test si a iesit negativ. Alte metode nu prea functioneaza la noi... cred ca abstinenza ar fi cea mai buna pana la urma
!
Multumesc mult!
Tina, mami de
Patrick si
Maya
Raspunsuri
asiza spune:
Florentina, si mie mi-a recomandat medicul Exluton la controlul de sase saptamani si mi-a spus sa-l iau atata timp cat alaptez, iar apoi sa merg la el sa schimbam pastilutzele...Am stat eu ce am stat, m-am gandit ce m-am gandit si am decis totusi sa NU le iau...Sper sa n-am surprize cu o noua sarcina! 
Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
mada taba spune:
Si mie mi-a recomandat medicul dupa ce am nascut Exluton si tot din aceleasi motive ca si voi nu le-am luat inca.Chiar de azi ma gandeam totusi sa le incep dar, citind mesajele voastre, mai stau...Fata mea are trei luni asa ca mai stau.Sper si eu sa nu am surprize neplacute.
oana_h_25 spune:
Eu am luat excluton si nu a fost nici o problema cu laptele pt bebe. A mancat in continuare la fel de bine. Singura nemultumire a fost ca o luna aveam menstra foarte abundenta, apoi 3 luni nu mai aveam deloc. Este o situatie destul de stresanta.
aniroc77 spune:
Buna.Eu iau exluton decand am nascut-o pe cea de-a doua printesa a mea si nu am avut deloc probleme cu lactatia.Pana la 6 luni am mancat numai tziti iar acum are 1an si 3 luni si tot nu se lasa.Asa ca nu cred ca exlutonul scade lactatia daca mananci si bei lichide corespunzator.
Sheannamp spune:
Anticonceptionalele care contin DOAR PROGESTERON nu influenteaza lactatia.
Cele mixte (estrogen chiar si in cantitati minime+progesteron) scad secretia lactata.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
mobriq spune:
Eu am luat Cerazette (tot un "minipil" - au un singur tip de hormon, progesteron, spre deosebire de pilulele normale care au si estrogen) cat am alaptat si nu am avut nici o problema cu "productia", am alaptat pana la 8 luni cand baiatul meu s-a intarcat singur (iar pana la 5 luni exclusiv).
Monica si Eduard (2 ani jumate!)