Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (15)
Raspunsuri - Pagina 25
Alynutza spune:
Natalia m-ai facut curioasa, cred ca o sa incerc si eu clatitele, numai ca astept pana vine sezonul visinelor.
Gratiela s-a notat reteta, acum sa vedem cand ii vine randul, mai ales ca de ceva vreme tot incerc sa dau jos macar vreo 2 kg si nu vor sa plece de nici o culoare.
Daniela crema de ness pentru eclere am facut-o foarte simplu. Intr-o budinca de vanilie am adaugat 2 lingurite de ness si o lingurita cu varf de praf de capuccino (cred ca poti pune linistita un pliculetz intreg, n-are ce sa-i strice). Asta in praful de budinca, pe urma am preparat budinca exact asa cum se prepara de obicei. Zahar am pus cam 3-4 linguri, oricum pui dupa gust. Inca nu am avut timp sa experimentez (cu atat mai mult cu cat sotzului nu-i plac eclerele), dar cred ca ar fi foarte buna si dintr-o baza de creme patisiere in care sa pui ness si capuccino (in compozitia de galbenuse) si dupa racire putina frisca batuta (pentru a-i conferi mai multa finetze). Fondantul se face foarte simplu: 200 gr. zahar pudra, 2-3 lingurite ness, 3 linguri margarina, 3 linguri apa. Apa si margarina se pun intr-o cratita si se lasa sa dea un clocot. Apoi se ia de pe foc, se adauga peste zahar si ness si se amesteca foarte bine pana se racoreste. Eu pentru o portie de eclere (din 3 oua) am folosit jumatate din portiile de fondant. In plus, eu am adaugat in zaharul praf si putin amidon (in sensul ca la 95 gr. de zahar am pus cam 5 gr. de amidon). Eu n-am congelat eclere niciodata, asa ca nu stiu sa te sfatuiesc.
Balbina spune:
Alina, multumesc de retete, le-am bagat in lista, sa nu se piarda.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Alynutza spune:
Natalia eu multumesc.
Sper sa revin luni cu o poza frumoasa, am de gand sa pregatesc ceva mai special, sper sa-mi si iasa pentru ca, pe langa ca o chestie din reteta o fac pentru prima data, cealalta ma gandesc s-o adaptez... ramane de vazut ce va iesi.
Balbina spune:
Alina, mult spor la treaba si te astept cu poza! Sa-ti iasa cum ai planuit, ba chiar si mai frumos!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Davina spune:
Nati multumesc mult de receta tortului cu banana si ciocolata e tare bun si s-a mincat in 2 zile cred .In sfirsit am bagat si poza in album.
Eu n-am avut ness in casa si l-am inlocuit cu cacao .
o seara buna
CatXO spune:
Natalia foarte buna reteta cu clatite, am facut-o dupa-amiaza iar acum am terminat prima portie. Super si racoritoare!
Pupici
Balbina spune:
Alina, mmm, ce bine arata tortul tau! E ala in care ziceai ca ai pus si frisca in mijloc, nu?
Oana, care, care reteta cu clatite, aia cu visine? E un deliciu, intr-adevar, imi pare bine ca v-a placut.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Balbina spune:
quote:
Originally posted by CatXO
Da, aia. Poate maine reusesc sa pun si poze. Daca mai ramane.
Pupici
Hihi, n-are nimic, mai faci. Mai ales ca intr-o luna incepe sezonul visinelor, hehe.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze