Mamici de septembrie - octombrie 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

salutare fetelor,
noi venim cu vesti bune.suntem bine si crestem.
am niste nedumeriri.ma poate ajuta cineva?
mi-a scris dr in caietul gravidei niste chestioi pe care nu le pot intelege nicicum.
poate ma ajutati voi.
cica diametru biparietal DBP 42mm
lungime femur LF 21mm
DTT 35 mm
ce sunt astea?

merci mult ptr eventualele raspunsuri.
AFIBEBE
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Am net acasa, slava cerului ca maine nu vreau sa merg la birou. Atata am plans azi ca am ajuns la Iosup cu dureri mari si a zis Iosup ca sunt dureri de contractii musculare si sa iau No Spa. M-am oprit la farmacie sa iau si cat am mers pana a birou am avt dureri destul de mari iar, si m-am panicat. Am luat No Spa si pana am plecat parea ok, insa la plecare cat am coborat scari iar ma durea. Asa ca acum stau cumintica in pat.

Andries, bine ai venit si sarcina usoara!

Teodora, nu am fost la Pop si nu voi merge la el, nu mai vreau ecografisti care nu sunt si ginecologi. De mers voi merge fie la Budapesta fie la Munchenn. Eco la 13 sapt e relevanta pentru pliul ala nucal, insa abia la 20 sapt e relevanta pentru a identifica semne de SD.

Nature, Iosup nu a comentat nimic. Insa a vrut sa stie cat si cum a fost data trecuta, inainte sa masoare acum. La Badiu ma duc marti la CMU.

Cecilia, nu vreau sa fac amniocenteza pentru ca nu o consider necesara. Nu stiu cata liniste aduce, ca amnio nu iti garanteaza ca un copil e sanatos, ci numai ca nu are malformatii genetce. Nimeni nu se intreaba care e riscul sa aiba alte probleme care nu pot fi identificate nici cu amnio, nici cu teste si nici cu eco.

Ale, iubita, trebuie sa stai linistita. Nu e de gluma. Tin pumnii pentru maine, o sa fie bine, insa cu ceva mai multe grija din partea ta. Te-am vazut azi cat erai de agitata. Oi fi fost eu trista, insa tu erai agitata. Uite eu ce am patit de la agitatie, am ajuns la contractii. Ahaaa, si m-ai parat cu bb mare, huh?

Rox 16+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Nana, nu stiu ce ar trebui sa fac. Cred ca voi astepta morfologia si voi face totusi amnio daca se vede ceva la morfologie. Altfel nu. Pareri nu mai adun, ca numai asa am facut rau.

Andreea, e un test si atat. Nu te agita ca eu in loc sa ajung la amnio ajung la balamuc mai intai. Le-ai zis ca ai facut FIV? Era o optiune acolo si se bifa pe cererea de analize, poate influenteaza si asta.

Sabina, e strans scorul nu? Nu ramane decat sa dau cu banul. Cat despre TT, nu iti face iluzii ca e vreunul gata pana luni. Ma mir ca nu te-a trimis Badiu la CMU ptr test.

Liana, . Nu mai stiam daca am raspuns sau nu ceva, am fost tare data peste cap. Multumesc mult, ramane o optiune, insa eu pana la 20 de sapt nu fac amnio. Dar info daca ai te rog sa imi trimiti de acum.

Afibebe, sunt dimensiunile lui BB. BPD este diametrul cranian, femur este lungimea femurului. DTT nu stiu exact ce e.

Rox 16+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Rox, am consultatie luni pe 2 aprilie:) am sanse sa fie gata testul.De la durerea de cap am uitat sa adaug data exacta..
Badiu m-a trimis la CMU in principiu,adica mi-a dat formularul lor, de la CMU, numai ca eu nu stiu ce sa fac.
of, ma gandesc la tine si nu stiu ce sa mai zic.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

Rox, am consultatie luni pe 2 aprilie:) am sanse sa fie gata testul.De la durerea de cap am uitat sa adaug data exacta..
Badiu m-a trimis la CMU in principiu,adica mi-a dat formularul lor, de la CMU, numai ca eu nu stiu ce sa fac.
of, ma gandesc la tine si nu stiu ce sa mai zic.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Sabina, tu fa ce trebuie sa faci. Pana luni pe 2 aprilie e sigur gata testul si la CMU. Nu stiu unde sa iti recomand sa faci, pana acum am 2 pozitive la Medlife si CMU, si 2 negative la Genetic Lab si la Synevo. Dar nu lua decizia influentata de mine, eu sunt doar un caz nefericit dintre multe fara probleme.

Rox 16+

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Roxana_G, dr care a vazut rezultatele stia ca am facut FIV si a zis ca e posibil sa influenteze...cel mai sigur voi sti maine cand voi vorbi direct cu dr meu. Oricum nu o sa fie o noapte usoara...citesc acum pe alte forumuri si majoritatea care au avut riscul 1:50 au nascut bebelusi sanatosi. Acum incep si eu sa-mi fac fel de fel de ganduri... sa analizez situatiile...sa le cantaresc...momentan sunt debusolata.

Andreea 16+ cu

Mergi la inceput

Andreea, numai nu face ca mine, azi am plans tare mult, am avut si niste certuri, si am in continuare contractii. Ia o mai usor.

Fetele eu ma duc in pat, sunt si mai necajita, durerea aia de burta a ramas. Cand stau jos sau intinsa e ok, cum ma ridic ma doare destul de tare. Burta e cam taricica in partea de jos. Am luat acum un No Spa forte si maine o sa am o zi de stat linistita. Sper.

Rox 16+

]

Mergi la inceput

dar stiti cumva care e explicatia pt care unele laboratoare cer echo recenta si altele nu?

Mergi la inceput

roxana, si eu am avut niste suparari si mi s-a intarit burtica in p[artea de sus, fara sa ma doar insa.Tot contractii or fi ,fetelor?
la Sofia n-am avut neam de contractie.
Tu stai linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Roxana_G, incerc sa nu fac ca tine, doar ca nu inteleg...am avut o sarcina perfecta (si inca o am)...fara greturi, contractii, arsuri prea mari...si acum nenorocirea asta de TT. Promit sa nu plang, doar sunt trista.

Andreea 16+ cu

Mergi la inceput