Mamici de iulie-august 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 10
2girlsmum spune:
quote:
Originally posted by Simo78quote:
Originally posted by 2girlsmum
Inca ceva, data esteimativa a nasterii este 27/07/07, poate ma modificati si pe mine in tabelul initial, unde apar cu 4/08/07.
S-a schimbat si UM?
Simona 19+ Matei Hisham
poze
Simo, nu nu s-a schimbat, este aceeasi 28 oct insa se pare ca am avut o ovulatie f timpurie, de unde si varsta diferita a bb-ului.
Luna1 spune:
Patricia, multumesc pentru informatie! Si eu sper sa alaptez insa aici de la spital mi-au trimis scrisoare ca nu mai au lapte formula data de spital, din cauza cica, ca ar vrea sa invetze mamele cum se sterilizeaza si face formula in caz de nevoie (de fapt cred ca stii ca NHS-ul e pe moarte, fonduri ioc) deci m-au sfatuit sa-mi aduc o cutie de formula just in case. Adica sincer nici nu vreau sa-mi moara bebeul de foame doar ca nu mai dau ei formula. Sunt patita cu lipsa de lapte totala la prima sarcina (cand eram asa optimista, nici nu concepeam ca nu voi avea lapte) si vreau sa fiu pregatita.
referitor la scutece, oricumk de inceput disposable (cred ca iau pampers) dar am o preitena ce si-a luat din cele refolosibile. Ma gandesc oare m-as descurca? Am inteles ca mai exista sa iei refolosibile si angajezi o firma care vine si le ia pe cele folosite si iti aduce altele noi. Stii ceva de asta? Mai exista si cele enviromental friendly care ar fi ok (tot disposable) dar care nu le poti arunca in cosul de gunoi normal ci le pui in compost in curte undeva.
Ia sa bag si eu un ochi la meternity clothes.
Luna 18 sapt+ Cosmin
karligutza spune:
lia eu cred ca sotul tau e un dragut... si totodata ii e un pic "frica" de tine! sa nu si-o ia (bineinteles din dragoste ) daca cumva nu e ce v-ati propus... ; oricum cred ca o sa cadeti la pace orice ar fi pentru ca bucuria e imensa cand o sa vedeti gagalicea aia mica cu ochisorii mici si tintiti asupra voastra... n-o sa mai aveti ce spune atunci ... asa-i?
eu am facut baitza... am papat bine, am beut dar nu al-co-hol ci limonada si o cana de suc naturel 100% de grapefruit (ca doar eu le-am stors) si acum asa mi s-a facut de-un nani... si numai ce m-am intins in pat, zic verific si fac norma pe DC ca eu o ascult pe Luna si bebelina a si dat cu picioru'... auzi mami, ia nu te mai lalai cu po'tiile si 'teci la nanitza ca altfel te bat ; e veolenta fitita mea daca nu ii dau ce-mi cere asa ca ma retrag frumos si respectuos si revin dupa puiul de somn, k?
pupicei!
karligutza, sapt.24 si bineinteles printesa din burtica
Luna1 spune:
Karligutza somn usor, si restul fetelor care va faceti somnul de frumusete la fel.
Sunt suparata ca am pierdut in ultimul moment dulapiorul cu sertare, era asa frumos alb, cu sertarase si cu locusor pt schimbat bebeul deasupra stiti la ce ma refer. Si am avut de munca la serviciu chiar in momentul incheierii licitatiei si a dat unul in ultimul minut mai mult cu 10 lire, eu nu am fost pe faza si l-am pierdut. L-aq vandut cu 120 lire si eu eram dispusa sa dau si 150 fiind in magazin 325. L-am gasit din nou (adica altul la fel) insa asta vrea 250 si nu pot da atat. O sa ziceti ca-s nebuna dar chiar mi se pusase pata, stiti cum e cand vezi ceva si stii ca ala e ce vrei si gata.
Luna 18 sapt+ Cosmin
oaana spune:
buna fetelor
karligutza felicitari pentru fetita
si eu imi doream acum fetita,pt. ca am baietel ,dar asta e...poate mai incerc peste cativa ani...baietelul meu are ochii albastri,parul blond saten carliontat,pentru ca si eu si sotul avem parul ondulat,va dati seama ce fetitzuca ar fi iesit?
simo,tu ce goblenezi?eu cos mama si copilul
samurai lady si noi tinem baietelul in camera si bb2 la fel o sa facem,apoi cand cresc amandoi putin,ii mutam in camera lor in paturi suprapuse,deja facute de sotul meu...relatia noastra nu a avut de suferit deloc...
christza,eu am cerut cezariana ca nu mai puteam suporta durerile,erau contractii la un minut si trei minute si eu abia aveam dilatatie trei...asa ca am tipat tare si m-am certat cu medicul care nu voia sa-mi faca cezariana,si eu ii spuneam ca eu hotararsc,ma rog cred ca eram comica...a vazut ca nu o scoate cu mine la capat,eram speriata rau,a spus sa-mi faca epidurala-eu habar nu aveam ca se poate face in Barlad!!!iti dai seama...cred ca totul depinde de anestezist,sa fie bun si bineinteles de Dumnezeu.Dar e la fel ca la o operatie de apenticita,tot acolo te inteapa,eu am avut si apenticita si stiam cum e.Nu e dureros deloc,imediat m-am relaxat si chiar atipeam ca eram nedormita de nu stiu cand...si m-au taiat un pic caci capul lui bebe era cam mare.dar nici nu am simtit deloc taietura,si dr.m-a cusut f.bine.Tre sa ai incredere in medici,si eu personal zic ca se merita,decat sa te chinui in dureri cumplite,bineinteles cine suporta durerile
bineinteles ca vei gasi argumente pro si contra la fel ca si mine,pt. ca la prima nastere nu prea stiam ce se intampla,dar acum m-am cultivat destul...
oricum le mai poti intreba pe doamnele dr. de la noi de pe forum si mi se pare ca undeva pe la inceputul odiseei este cava scris despre epidurala.Sper ca nu te-am plictisit,oricum tin sa spun ca la mine a fost ok,intr-un amarat de spital,dar tu intr-o clinica privata da-ti seama...gata.........
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb2 21+
[url=http://new.photos.yahoo.com/oanavpopa/albums
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Anya20 spune:
Carla, la varsta asta de sarcina lungimea craniocaudala a fatului nu se mai poate masura cu precizie si nici nu foloseste la nimic. greutatea se apreciaza in functie de diametrul biparietal, lungimea femurului si alte rapoarte ale unor astfel de masuratori.
lungimea colului uterin nu creste pe masura ce avanseaza sarcina, ci chiar scae progresiv. masuratorile sunt diferite, in functie de aparat, dar mai ales de iscusinta ecografistului.
bataile cordului fetal sunt in limite normale. frecventa cardiaca scade cu varsta. probleme apar la valori de sub 100batai/minut, dar ti-ar fi spus dr daca erau probleme.
Anto, revin la IR-uri, sa-ti raspund la intrebare.
IR este asa-numitul indice de rezistivitate, care alaturi de IP (indicele de pulsatilitate), ne ofera informatii despre presiunea, calitatea fluxului si viteza sangelui prin diverse artere si se masoara la eco doppler. la gravide se urmaresc acesti indici la nivelul arterelor uterine si arterei ombilicale.
IR este defapt un raport intre presiunea sistolica (maxima) masurata in vasul respectiv si suma dintre presiunea sistolica si cea diastolica. este evident astfel ca IR-ul se coreleaza direct proportional cu tensiunea arteriala.
si ca o curiozitate, s-a constatat ca IR-urile mari si hipotrofia fetala sunt corelate cu gradul de stres si anxietatea materna. asa ca nu degeaba se recomanda ca o gravida sa fie linistita si echilibrata.
aceste masuratori pot fi influentate de calitatea aparatului si de dr care le evalueaza (de ex IR-urile pot aparea fals marite atunci cand dr apasa prea tare cu transductorul pe burta gravidei, cand evident presiunea sangelui creste).
in principiu am observat ca nu sta nimeni sa explice aceste lucruri si mi se pare simplu ca dr sa arunce asa o vorba: ai IR-urile marite. pai adica? ce inseamna asta? viitoarea mama nu este datoare sa stie aceste prescurtari, ci sa i se spuna cel mult ca s-ar putea sa fie o problema la nivelul vaselor care hranesc copilul si ca trebuie urmarit acest aspect.
multe dintre voi nici n-ati auzit despre ele, pentru ca probabil sunt in limite normale si nu are rost sa fie mentionate.
Alina Arina Ilinca si Anya Ioana
jadi spune:
Eu am avut program administrativ azi, vorba Simonei!
Am fost la epilat, la manichiura/pedichiura, am facut mancare si acum stau! Cand m-am intors de la coafor, mi-am luat frezii ca sa imi miroasa si mie frumos in casa desi aveam "pofta" de narcise musai galbene (asa am fost si la prima sarcina). Cand am ajuns acasa am gasit copilul la fotbal, socrul dezghetzand frigiderul si sotul cu cumparaturile intoarse acasa! Am dormit cu copilul si la trezire era frigiderul spalat si pus in functiune si soacra aterizata! Am facut friptura de pui cu vin si cartofi frantzuzesti si salata cu ceapa si ridichi, era sa lesin de foama pana s-a facut. Acum sunt franta de oboseala dar e prea tarziu sa ma mai culc!
Cred ca ma duc sa schimb ashternuturile!
Deni & Vlad & Tudor
Simo78 spune:
I! Ce liniste! Am fost la plimbarica si am venit franta acasa. Nu stiu...obosesc extrem de repede. Si cand fac curat in casa ...fash fash cu mopul jumatate de bucatarie, un sfert de ora odihna sa imi trag sufletul....
Simona 19+ Matei Hisham
poze
brazuca25 spune:
Am intrat sa ma trageti putin de urechi pt ca recunosc ca am calcat cam stramb si am gustat si eu un pahar de vin de la tara. Vin alb si dulce si buuuun! Nu ma omor eu asa dupa alcool, dar parca nu am rezistat. Sper ca nu face rau pt bb daca am baut si eu cateva gurite.
21+ David Gabriel
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
Simo78 spune:
Fetili tocmai am descoperit primele vergeturi
Mi-am dat burtica cu atata crema, dar la tzutze nu m-am gandit ca au crescut 2 numere! Stupid! Asa ca m-am ales cu cate o vergetura pe sub fiecare san. Eu inainte aveam bube (adicalea daca puneam comprese cu apa rece pe ele pana dimineata treceau).
L-am facut pe iubi pachet si l-am trimis la supermarchet sa-mi ia ulei de dupa dus, din ala care se da pe pielea umeda...Acu...dupa aia ma sterg sau astept sa intre in piele?
Simona 19+ Matei Hisham
poze