Buna tuturor,
sunt insarcinata in 35 s.
am fost la doua ecografe la 10 zile diferenta, la doi medici diferiti, si la ambele dimensiunile lui bb releva niste diferente destul de mari fata de varsta sarcinii. Adica, diametrul cranian corespunde unei sarcini cu 3 saptamani mai mare iar circumferinta abdominala unei sarcini cu 1-2 saptamani mai mica. Doar lungimea femurului corespunde cu varsta reala a sarcinii.
De la ce limite trebuie sa imi fac griji?
Exista riscul de hidrocefalie fetala? Nici unul din medici nu a spus nimic in sensul asta si nici nu a semnalat vreo malformatie.
Ce sa fac?!?
Diana 35+, mami de Julie
, 14.11.2003
eu zic sa nu-ti faci griji.pe mine cind m-a chemat ginecologul la spital in luna a 8a ca sa-mi faca masuratori si eco tot asa m-a bagat in sperieti.ca are capul mult mai mare decit toracele si se tot holba la monitor.imi zicea ca nu va avea nici 3kg la nastere.pe moment m-am speriat apoi am zis asta e.oricum era copilul meu asa cum ar fi iesit si vreau sa-ti spun ca am nascut o fetita de 3,250kg si fizic mai normala de atit nici nu se putea.nastere usoara si multa sanatate!
Dar totusi, daca sunt asa mari diferente intre dimensiuni...
As vrea sa stiu doar daca exista vreun risc, ca macar sa nasc mai devreme daca ajuta cu ceva.
Diana 35+, mami de Julie
, 14.11.2003