O tânără acuză medicii

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

asa este,se fac diferente.si pe tine Sheannamp,te-au tratat cum trebuie ca tu stiai ce sa ceri ce sa intrebi si ce trebuie sa iti faca.dar eu de unde sa stiu?
si in legatura cu stirea despre care trebuia sa discutam,daca tot presupuneti unele dintre voi,ca e vina femeii,si ca bebe era deja mort la internare,atunci de ce a mai stat biata femeie 5 zile in spital,pana sa o ajute cu ceva.nu putea sa moara chiar ea?
si in legatura cu datul din spaga spitalului,sunt de acord,dar nu pentru cearceafuri ci pentru aparatura care este de aruncat,din epoca de piatra.
iar la capitolul ginecologi bune,o recomand cu toata inima pe d-na doctor Constantinescu Camelia de la Bucur,care s-a purtat exemplar si cu mine care am cotizat,dupa operatie si cu celelalte care au dat mai umlt si cu cele acre nu au dat.venea de doua ori pe zi in vizita pe la noi,o stiau si asistentele de frica si isi faceau treaba bine,si se vedea ca ii pasa.a avut chiar rabdare sa sta o ora cu noi,in salon si sa raspunda la toate intrebarile noastra cu calm,chiar daca unele dintre ele dovedeau ca sunt paranoice.nu ne-a repezit,nu a ras de noi.pe mine m-a ajutat mult atunci cand medicul de garda a deciz ca imi trebuie transfuzie de sange,si ea s-a opus,pentru ca nu aveam nevoei,dar medicul acela asta stia el sa faca cel mai bine.si s-a certat cu el,pana l-a facut sa se razgandeasca,si bine a facut,pentru ca cien stie ce sange primeam.
si pot sa spun ca mi-a facut o operatie asa de frumoasa,nici nu se vede,si a fost asa de bine.
si nu a alergat dupa mine cu banii.s-a dus sotul intr-una din zile sa ii duca o mica atentie,ca atata i-am dat,ca nu am avut prea multi.si cand am mai fost la ea,s-a purtat foarte bine,chiar daca i-am dat putin.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Da e incredibil!
Eu nu am spus nici un moment ca tu ai minti!
Dimpotriva, SUNT ABSOLUT CONVINSA CA prezinti faptele asa cum le-ai vazut tu cu ochii studentei sau stagiarei care erai pe atunci!
Prezinta acest caz asa cum ai facut-o tu aici in fatza unei comisii de medici din strainatate si o sa vezi ca o sa se ridice aceleasi semne de intrebare privind cauza mortii pe care le-am expus si eu mai devreme. Ti s-ar cere probe, biologice, anatomo-patologice si nu vorbe.

Repet, nu iau apararea nimanui doar am ridicat niste semen de intrebare, cat se poate de legitime medical cel putin!
Nu de alta dar daca este judecat aici intreg corpul medical romanesc macar sa aiba parte de un proces corect, cu avocati, martori si jurati nu numai procurori!

Sau ar fi mai bine sa ne intoarcem pe vremea inchizitiei si sa fie arsi pe rug toti medicii doar pe baza unor suspiciuni!

Daca e asa, atunci eu ma retrag elegant si va las sa va varsati veninul in pace, fara sa mai va contrazica nimeni!

Edit:
in ceea ce ma priveste am fost respectata si mi s-a vorbit politicos nu pentru ca sunt medic (nu toate asistentele si infirmierele stiau acest lucru) ci pentru ca e destul de greu sa raspunzi rastit si la per tu unei persoane care ti se adreseaza cu Dvs., iti spune "va rog" si "multumesc frumos" chiar daca este vorba de infirmiera care iti ia plosca de sub fund si ti-o spala sau asistenta care vine sa iti faca injectie sau profesorul universitar care face minuni si iti salveaza uterul si copii!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

quote:
Si ai facut reclamatie la politie,colegiul medicilor...

Hai ca m-ai facut sa mor de ras.Pai nu spunea mai inainte ca era rezident pe vremea aceea??Putea sa faca ceva??

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre

Laura si bebe Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mralu spune:

Buna
Am citit si tot citit acest subiect si hai sa va spun si eu parerea mea.
Toata lumea povesteste ce rau e in spitalele din Romania, ce doctori spagari si neiubitori de oameni populeaza aceste spitale.
Insa din punctul meu de vedere problema grava este alta: este vorba de sistemul sanitar de stat. Eu as intreba cate din cele care au postat aici platesc asigurari de sanatate, eventual si proportional la salariul pe care il iau in mana (sper ca intelegeti ce vreau sa zic).
In tara asta putina lume plateste asigurari de sanatate dar toti beneficiem, TOTI.
Eu, careia mi se opreste o suma importanta din salariu, ajung la spital si beneficiez de exact aceleasi servicii ca si femeile de la tara, care in viata lor nu au dat vre-un leu catre sistem. Vi se pare corect?
Si sa zicem ca as avea atatia bani incat sa ma duc la un spital particular, sistemul ma obliga sa dau incontinuare aceiasi suma de bani catre asigurarile de sanatate.
Asta e radacina raului la tot ceea ce ati spus voi: conditii mizere in spitale, spaga s.a.m.d.
Eu imi doresc si doresc sanatate multa tuturor iar daca veti ajunge vreodata intr-o unitate spitaliceasca confortul si profesionalismul personalului medical sa fie pe masura contributiei fiecaruia.
Altfel, mai usor cu acuzele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Un lucru important este ca lumea a inceput sa mai strige atunci cand nu este tratat corespunzator. Asta este un lucru pozitiv, ca pana acum toti taceau malc si nimeni nu facea decat sa vorbeasca pe la colt de bloc. Prin mediatizarea aceasta a problemelor care apar in spitale poate au si altii curajul sa tipe atunci cand apare o problema ci nu mult mai tarziu cand nu mai este nimic de facut.
Din pacate sunt inca multe orase unde sistemul sanitar este la pamant, aparatura este veche de cand lumea, conditiile in spitale mizere, iar doctorii se multumesc prin a veni la servici doar ca sa isi ia spaga si atat. Dar eu cred ca si asta se va mai schimba cu timpul.
Si eu sunt una dintre persoanele care au fost afectate de nepasarea unor doctori, de lipsa dotarii din spitale si de nesimtirea cadrelor medicale (asistente si doctori deopotriva).
Este greu in ziua de azi sa gasesti un dr cu adevarat bun, mai ales in ginecologie, unde pe zi ce trece parca apar mai multe probleme pe care dr nu le mai pot stapani. Eu am schimbat o gramada de dr pana am ajuns sa spun : iata-l, acesta este cel mai bun. Si inca tind sa cred ca am ajuns pe mana celui mai bun. Asa ca il recomand cu incredere tuturor celor acre au probleme. Dar a trebuit sa trec prin mana mai multor dr, sa pierd doua sarcini, sa ajung pe mana unui dr care desi erau un dr bun (si inca il cred bun) nu a stiut sa dea de cap la problema mea (este un dr ginecolog f bun si f atent ptr cele care nu au probleme, dar mai departe...nu l-as recomanda. este cel mai grozav dr cu care poti naste, este cel mai atent dr, dr ideal, care te tine minte si dupa 2 ani de cand ai fost la el, disponibil la orice ora din zi si din noapte). Din pacate atunci cand a fost vorba de sarcina mea tratamentul prescris de el nu a facut fata si a fost incapabil sa imi dea niste raspunsuri la intrebarile mele si sa imi dea un tratament adecvat. Asa ca in final am avut parte de 2 dr extraordinari, unul bun de pus la rana si unul bun de pus la suflet.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by nusicasiely

quote:
Originally posted by XIO

Gonghy , omagii nu trebuie sa-i aduci doctorului , dar chiar sa spui ca Dumnezeu ti-a dat copilul e mult in conditiile date.
Datorita lui Cioata ai fetita , si din cazua asta trebuie sa-i multumesti .

ba chiar Dumnezeu e cel care i-a dat copilul si a ajutat-o sa nasca.se pare ca medicul era si el acolo.si in general,oricat de bun e medicul,Dumnezeu e cel care da copii si ii aduce pe lume in siguranta.

cand totul pare pierdut este timpul sa crezi in miracole!
elenica lu' mamica

Te roooooog!!!!! Ma faci sa rad cu lacrimi!
Cum poti sa spui ca nu doctorul ci Dumnezeu i-a daruit posibilitatea de a avea copil?
Atunci , daca doctorul doar era pe acolo cum spui tu inseamna ca Dumnezeu i-a si luat copilul femeii din Tg Mures , din Cta si tuturor femeilor care au pierdut o sarcina.
Eu propun sa se desfiinteze meseria asta de doctor si sa-L lasam doar pe Dumnezeu sa faca si sa desfaca.

Scuza-ma ca spun , dar mare e gradina! In primul rand , cred ca uiti religia facuta in scoli sau macar notiunea de Dumnezeu.
In al 2-lea rand minimalizezi la extrem rolul deosebit de important al doctorilor.
trist , trist

Tin sa spun si eu ca , la fel ca Sheaneamp(scuze ca am pocit nickul , dar nu-l stiu pe de rost) , anestezie locala ce inseamna?
In al 2-lea rand , la o extrauterina , sarcina poate fi dusa la termen , copilul poate fi sanatos sau pot aparea complicatiile uzuale.Sunt "n" variante.

Eu personal nu scuz greselile.De exemplu , doctorul din Tg Mures nu a putut sa articuleze 2 cuvinte in apararea sa .
Cand cineva greseste , sa plateasca.Dar sa nu omitem ca si doctorii sunt oameni , si ca orice oameni gresesc, dar evident ca nimanui nu-i pasa de asta.Nu cred ca putem sa comparam stresul si munca unei vanzatoare de la care avem pretentia sa zambeasca , cu munca unui doctor.dar asta e alta poveste.

Nu scuz greselile , e normal sa se plateasca pt. ee , dar ma plictiseste la culme sa vad persoane neavizate care-si dau cu parerea despre ce s-a intamplat , ce trebuia sa se intample , samd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

nu cred ca ai dreptul sa te pui la egalitate cu Dumnezeu,ca si doctor.adumnezeu a lasat medicina si intelepciunea de a se face descoperiri uimitoare,si oricat ar face un doctor,daca nu vrea Dumnezeu sa se intampla un lucru,nu se intampla.
si nu compara cu situatia femeilor,care de oameni au fost lasate la voia intamplarii,de acei doctori carora Dumnezeu le-a facut aceasta mare favoare de ai invata cum sa trateze oameni,nu sa ii omoare.si chiar e minune de la Dumnezeu ca nu au murit de septicemie,care se face destul de repede.
asa ca nu va mai bateti cu pumnul in piept,cele care sunteti cadre medicale.multumitii lui Dumnezeu pentru ca va facut ce va facut si fiti oameni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by XIO

In al 2-lea rand , la o extrauterina , sarcina poate fi dusa la termen , copilul poate fi sanatos sau pot aparea complicatiile uzuale.Sunt "n" variante.

Ha??? Cred ca ai gresit pe undeva ceva in mesajul asta. Daca o extrauterina poate ajunge la termen si tu te pregatesti sa ajungi medic, poate chiar ginecolog si eu zic sa se desfiinteze meseria asta si God help us all!!!
Sau poate n-am urmarit eu firul discutiei si-mi scapa ceva, caz in care imi cer scuze...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

quote:
Originally posted by Androix

quote:
Originally posted by XIO

Ha??? Cred ca ai gresit pe undeva ceva in mesajul asta. Daca o extrauterina poate ajunge la termen si tu te pregatesti sa ajungi medic, poate chiar ginecolog si eu zic sa se desfiinteze meseria asta si God help us all!!!
Sau poate n-am urmarit eu firul discutiei si-mi scapa ceva, caz in care imi cer scuze...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Fara sa am vreo legatura cu medicina, stiu si eu ca o sarcina extrauterina poate fi dusa la capat. Cunosc o tipa din Ploiesti care a nascut prin cezariana un copil din sarcina extrauterina. Deci se poate. Tine si de Dumnezeu si de pregatirea medicului care o supravegheaza.

Dar deh, ne pricepem toti la medicina, nu?
Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by mralu
In tara asta putina lume plateste asigurari de sanatate dar toti beneficiem, TOTI.
Eu, careia mi se opreste o suma importanta din salariu, ajung la spital si beneficiez de exact aceleasi servicii ca si femeile de la tara, care in viata lor nu au dat vre-un leu catre sistem. Vi se pare corect?
...
Eu imi doresc si doresc sanatate multa tuturor iar daca veti ajunge vreodata intr-o unitate spitaliceasca confortul si profesionalismul personalului medical sa fie pe masura contributiei fiecaruia.
Altfel, mai usor cu acuzele!

...asta suna a discriminare. Atunci cu cei care nu platesc, citez "femeile de la tara", ce sa faca sistemul medical romanesc? Sa-i trateze ca pe niste animale sau sa-i lase sa moara? As fi curioasa, cati/cate din cei/cele ce citesc subiectul iti dau dreptate, chiar daca platesc mai mult, mai putin sau deloc la asigurari. In strainatate nu ai auzi asa ceva. Daca oamenii posibili pacienti gandesc asa, atunci cei din sistemul medical de ce nu ar gandi la fel, nu?

Mami de David (18.11.04)

Mergi la inceput