O tânără acuză medicii

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by ioanadara

Bedrosmart bravo tie. Daca am avea mai multi medici tineri care sa nu refuze sa inteleaga ceea ce vad sau care sa nu mearga doar in clinicile unde stiu clar ca vor vedea doar ceea ce isi doresc sa vada, poate am avea sanse in viitor in privinta sistemului medical....

20

Vreau doar sa subliniez un lucru.
Bedrosmart este doar absolventa a facultatii de medicina.
Acest lucru ii ofera o diploma dar nu o face medic. Din fericire pentru ea si pentru altii a renuntat sa practice o meserie pentru care nu era nici facuta si nici pregatita. Si nici gata sa se sacrifice.

Userul Sheannamp, medic practicant, nespagar si, in consecinta, cam muritor de foame

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Sheannamp, corecta observatia ta in ce ma priveste.

Nu cred ca merit laude ca m-am lasat de medicina, ci critici ca n-am stiut de la bun inceput ce mi se potriveste si ce-mi place.

Nu obisnuiesc sa spun ca sunt medic si nici sa ma semnez Dr. Cutarescu (consider ca ar fi chiar ridicol, desi multi ar face-o in locul meu).

Este prima oara pe forum cand recunosc ca am absolvit (totusi) facultatea de medicina, ca sa intelegeti cum de am fost de fata la cazurile povestite de mine (si nu la altele, doar auzite sau citite in ziare). Acesta a fost singurul motiv pentru care am facut aceasta precizare. Nu pun diagnostice si nu recomand medicamente, ca nu ma pricep. Dar mai sunt inca in stare sa-mi dau seama cand un medic (practicant) face greseli grosolane, ceea ce, din pacate, se mai intampla.

Bedrosmart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ioanadara , ai fost atat de "subtila" incat nu pot sa nu fac o precizare:
eu nu ma duc doar in clinicile in care stiu ca nu vad bai dati si luati , ca nu sunt atat de buna incat sa-mi ale eu spitalele si clinicile in care am orele.
Sunt repartizata si acolo merg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Bedrosmart, felicitari pentru modul obiectiv de a relata aceste probleme. Cred ca necesita foarte multa tarie de caracter pentru a putea renunta la o profesie pentru care ai trudit atitia ani!
Acum despre medicii din clinicile private... E normal sa te trateze bine, din moment ce iti iau un car cu bani. Insa la nastere tot in spitalele de stat ajungi. Vorbesc acum despre Timisoara, unde nu se poate naste decit in spitale de stat (daca nu s-a schimbat nimic in ultimii 2 ani). Si atunci te lovesti de aceleasi inconveniente, chiar daca tu ai cotizat la greu, chiar daca doctorul care ti-a urmarit sarcina e dispus sa vina sa nasca cu tine. Va trebui din nou sa cotizezi la anestezist, asistente.... Si ce mi s-a parut cel mai deplasat: sa-ti aduci trusa de anestezie epidurala cu tine! Asa ceva nu este normal sa se intimple intr-un spital.
Cineva spunea ca igiena si alimentatia nu sint importante intr-un spital. Eu spun ca din contra: igiena, confortul si o buna alimentatie contribuie la vindecarea sufletului dupa o boala, operatie, accident...
Citeva nume de medici unde nu am sa mai calc niciodata: Munteanu, Grigoras, Cioata...
Medici recomandati de mine: Dr. Olaru (chiar daca parerile despre dinsul sint impartite, eu ii datorez viata fiicei mele!), Dr. Bogdan Muresan + Dr. Cezara Muresan.

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

"Trimise - 19/03/2007 : 12:51:18
--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by ioanadara

Bedrosmart bravo tie. Daca am avea mai multi medici tineri care sa nu refuze sa inteleaga ceea ce vad sau care sa nu mearga doar in clinicile unde stiu clar ca vor vedea doar ceea ce isi doresc sa vada, poate am avea sanse in viitor in privinta sistemului medical....

20

Vreau doar sa subliniez un lucru.
Bedrosmart este doar absolventa a facultatii de medicina.
Acest lucru ii ofera o diploma dar nu o face medic. Din fericire pentru ea si pentru altii a renuntat sa practice o meserie pentru care nu era nici facuta si nici pregatita. Si nici gata sa se sacrifice.

Userul Sheannamp, medic practicant, nespagar si, in consecinta, cam muritor de foame"

Sheannamp, credeam ca "practicile" astea au fost abandonate dupa Revolutie :). Tu ca moderator ar trebui sa stii mai bine decat noi, ca pe acest forum se combat idei si nu persoane. Cred ca Bedrosmast, daca voia, ne putea spune si singura ca este doar absolventa de medicina, asa cum bine ai subliniat tu. Din nefericire pt noi, mai sunt alti absolventi de medicina care au hotarat sa se sacrifice pt noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.ioana spune:

Nu ma socheaza nimic, in spitalele din Romania se intampla de toate, nu trebuie sa generalizam, sunt mrdici si medici dar si lumea este de vina. De multe ori se da spaga aiurea. Nu toti medicii cer dar toti accepta.Una este sa dai ceva pentru ca ia fost multumit si iti permiti si alta sa mori pentru ca nu ai bani.Cand se hotarasc sa se faca medici sunt constienti de salariul pe care il vor avea, traiesc din banii contribuabililor nu trebuie sa ii omoare , ci sa ii trateze indiferent de banii pe care ii au.Cineva s-a mirat cand am spus ca bunica mea este pacientul Dr-lui Gheorghita, hematolog in Spitalul judetean Brasov, cat ii dati? Am spus ca nimic si nu m-a crezut, acest medic, unul din cei mai buni hematologi din tara nu a cerut niciodata nimic si mi-a tratat bunica exemplar, cand a fost nevoie sa o internam si nu au fost locuri la el in sectie i-a gasit loc la alt etaj si metgea acol sa ii faca vizita, NICIODATA NU AM DAT NIMIC.Ideea ca trebuie dat ceva este atat de impamantenita in Romanaia incat nu ne mai gandim ca este ceva anormal. In ce priveste operatiile de apendicita cu anestezie locala se fac, mie personal mi s-a facut apendicitomia cu anestezie locala.
ROMANI NU MAIDATI SPAGA, DACA VI SE CERE DENUNTATI!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Si inca un lucru,fetita o am datorita Bunului Dumnezeu caruia ma inchin zilnic,nu o sa ii ridic omagii lui Cioata.

hai ca asta a fost tare...
Pai si atunci de ce te-ai mai dus la dr. si nu la biserica?!
Parca tu ziceai ca in urma tratamentului recomandat de el ai obtinut sarcina...sau ma insel?!

Probabil pentru faptul ca a folosit la un moment dat la nervi o expresie neortodoxa nu mai poti sa-i recunosti meritele reale. Pacat.
Daca ai fi dat peste cineva care te-ar trata foarte elegant dar te-ar pune sa iei vitamina C pentru trompe infundate, te asigur ca ai face diferentza.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Bedrosmart felicitari pentru modul obiectiv in care relatezi aceste probleme!
Subscriu la ceea ce ai scris referitor la felul in care esti tratata in CF2,indiferent ca dai sau nu ceva!
Intamplator suntem pacientele aceluiasi medic.

Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by miereamara

Sheannamp, credeam ca "practicile" astea au fost abandonate dupa Revolutie :). Tu ca moderator ar trebui sa stii mai bine decat noi, ca pe acest forum se combat idei si nu persoane. Cred ca Bedrosmast, daca voia, ne putea spune si singura ca este doar absolventa de medicina, asa cum bine ai subliniat tu. Din nefericire pt noi, mai sunt alti absolventi de medicina care au hotarat sa se sacrifice pt noi

Daca ai fi citit cu atentie si mesajele postate de altii (respectiv inclusiv cele ale lui Bedrosmart) asa cum ai facut-o cu cel postat de mine ai fi observat ca afirmatiile facute de mine sunt simple clarificari, nicidecum atacuri la persoane.

Nu acelasi lucru pot spune de atacul tau la adresa mea!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai hai sa le subliniem si pe cele care sint doar studente. Ca Bedrosmart a absolvit facultatea. Mie nu-mi pasa, dar daca trebuie sa se stie cine ce calificari are...
Sheannamp, poate ca raspunsul tau are legatura cu ceea ce ai scris la alt subiect, despre absolventii frustrati care au tocat de pomana banii statului. Zic si eu!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput