Grosimea endometrului in per. menstruatiei...

Grosimea endometrului in per. menstruatiei... | Autor: angiVa

Link direct la acest mesaj

Stie cineva din ce cauza poate fi prea mare grosimea endometrului in timpul menstruatiei? Eu am facut azi(ziua a 3-a ce ciclu) eco si mi s-a spus ca grosimea endometrului este prea mare pt. aceasta zi (grosime = 6 mm).M-a programat si saptamana viitoare la inca un eco, sa vedem cum se modifica. As vrea sa stiu ce cauze pot duce la aceasta ingrosare exagerata ?

Va multumesc.
angi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Angiva,la Vladeasca ai facut eco ??? Eu am avut 12 mm grosime...imi exploda burta...asa umflata eram :)
Eu cred ca la menstra sau oricum,inaintea ei, este mai gros endometru,pentru ca e pregatit pentru o eventuala sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Da maria, la dr. Vladescu am facut. Mie nu-mi explodeaza burta, dar e drept ca am avut ceva dureri de burta si spate si mi-a venit mai devreme cu 3 zile ciclul. Tie ce ti-a zis??? e ok, sau mai iti face alt eco sa vada cum se modifica??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Atata a fost inainte de ultima mestra.Care de fapt a si intazriat mult (26 zile).Acum sper sa nu ma patesc asa.Vom vedea la monitorizare cum stau lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Azi am facut ecografie intravaginala si eram in ziua a 4-a, ultima din luna aceasta( de obicei aveam 6) iar endomatrul era de 4 mm. Mie mi-a zis ca e foarte bine, dar habar nu am daca e asa sau nu.
Pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Maria, tu faci tratament naturist? De ce iti intarzie ciclul atat de mult?
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Crinuta, si mie mi-a zis dr. la eco intravaginal, ca e ok daca-i endometrul pana in 4-5 mm, la mine era 6 mmm in ziua a 3-a, numa' ca la mine de obicei abea in a 2-a zi porneste hemoragia, in primele 24 h am doar ceva scurgeri maronii, f. reduse cantitativ. De fapt eram doar dupa 1 zi de hemoragie. Eu nu stiu daca are si asta vreo influenta. Poate ca trebuia sa fac si eu eco in ziua a 4-a, ca de fapt asa mi-a si zis inainte de ciclu, doar ca nu m-a putut programa decat ieri la eco :( . Dar probabil ca nici pt. a 2, sau a 3-a zi nu era ok acea grosime de 6 mm.
Oricum, am sa va tin la curent cu rezultatul la eco de saptamana viitoare.
Pupici,
angi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Am aflat si eu saptamana trecuta cum sta treaba cu desprinderea endometrului la ciclu: Nu se desprinde uniform, peste tot la fel. Am facut tratament pt. "cladirea" endometrului in vederea unui embriotransfer, dar din pacate cu cateva zile inainte s-a declansat menstruatia. A doua zi, la eco, dr. mi-a zis ca pe centru exista o lacuna, de acolo incepuse sa se desprinda. In rest, pastra inca dimensiunile de dinainte de ciclu. Deci e posibil ca locul unde ti-a masurat tie sa fi fost inca intact, sau putin desprins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Crinuta,probabil ai citit pe forum ca noi asteptam sa facem inseminare.Sotul meu continua tratamentul homeopat pentru oligospermie iar eu am primit de la doctorita homeo,niste tincturi pentru uterul meu fibromatos.Il pregatesc sa fie un "culcus" moale :)
In paralel beau si ceai de cretisoara si galbenele.

Intarzierea de luna trecuta a fost singura de acest fel de cand ma stiu eu...Noi suntem pe tratament homeopat de un an jumate deja,organismul e obisnuit cu acest tratament,deci nu a fost o reactie la el...
Cred ca oboseala si stresul sunt de vina.Mai ales ca dozarile hormonale au iesit foarte bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Karula draga, m-ai linistit un picutz. E foarte logic ceea ce zici tu, ca o fi fost o zona in care nu se desprinsese inca endometrul. Eu sper ca joi sa fie ok ecografia, sa fie curat "uterul", caci mi-e teama de alte surprize neplacute.
Multumesc pt. raspunsuri, pupici!
angi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Angi, sper din suflet ca explicatia mea "savanta" sa fie cea reala. Din pacate, la mine, dupa menstruatie endometrul masoara nici mai mult nici mai putin de 18mm... Dar asta dupa tratamentul cu pricina care a facut tare mult rau atat uterului, cat si ovarelor.
Bafta joi!

Mergi la inceput