Un sfat si pentru mine -te rog Liviu

Un sfat si pentru mine -te rog Liviu | Autor: marioan

Link direct la acest mesaj

Liviu stiu ca de nenumarate ori ai sarit in ajutorul nostru si de aceia as vrea si eu sa-mi spui parerea ta referitor la situatia mea. Data estimativa de nastere este 20 oct dar as vrea din 1 aug sa intru in prenatal si postnatal-avand o sarcina cu risc. Le-am spus celor de la servici ca indemnizatia de ingrijirecopil tb sa o calculeze 10 luni de la nastere copilului deci inclusiv cu prenatal dar ei mi-au spus ca de fapt in aceea perioada eu nu contribui la asigurarile sociale si automat o sa-mi calculeze 10 luni in urma de la 1 aug.Eu nu cred ca e corect de aceia te rog sa ma ajuti cu un sfat.Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Incerc eu sa te ajut.

1. indemnizatia pentru cresterea copilului se calculeaza pentru tine pe 6 luni anterior nasterii deoarece erai asigurata la 17.03.2003.
Calculul pe 10 luni se face pentru cei asigurati ulterior datei de 17.03.2003, insa ai nevoie de 10 luni de cotizatie anterioare nasterii pentru a beneficia de ea.

2. la calcul intra si lunile in care ai fost in prenatal conform legii 338/2002 respectiv ord. 9/2003 care modifica legea 19/2000.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Este perioada contributiva.
ART. 38 din Legea 19/2000
(1) In sistemul public se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiaza de drepturi de asigurari sociale, cu exceptia celor prevazute la art. 40 lit. a), b), c) si e);

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marioan spune:

Va multumesc din suflet la amandoi , aveti dreptate eu am carte de munca de 5 ani deci doar 6 luni e perioada mea de contributie.Dar Liviu ei se pot lega de aliniatul 4 din art 38 cum ca: Perioadele asimilate, prevăzute la alin. (1), se valorifică numai pentru obținerea pensiei pentru limită de vârstă, de invaliditate și de urmaș.Ce parere ai??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marioan spune:

Scuze am gasit art 38 modificat si intrebarea mea nu-si mai are rost . Scuze inca o data.

Mergi la inceput