Comori de nov-dec 2004 (145)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele care lucarti in invatamant, ca vreau sa pun intrebari dar nu stiu cui sa ma adresez?

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

miria_cristina, care-i intrebarea ta? Poate te ajut! Daca in seara asta nu mai "pup"calc., maine la pranz sunt pe faza!
Pupici dulci si sa visati frumos!

Mergi la inceput

Vreau sa stiu care-s conditiile sa "prestezi" in invatamant, daca ai terminat demult fac.? Cui te adresezi? Ce sanse ai? Cauti tu scoala? Plus, amanunte mai putin publice din culise.

Ce predai tu si de cand?
Adica ai definitivatul? Se mai poate lua dupa 6 ani de la terminarea fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor,
si eu am avut azi noapte un cosmar si ma tot trezeam sperand sa nu mai visez acelasi lucru dar din pacate reluam visul
la mine a fost ingrozitor, trebuia sa vina un cutremur pe tot globul(deci nu mai aveam scapare sa fugim nicaieri) si atunci multe mamici ne-am gandit sa le dam somnifer copilashilor sa nu vada/simta cutremurul...incercam sa ma trezesc si nu puteam...ingrozitorpana la urma m-am trezit si am spus o rugaciune si cosmarul a laut sfarsit...nici nu vreau sa ma gandesc cum putea sa fie continuarea...
oare ce-o fi cu noi? multa oboseala cred...
felis imi pare tare rau de copilashul care a murit...Dumnezeu sa-l odihneasca...stai linistita, mihaitza este un luptator, ti-a dovedit asta de N ori si tu esti o mamica eroina care sti f bine sa rezolvi situatiile de criza...Doamne ajuta sa fie totul bine ca familia voastra, care pentru noi toate a fost si este un model
va pup pe toate, sa aveti o noapte si un somn linistit

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Revin la subiectul cu invatamantul...

Stiu ca se da in max 5 ani de la absolvirea fac. si 2 ani de incadrare sau 3 1/2 cand esti cu jumatate de norma.

Dar... nu stiu ce sa-i zic unei prietene plecate din tara, care vrea sa se intoarca si sa-si dea definitivatul sau oricum sa lucreze in invatamant cu sanse de titularizare, dar care dupa absolvirea fac. de biologie a plecat cu sotul ei in Israel... Adica, prin 1999. Nu a profesat in domeniu deloc.

Are vreo sansa?

Cine stie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

CRISTINA iti raspuund si eu pentru ca am avut ocazia sa ma interesez despre conditiile reintoarcerii in invatamant. Una dintre conditii, ca sa lucrezi in invatamant , din cate stiu, este sa ai la baza modulul psihologic din facultate. Daca il ai, te poti intoarce in invatamant linistita; pentru a avea dreptul sa te inscrii la definitivat, esti obligata sa lucrezi 2 ani in domeniu ales de tine, ca profesoara de ce vrei tu; dupa acesti 2 ani faci cursul de 2 saptamani pregatitor pentru definitivat , care este obligatoriu, se face vara, apoi examenul, inspectia, ma rog nu stiu fff bine ordinea, aici cu siguranta Mihaela, te poate lamuri mai bine, eu mai am pana la def ceva timp ...alta chestie importanta este ca nu trebuie sa treaca 5 ani de cand s-au terminat cei 2 ani de experienta, si cand iti poti da deful, si sa nu il ai luat, ca iti pierzi titularizarea sau daca nu chiar dreptul de a preda...e o chestie cu astia 5 ani, mai trbuie sa ne interesamalte intrebari daca vrei , pe PM sa nu plictisim fetele....pupic dulce Damianei, shtrumfitza dulce!!!

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

FEBRUARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

CRISTINA daca are modulul acela facut in facultate, atunci poate veni sa predea 2 ani, si numai dupa aceea se poate inscrie la def; daca dupa 2 ani nu are chef sa dea deful, nu trebuie sa lase sa treaca 5 ani peste acei 2 ani; acea teorie cu 5 ani pe care o stii tu nu e reala, am sunat la inspectorat si mi s-a spus ca sunt povesti; daca m-a mintit inspectoarea pe mine, acu te mint si eu pe tine; si eu trec prin exact aceeasi situatie, la mine au trecut 4 ani de la absolvirea colegiului... pupicei.

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

FEBRUARIE

Mergi la inceput

Tu ce ai terminat?

Si modului psihologic in ce consta? Reiese din fisa matricola sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

la noi in faculatate acest modul se "facea" optional, nu era curs obligatoriu

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Si la mine la fel, dar pe mine nu m-a interesat decat sa-l fac pentru ca eram tocilara.

Totusi unde e specificat in foaia matricola?

Mergi la inceput