O tânără acuză medicii

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

quote:
Originally posted by mirachi

dar de fetita de 3ani jumate,internata in spital de pediatrie si lasata nesupravegheata cade in gol si a ajuns in coma,ati auzit?...
aici e vorba de intregul sistem si nu doar de o profesie din sistemul medical...ma bucur sincer ca si-a revenit din coma...cat despre parinti cred ca e o alta poveste...

Postul asta l-ati vazut? De cand e deschis subiectul asta numai, adica de cateva zile au aparut vreo 4 cazuri postate aici de acest gen.Nu stim cate sunt de fapt.Cam astea sunt adevaratele probleme din spitalele de stat in Romania.

Deci nu atat halatele cat "accidentele" neobservate de colegiul medicilor cred eu ca trebuie mediatizate.Cand oare va exista o comisie sau altceva care sa pedepseasca prompt tot ce se intampla "dubios" in spitale asa cum exista peste tot?

20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ioanadara , nu are pe cine sa penalizeze Colegiul , ca nu sunt vinovati decat la nivel inalt.
La noi nu exista o asistenta la fiecare salon, sunt cateva care umbla prin toata sectia , altele care introduc datele in calculator , samd.
La geam erau gratii , spitalul nu dispune de fonduri pt. a angaja o asistenta/salon care sa supraveghee totul , asistenta repartizata la salonul respectiv era in altul la pansat , si uite asa nimeni nu e vinovat.
N-avem bani , n-avem conditii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO
zi-mi si mie logica asta fara halat:
eu, doctor , vin cu hainele mele de pe strada , de prin tramvaie , adun toti microbii noi posibili si ii aduc in mediul intraspitalicesc unde sia sa exista germeni rezistenti. Cu aceleasi haine ma duc in operatii una dupa alta , dupa care ies cu germenii rezistenti si ii impart prin oras , pe la vanzatoare , pe la copii si prieteni.

Am impresia ca tu citesti din 2 in 2 randuri . Cine zice ca te duci cu hainele tale in operatie? Am explicat clar ca exista sectii cu reguli foarte stricte si exista sectii in care nu este nevoie de aceste reguli. Tot n-am inteles care e problema cu blugii doctorului din interne, de ce ar fi mai periculosi decat blugii rudelor care viziteaza pacientul, podelele nespalate, toaletele infecte sau gandacii care misuna peste tot. Ca sa nu mai vorbesc ca nu exista conditii sa te speli pe maini dupa fiecare pacient iar studiile arata ca asta este cauza infectiilor din spitale.

quote:
Daca tu te legi de halatul ala care sta NUMAI in spital ca e murdar , pai ce poti spune despre hainele pe care le freci peste tot? Or fi mai curate?

Mey, eu nu stiu pe unde te freci tu ca eu peste tot nu ma frec cu hainele si sunt curate pentru ca le schimb zilnic. Si fiecare are o anumita garderoba de lucru, haine care desi sunt 'civile' nu le porti in afara jobului. Eu le spal separat si le las in garaj cand ajung acasa dar eu sunt mai paranoica .

quote:
UIta-te pe Reality daca prinzi , este o emisiune Tales from Er sau Live E.R ceva de genul , sa vezi cum sunt imbracati aia acolo.

ER-ul este una din sectiile alea cu reguli speciale .

quote:
Referitor la schimbat , da , intre 2 purtari imi spal costumul.

Ce inseamna 2 purtari? Inseamna ca ai zilnic halat curat? Ce faci cu pantofii? Si nu ma refer la operatii ci la spital in general. Iti aduci si pantofi de spital pe care il cureti zilnic sau ii folosesti pe cei de strada? Nu are rost sa ne certam aiurea pentru ca au rezolvat altii problema asta . In afara sectiilor care cer masuri stricte, nu este nevoie de halat in spital, studiile arata ca nu exista nici un beneficiu in infection control prin purtarea halatului. Daca vrei sa ai rezultate in combaterea infectiilor din spitale atunci trebuie sa adresezi alte probleme mai grave cum ar fi igiena pacientilor si igiena din spital mai ales in toalete si sa faci educatie personalului medical sa se spele pe maini, sa foloseasca manusi atunci cand e nevoie si sa respecte regulile de infection control.

Mergi la inceput

Eu ma spal pe maini dupa fiecare pacient , doctorii la fel(cel putin cand suntem noi acolo).
Faptul ca iti lasi hainele in garaj intareste spusele mele: necesitatea halatului nu este doar pt. pacient ci si pt. doctor.
Eu nu as putea sa vin acasa cu hainele de la chirurgie si sa imi imbratisez prietenul , mama , bunica , pisica.
Nu doar in E.R folosesc aia halate , nu ii arata oar in sala aia si cand am fost cu taica-miu dincolo avea halat pana si generalistul lui.
O fi moda fara halat in Australia , ca in alte parti sporadic.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO
La noi nu exista o asistenta la fiecare salon, sunt cateva care umbla prin toata sectia , altele care introduc datele in calculator , samd.

De ce baga asistentele date in calculator?
quote:
N-avem bani , n-avem conditii.

Eu as spune mai degraba ca nu este cap . Fara suparare, Romania e o tara saraca dar putinul care il are il iroseste aiurea. Totul este foarte dezorganizat si resursele sunt irosite. Daca te uiti la statistici vezi ca fata de tarile vestice in Romania exista mai putini medici pe cap de locuitor dar tot in Romania mamele merg cu bebelusi perfect sanatosi la masurat si cantarit la pediatru . Aici nici macar medicul de familie nu isi pierde vremea sa cantareasca copii care nu au probleme. Exista baby clinic unde o data pe saptamana vine o asistenta si cantareste copiii, ii masoara, discuta cu mamele, le da sfaturi, etc. Si nu, nu e scump sa organizezi baby clinic, functioneaza in incinta unei farmacii mai mari din zona respectiva unde intr-un colt este un cantar si ce mai trebuie iar asistenta vine o data pe saptamana. Este un serviciu gratuit oferit de spitalul local. In felul asta s-ar decongestiona salile de asteptare de la medicii de familie si pediatrii care au altceva mai bun de facut decat sa cantareasca bebelusi. Si este si muuult mai ieftin sa platesti o asistenta sa faca acest serviciu decat sa platesti o gramada de consultatii la medicii de familie si pediatrii. Apoi studentii, nimeni nu se foloseste de studenti in Romania. Spitalele de aici functioneaza cu studenti , in functie de materia la care faci practica si de anul in care esti poti sa faci anumite proceduri fara supraveghere si anumite proceduri sub supraveghere. Studentii din anii mari au pacientii lor de care au grija (sub supraveghere evident) dar MUNCESC si fac o gramada de treburi care decongestioneaza munca celorlati. De exemplu asistentele medicale din anul 1 invata basic nursing skills cum ar fi igiena bolnavilor, hranit, imbracat, etc si au fiecare un numar de bolnavi de care se ocupa dar asta inseamna ca asistenta care lucreaza acolo nu mai trebuie sa faca 6-8 dusuri dimineata la pacienti pentru ca le face studentul si asistenta poate sa se ocupe de altceva. La fel si supravegherea (cum era exemplul cu copilul care a cazut), pai de ce ai studenti acolo? Aia ce pazesc? Se vantura doar asa dintr-o parte in alta? In fine, as putea sa scriu un roman despre cum sunt irosite resursele si apoi fiecare da din umeri ca nu sunt vinovati ca nu sunt bani .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO

Eu ma spal pe maini dupa fiecare pacient , doctorii la fel(cel putin cand suntem noi acolo).

Nu te supara ca insist dar intri intr-o camera cu 6 paturi sa zicem si incepi sa consulti pacientii. Unde te speli pe maini? Cu ce te speli pe maini? Unde te stergi si cu ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Xio draga mea, era vorba despre persoanele care se plimba prin spitale (vizitatori), nu de medici...dar, intre noi fie vorba, nu am vazut nici un medic prin sectiile normale, nu cele de terapie intensiva, cu papucei de unica folosinta pe picioare...numai pe vizitatori se "urla" efectiv daca nu au, cu toate ca sunt murdari din cale afara, si nu sunt nici intr-un caz de unica folosinta, desi asa ar trebui...
aaa...si acum 2 ani, la Maternitate, la Terapie intensiva, era aceeasi situatie, vizitatorii care veneau trebuiau sa poarte acei papucei de "unica" folosinta, care de fapt erau super murdari si treceau de la unul la altul...
Dr. si asistentele au halate, dar cele pe care ar trebui sa le poarte vizitatorii, sunt la fel, foarte "curate"...vine o persoana, isi pune halatul, la plecare il lasa pe cuier...apoi vine altcineva si ia acelasi halat...
dar parca nu despre asta era vorba in topicul acesta, sau nu? parca era vorba despre acesle fiinte nevinovate care au murit, din nepasarea anumitor cadre medicale, sau nu?

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Sa ajutam copiii nedoriti sa traiasca! Cu o simpla semnatura le putem salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Nu stiu cum e altundeva, aici in Austria fiecare doctor (fie in cabinete private, fie in spitale, indiferent de specializare) poarta halate, de obicei impecabil de albe si calcate. Idem pentru asistente si restul personalului. Fiecare salon are chiuvete echipata cu sapun lichid si dezinfectant de miini, de asemeni fiecare salon dispune de o stiva de prosoape si pijamale pe care pacientul le poate schimba de cite ori crede de cuviinta. La terapie intensiva se intra ca vizitator dupa o sterilizare in prealabil, se primesc atit pantofi de unica folosinta (intotdeauna sigilati), halat si boneta! Curatenie si spalat pe jos se face la fiecare ora, pe usa fiecarui salon (inclusiv holuri si toalete)exista o lista in care femeia de serviciu trebuie sa semneze din ora in ora....
Acelasi lucru l-am vazut si intr-un spital din New York, unde am fost cu sora mea (Mount Sinai).
Bird, asa o fi in Australia, asta nu inseamna ca e peste tot! Am vazut intr-adevar un documentar australian despre un spital din Loma Linda parca, unde doctorii intr-adevar nu purtau halate, asta chiar la urgenta!!!!

Oricum s-a deviat de la subiect, curatenia din spital nu e treaba doctorului. E adevarat ca in Romania nu se face, dar nici nu se pastreaza chiar daca s-ar face!!

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Intr-un salon cu 10 paturi dupa ce consult pacientul ma spal pe maini pt. ca exista chiuveta in salon , sau daca se intampla sa fie salon fara , exista grupuri sanitare. Daca prin absurd nu sunt nici acestea , exista in farmacii gel dezinfectant antibacterian.

Doctorii nu poarta papuci sterili pt. ca au sabotii pe care ii poarta in incinta spitalului. Cand intra in operatii isi schimba si costumul si papucii.

Asistentele introduc datele pt. ca , dupa cum am spus nu exista fonduri pt. mai mult.
Vorba lui Sheanneamp , vino in Romania si dupa ce vezi ce e pe aici sa spui ca avem posibilitati dar nu avem cap.
Totul e din cauza sistemului sanitar:lipsa medicamentelor,a pansamentelor samd , lipsa personalului toate sunt cauzate de lipsa banilor.
Si aici studentii panseaza si faca lte lucruri , dar nu sunt platiti cu nimic. Nici in practica obligatorie pe care o faci timp de 1 luna in spital nu esti platit cu nimic , si panezi , faci injectii , punctii , clisme , iei sange ,samd.
Pt. ca nu sunt bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

quote:
Originally posted by XIO

Doctorii nu poarta papuci sterili pt. ca au sabotii pe care ii poarta in incinta spitalului. Cand intra in operatii isi schimba si costumul si papucii.

Atunci cand am vazut eu dr. in cizme, pantofi de strada, plimbandu-se pe coridoare, oi fi visat? si nu pe unul, ci pe majoritatea...si nu dimineata cand au sosit, si nici inainte de a pleca acasa...ci in mijlocul zilei...aici nu vorbim numai de salile de operatii, unde, sper, ca nu fac acelasi lucru...e drept, am vazut o singura data o astfel de sala in viata mea, si sper sa mai vad inca o singura data si nu mai mult (la urmatoarea cezariana daca ma ajuta DD) si acolo doamna dr. era echipata corespunzator...dar eu vorbeam de restul spitalului...

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Sa ajutam copiii nedoriti sa traiasca! Cu o simpla semnatura le putem salva viata!

Mergi la inceput