Pentru mame cu fetite

Pentru mame cu fetite | Autor: Margot

Link direct la acest mesaj

Sunt noua pe forum, am citit toate forumurile si am ramas foarte impresionata cum dragostea pentru ale noaste mogaldete ne uneste peste mari si tari.Am o fetita de 2 ani si 4 luni, Bianca, cu care am ceva probleme.A facut infectie urinara acum vreo 3 luni, i-am facut analizele in spital, pediatra mi-a dat sa-i dau o saptamana Augmentin apoi o saptamana sumetrolim, a urmat o perioada mai buna apoi a inceput iar sa planga cand facea pipi si se inrosea.Iar analize, doctori,numai ca s-a intamplat ceva f ciudat analizele facute la doua laboratore diferite au iesit total diferir, la primul infectie urinara cu stafilococ si Pseudomonas!!!!!(ceva cam imposibil), la al doilea dupa o zi si o lingurita de Cedax, urina sterila.Nu mai stiu ce sa mai cred, desi eu intre timp i-am dat 5 zile Cedax si 4 zile injectabil amikacina, dupa antibiograma de la primul laborator.Problema este ca analizele la singe nu indicau infectie, VSH 13, doar CRP-ul putin marit.Am refacut analizele bune, dar pe fetita o ustura cand facea pipi,proba de lama cica micoza, tratament Stamicin 5 zile +unguenr Clotrimazol. A trecut ceva timp dar situatia nu este roz, o zi o doare doua nu.Intrebarea mea este;este normal ca fetitele sa fie mai sensibile, o spal de mai multe ori pe zi, si o ung cu crema de galbenele, este oare posibil sa nu fie nimic, stiti cumva un altfel de unguent ...sincer nu mai stiu ce sa fac , as vrea sa plec in concediu , dar nu pot sa las copilul asa.Si mai am o intrebare pentru mamicile din Iasi daca pot sa-mi recomande un medic bun in Iasi, unde sa merg sa-i fac niste investigatii mai complete sa ma lamuresc odata(eu sunt din Suceava si cu medicii de aici m-am lamurit).Am incercat si metode naturiste tot nimic.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat , nu mai am somn.
Multumesc,
Mamica Biancai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Ai incercat sa o tii cu funduletul in ceai de musetel caldut?
Atunci cand eram mica si faceam cate o cistita mama ma tinea cu fundul deasupra aburului de musetel. Fetita ta fiind mica, probabil nu o sa reusesti sa o tii deasupra unui vas aburind dar poti sa o tii 10 minute in ceai de musetel.
Stiu ca infectiile urinare trec cam greu. O infectie la rinichi nu cred ca este afectata de ceaiul aplicat local dar o infectie joasa cred ca da. In disperare de cauza incerca! Nu cred ca are ce sa-i dauneze.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Ti-am trimis un email cu datele unei dr. bune din Iasi. Sanatate la fetita!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Bun venit,Margot!Iti inteleg la maxim disperarea.
Este normal ca dupa o singura doza de antibiotic urocultura sa fie sterila.Laboratorul a lucrat prima proba corect.Tot normal este ca dupa o cura cu antibiotice sa apara si pacatoasa aia de micoza care din pacate dispare mai greu.Pe un sistem imunitar mai slabit apar si ciupercutele.Eu zic sa repeti urocultura recoltata corect si in acelasi timp sa ceri laboratorului sa-ti lucreze si ptr.Candida.F.mult ceai de musetel,codite de cirese ca sa speli rinichii.(Stamicin se da 10 zile).Completare cu hepatoprotectoare.Fierbe toata lenjeria.Ai grija sa nu ai prin preajma pe cineva purtator sanatos de Stafilococ.
Sanatate!
July si bb.Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Daca nu ai avut niciodata o infectie urinara, iti pot spune eu ca sunt cumplit de urate si greu de vindecat. Eu am avut una pe care am depistat-o destul de repede, insa mi-au trebuit vreo 3 ture de tratament ca sa scap de ea.
Ioana a avut si ea o infectie urinara destul de repede dupa o infectie intestinala, insa doctorita pe care o aveam atunci (Dumnezeu sa ii dea sanatate!) a avut prezenta de spirit de a face imediat antibiograma. Nu ai spus daca ai facut asa ceva sau nu?
Ideea e ca infectia urinara era data de aceeasi bacterie pe care o avusese cu putin timp in urma pe intestine.
Antibiograma iti spune exact la ce antibiotic e sensibila bacteria si nu umbli pe bajbaite. Ioana a scapat de toate bacteriile intr-o saptamana sau chiar mai putin pentru ca a primit exact ceea ce trebuia...
Cand avea aproape 2 ani, Ioana a facut o amigdalita urata, la care a primit penicilina injectabila (pe vremea aceea, acu 11 ani era antibioticul sfant pentru amigdalite), insa dupa doua zile de injectii, ea facea febra peste 39... Asa ca am facut din nou antibiograma, si ce crezi? ceea ce avea ea in gat, era sensibil doar la sinerdol. Puteam sa incercam noi o gramada de antibiotice, ca la asta ajungeam probabil mai la urma. Asa ca m-am vaccinat... De cate ori copiii mei fac o infectie, facem mai intai antibiograma si pe urma incercam un antibiotic pana vine rezultatul.
Imi pare rau sa iti spun, dar Bianca tare are 95% infectie urinara, asa ca du-te fuga si fa ce e de facut. Sunt convinsa ca sunt medici buni si in Suceava. Eu sunt din Falticeni si am crescut prima fetita cu o singura doctorita pediatra locala, nu a trebuit sa merg nici macar pan' la Suceava cu ea.
Sanatate multa si insanatosire grabnica Biancai.
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Sunt asa de emotionata de promtitudinea cu care mi-ati raspuns incat nu stiu cum sa va multumesc.
Am doua intrebari pentru July:
1. Ce inseamna hepatoprotectoare? Iti dai seama ca pediatra nici nu mi-a pomenit de asa ceva.
2.O noua intrebare a incoltit in mintea mea, ce inseamna purtator sanatos de Stafilococ, si cum il depistez urocultura???fiindca imi dau seama ca toate problemele mele au inceput de cand am inceput serviciul iar fetita sta cu o bona, care locuieste la noi.
Sunteti nemaipomenite fetelor
Multumesc mult
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Buna, Margot!
Scuza-ma ca am intirziat cu raspunsul.
Referitor la hapatoprotectoare - ii poti da vitaminele din complexul B. Depozitul de vitamina B6 acumulat in ficat se epuizeaza rapid in cazul administrarii de antibiotice si antimicotice.
In general purtatorii sanatosi de stafilococ sint persoanele care lucreaza in colectivitati de copii sau in lumea medicala. Nu pot generaliza insa. Se depisteaza prin cultura de pa tegumente. Stafilococul poate exista peste tot in git, ochi, pe piele etc.
Pentru ca spui ca infectia coincide cu angajarea bonei solutia ar fi sa ii ceri imperativ bonei sa isi faca o cultura pentru stafilococ
din git si o urocultura. Intre timp fierbe toata lenjeria copilului dupa care calc-o la temperatura maxima.
Nota zece pentru mamamariana. Daca vrei sa repeti urocultura cu antibiograma trebuie sa treaca cel putin 10zile de la ultima administrare a antibioticului. Altfel iese negativa/sterila.
Nu trebuie sa ne multumesti, sintem si noi mamici si stim ce inseamna sa ai puiul bolnav. Daca mai ai intrebari le astept cu placere si iti voi raspunde in limita cunostintelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

mie mi-a trecut infectia urinara cu vitamina E luata in fiecare zi. da-i si fetitei - intreaba eventual doctorul sau farmacista ce doza e indicata pentru varsta ei - si o sa ii faca sigur bine! (asta din cauza ca vitamina E da rezistenta organismului, care nu va lasa bacteriile sa provoace noi infectii.) contraindicatii pentru aceasta vitamina nu exista, doar daca inghite o doza imensa (o cutie intreaga deodata sau asa ceva)

sanatate!

Adriana

ps. vezi ca nici un doctor nu o sa fie in stare sa accepte ca o simpla vitamina poate inlocui antibioticele - dar uneori functioneaza foarte bine!

Mergi la inceput