ceaiuri, sucuri de fructe pentru bb de 1 an
Ce fel de ceaiuri dati voi bebeilor? Vladut (11 luni) bea Baby drink, dar s-a cam saturat, am mai incercat si baby calm - nici sa nu-l vada - iar acum am luat de la milupa ceai instant de fructe rosii dar si din asta bea o gura doua si gata. Imi puteti recomanda alte ceaiuri pt. varsta lui? Apa nu vrea deloc. Nici sucuri de fructe facute acasa nu mai vrea (mere, piersici, portocale) iar pe cele din comert inca nu le-am incercat. Voi ati dat sucuri din comert bebeilor? Le accepta? De care? De exemplu Tedi e bun pentru varsta lui?
Pupici la bebei si la mamici!
Raspunsuri
oanaesn spune:
Iulia (tot 11 luni) bea apa, dar doar din canita cu cioc, si suc de portocale, dar doar din pahar Asta iarna ii cumparam suc Nestle de ananas cu nu mai stiu ce, ca atunci nu bea suc de portocale. Atunci ii placea sucul de morcov facut in casa, acum nu mai vrea.
Marianar spune:
Am incercat si eu si cu canita cu cioc, cu cana, cu biberonul, cu lingurita. Sucul de portocale il vroia la inceput cu lingurita, apoi cu canita cu cioc, apoi nu a mai vrut deloc. Suc de mar si morcov doar de cateva ori a baut, de cele mai multe ori il bea mami . Apa nu vrea deloc, cum ii simte gustul cum face "kahhhhhhhh". Ceaiul il bea doar cu biberonul dar in ultimul timp nu prea il mai vrea cu nimic si ma gandeam sa il schimb pote, poate. Imposibil sa nu-i fie sete, inainte bea 400-500 ml de ceai pe zi, cateodata chiar mai mult.
Astept in continuarie sugestiile voastre!
Ce alte sucuri mai preparati acasa? Ce combinatii?
Pupici!
Marianar spune:
Am incercat si eu si cu canita cu cioc, cu cana, cu biberonul, cu lingurita. Sucul de portocale il vroia la inceput cu lingurita, apoi cu canita cu cioc, apoi nu a mai vrut deloc. Suc de mar si morcov doar de cateva ori a baut, de cele mai multe ori il bea mami . Apa nu vrea deloc, cum ii simte gustul cum face "kahhhhhhhh". Ceaiul il bea doar cu biberonul dar in ultimul timp nu prea il mai vrea cu nimic si ma gandeam sa il schimb pote, poate. Imposibil sa nu-i fie sete, inainte bea 400-500 ml de ceai pe zi, cateodata chiar mai mult.
Astept in continuarie sugestiile voastre!
Ce alte sucuri mai preparati acasa? Ce combinatii?
Pupici!
Danza spune:
Lui Danut ii dau ceai Hipp de pe la 6 luni, in diferite combinatii ce se gasesc in comert> musetel, marar, pt. tuse, fructe, fructe de padure etc. Se mai gaseste ceai Tip-Top. Este tot solubil ca si Hipp, fara zahar si-i place mult.
Sucuri bea mai mult Nestle, Hipp, Frutek si inca vreo 2 marci rusesti.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
ruxij spune:
Noi ii dam suc din comertz, de mere, de struguri si de pere. Ii dam ceai de tei, desi se spune ca nu e bun la baietzi. Si cu mushetzel, sau amestecate. Nu pot sa spun ce marca, nu stam in Ro, dar sunt sucuri si in Ro si cred ca potzi sa ii dai, dupa un an. Incearca alte fructe, poate sucul de portocale i se pare prea acru. Nici al meu nu il bea.
Ruxi
cristina73 spune:
Buna Mariana
Cu riscul de a ma afla in "contrasens" serios ca nu vad necesitatea ceaiului la cei mici. La urma urmei ce "ingrediente" necesare contin? Nici unul dupa parerea mea si in plus de asta mai si umfla burtica copilului de nu mai incape mancare sanatoasa si necesara. Eu nu i-am dat niciodata ceai fetitei mele, apa a inceput sa bea destul de tirziu, dupa 8 luni, iar acum(are 1 an si 9 luni) ii fac sucuri din fructe preparate acasa , de obicei din portocale la care mai adaug kiwi sau capsuni sau ce mai gasesc pe acasa.Cu toate acestea nu e prea pasionata dupa sucuri de fructe, lichidele preferate sunt apa si laptele. In schimb ii fac in fiecare zi piureuri de fructe din banane, portocale,mere, etc.
Numai bine
cristina73
ruxij spune:
Subscriu ca ceaiul nu este necesar. Eu nu am stat acasa cu bb, asha ca am patzit ca atat bona, cat si apoi bunicile l-au obisnuit cu ceai, care mai e si indulcit, ceea ce eu nu am fost niciodata de acord. Dar nu e corect asha ca la noi, cu ceaiul. Apa si sucuri de fructe, ceaiul e o prostie, eu asha zic, dar bb al meu s-a obisnuit asha si abia incerc sa il invatz cu apa off..
Ruxi
raducu spune:
Raducu al meu bea sucuri din comert iar ceaiul neindulcit pana acum o luna era de baza. Acum prefera hipp, nutricia etc. suc sa fie.
Cu sucurile de fructe facute in casa nu prea am cochetat din lipsa de timp si spatiu.
Mamica lui Raducu
mirela.mustaciosu spune:
Singurul ceai pe care l-a acceptat Tudor cu exceptia ceaiului anticolici de cand era foarte mic a fost ceaiul de menta fara zahar. Cat priveste sucurile de fructe... Niciodata nu a acceptat nici unul. Nici facut in casa, nici din comert. Probabil ar fi baut cu placere Coca cola sau bere, tragea de paharele noastre de cate ori ne vedea cu ele in mana. Dar sucuri de fructe, nici gand. Ca sa-l fac sa primeasca totusi suc de morcov, portocala etc. i le amestec cu mar ras si banana si cateva lingurite de cereale si le mananca excelent pe post de budinca.
yurika spune:
Mark nu prea bea ceaiuri ,acum de curind am inceput cu apa nici pe asta nu prea o accepta ,zilnic ii dau sucuri de mere ,piersici.
Toate cele bune!
Yurika&Mark