Mamici de noiembrie-decembrie 2007(5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Victo, incearca branza de burduf cu paine prajita. Mie imi ajuta cand mai am diaree, desi e foarte rar.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Fetelor, pentru ca tot ati ajuns la subiectul cu alimente interzise in sarcina, in afara de cele amintite deja (pestii de adancime si cei care au viata foarte lunga - eu as exclude de pe lista somonul, pt ca somonul e ok in sarcina atata timp cat nu e crud) mai adaug:

- scoici si fructe de mare crude sau doar murate - risc de listerioza si alte bacterii
- oua crude si alimente ce le contin (de ex anumite deserturi ca tiramisu, spuma de ou, spuma de ciocolata etc) - risc de salmomela
- salate nepregatite de voi, pe care le cumparati gata pregatite la restaurant, bar, supermarket etc - risc de infestare cu diverse bacterii (in principal listeria)
- pateuri, mancaruri de ficat, rinichi si alte organe de tipul asta - pt ca ele stocheaza pt mult timp toxinele din organismul animal si va pot transmite doze mari de toxine, desi sunt gatite (mai ales ca vin Pastile si multe veti fi servite cu drob)
- salamuri si alte mezeluri din carne amestecata, carne tocata, carne cruda - risc de infestare cu listeria
- branzeturile moi, cu culturii vii, in special cele frantuzesti (gen Stilton, Rochefourt, Camembert, Brie), feta - din cauza culturilor vii de bacterii pe care le contin

Bineinteles ca daca va e pofta e ok sa gustati putin, dar e vorba aici de mancat o cantitate serioasa, o portie mai maricica sau consum repetat. Acum daca ati mancat 3 inghitituri de ficat nu se face gaura in cer. Sau daca v-ati facut pizza cu salam iar nu e o tragedie. Insa e vorba de dieta obisnuita. Iar aceste alimente e bine sa NU faca parte din dieta obisnuita.

In plus, cititi chiar aici pe DC urmatoarele articole: www.desprecopii.com/info.asp?id=16" target="_blank">aici si www.desprecopii.com/info.asp?id=637" target="_blank">aici.

Si www.foodauthority.nsw.gov.au/consumer/pdf/Pregnancy%20and%20safe%20food.pdf" target="_blank">aici veti gasi un document - in engleza, muuult mai complex.

Si fiti intelepte, nu panicoase .

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Neata fetelor!
Eu cred ca o sa ...

poze
vine bebe

Ramonel7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet74 spune:

Buna dimineata si o floare si o imbratisare pentru voi toate
Imi pare rau ca nu iti e bine Ramonella :(
Victo, pentru diaree eu stiu ca foarte bun remediu este apa de pe orezul fiert, sa bei. Acum vezi tu ce iti place cel mai mult din variantele pe care le ai pina acuma :)
Apropo de senzatii, ma gindeam ca acum simtim mult mai mult si pentru ca suntem mult mai atente la toate schimbarile, si zic asta pentru ca eu sunt racita acum si cind tusesc toata burtica parca mi se contracta, dar si inainte de a ramine insarcinata era asa, numai ca acum totul incepe parca sa capete proportii, te gindesti sa nu fie probleme, etc ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Neata
Ce fac fetele?
Maine merg la dr,abia astept
Creem esti in listuta si bine ai venit
anca 6+

vine bebe....
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

Neata fetelor si bun venit noilor gravidutze.
Eu azi ma simt si mai prost si asa cum zicea si Ramo, din moment in moment astept sa
Anca tu cum te mai simti cu raceala?

7+

http://tickers.baby-gaga.com/p/car311pb_.png
http://photos.yahoo.com/alina2814

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Eu incep sa imi revin,deja nasul imi mai curge f putin.

anca 6+

vine bebe....
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

Eu am dormit ieri de la ora 9 seara pana azi dimineata la 8
si as mai fi dormit hehe.
Azi n-am reusit sa mananc inca nimic, ca mi-e frica sa nu dau afara
Ce ma fac? Sa mananc niste lamaie?

7+

http://tickers.baby-gaga.com/p/car311pb_.png
http://photos.yahoo.com/alina2814

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fify spune:

fetele dragutele , eu in fiecare zi va citesc ...doar ca intru mai rar din lipsa de timp.
Am venit de la dr, mi-am luat analizele. Sunt happy...ca stau foarte bine la tot ce mi-a dat sa fac. Pt mine erau improtante : fierul si calciul.La fier sunt bine bine, iar calciul e peste limita.Deci are copilul de unde sa traga. Imi pare rau ca am tensiunea mica , adica 9 cu 6. Ieri am incercat sa beau un 3 in 1( mild)...si nu va spun ce urechi infundate am avut toata ziua, voua vi s-a intamplat?
In rest senzatie de greata, dar niciodata varsaturi.E super nasol, vreau sa ma trezesc si eu intr-o dimineata si sa nu le mai am. La voi greturile persista toata ziua, asa cum sunt la mine? Si voi aveti in permanenta stai de foame?Ca eu dau faliment in ritmul asta.

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Eu am reusit sa mananc un iaurt Danone delicios.Parca sunt mai bine.Oricum,cred ca se apropie marea .
darleena mie im face bine apa plata cu o felie de lamaie.E tare buna .Parca cine stie ce bunatate as bea.

poze
vine bebe

Ramonel7+

Mergi la inceput