Scaunel pt. baby obligatoriu in Ro?
Buna dragelor (si dragilor)
Avind in vedere ca in august ne pregatim pt."marea aventura" - prima calatorie cu totii in Romania-ma intrebam daca scaunelul de masina pt. copilasi este acum obligatoriu in Romania. Alex va avea 2 ani si 3 luni in august.
S-ar putea sa avem de facut un drum Timisoara-Cluj si tare as vrea sa pot afla dinainte. Multumim si pupici tuturor
Raspunsuri
raly spune:
Eu am dat examenul de conducere in Romania in august anul trecut si in cartile de legislatie rutiera nu se specifica nimic cu privire la transportul micutilor in scaune speciale.Dar codul rutier s-a schimbat la putin timp, nu stiu exact in ce constau modificarile, dar din ce retin eu se refera la majorarea cuantumului amenzilor, radare, obligatiile agentului de circulatie fata de conducatorii auto, etc, mai exact au "umblat" la aspectele care ii ajuta sa mai umfle conturile politiei rutieie si agentilor in special.Nu ma deranjeaza acest aspect, atata tp cat nu mai sunt in tara, este ceea ce se discuta exact inainte de plecarea mea. Nu cred ca s-au gandit sa insereze vreun articol referitor la transportul copiilor mici.
Numai bine
Animis spune:
Raly, multumesc foarte mult pt. raspuns. Asa imi spunea si socrul eu care intrebase un politist pe strada dar vroiam eu sa fiu sigura. Poate miine pe cind se tre4zesc si mamicile din Romanika ma vor mai lamuri cu ultimele "noutati" Multumesc din nou si numai bine
oanaesn spune:
Nu stiu exact daca e obligatoriu sau nu scaunelul de copil, dar esti sigura ca vrei sa mergi pe drumurile din Romania fara?
joxy spune:
Intrucat lucrez in domeniu... m-am interesat si este necesar. Cica este interzis in fatza si obligatoriu in spate. O sa vad daca gasesc articolul.
Cu respect,
Florin
joxy spune:
Art. 126. (1) Conducătorii si pasagerii autovehiculelor,
care ocupă locuri prevăzute prin constructie cu centuri de
sigurantă, sunt obligati să le poarte în timpul circulației pe
drumurile publice, atât în localităti, cât si în afara acestora.
(2) Copiii cu vârsta sub 12 ani sau cu înăltimea sub
150 cm trebuie să poarte centuri de siguranță adaptate
greutății si dimensiunilor lor, iar cei cu vârsta sub 3 ani se
transportă numai în dispozitive de retinere omologate.
Cu respect,
Florin
joxy spune:
Art. 181. Se interzice conducătorului de autovehicul
sau tramvai:
...
5. Să transporte copii în vârstă de până la 12 ani pe
scaunul din fată al autovehiculului, chiar dacă sunt tinuti în
brate de persoane majore.
------------------------
atat se specifica despre copii in noul cod rutier.
Cu respect,
Florin
liviu`s spune:
Daca vrei sa vezi ce reglementari sunt aplicabile in domeniul rutier in Romania: http://www.politiarutiera.ro/legenoua.htm
rici35 spune:
Hallo,
oricum ar fii scris in lege, cred ca mai ales in Romania, unde se intimpla atitea accidente pe drumurile publice, daca ai cumva posibilitatea, foloseste scaunul pentru copil..
Il folosim oare doar pentru a nu primi amenda, sau il folosim pentru ca ne protejam copii???
Amenda, mai ales in Romania o platesti din banii de buzunar, dar viata copilului????
Drum bun
Richard
adi65 spune:
quote:
Poate miine pe cind se tre4zesc si mamicile din Romanika ma vor mai lamuri cu ultimele "noutati" Multumesc din nou si numai bine
De unde vine asta cu Romanika ca nu ma prind?