Ortansa, glazura aia am facut-o ochiometric. Am topit ciocolata intr-un castron la microunde, apoi am adauga un botz de unt si am turnat din capul meu niste frisca lichida. Am amestecat din nou pina s-a topit untul si am turnat pe tort. Nus de ce nu mi-a iesit lucioasa, poate e din cauza microundelor? Sau trebuia intinsa glazura cu vreo paleta speciala? Eu am folosit un simplu cutit.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Glazura rapida :
O tableta de ciocolata cu lapte (simpla,fara alune etc)-100 g - se rupe bucatele si se pune pe foc (la topit) impreuna cu 2 linguri apa.Se amesteca continuu pana se dizolva complet,apoi se intinde peste tort,chek etc.Eu am fol. mereu aceasta reteta...
Cantitatile se pot dubla dupa necesitate...
Florentza
Dar o glazura pentru tort alba? Am inteles de la Natalia(multumesc) ca daca folosesc cioco alba in retetele scrise mai sus, se taie.
Stiti vreo reteta de glazura alba?
Christel, daca vrei o glazura alba, poti incerca martipanul.Eu am gasit aici martipan de foarte buna calitate si care se lucreaza extrem de usor.Am preferat sa-l folosesc in combinatie cu fulgi de migdale si frisca si uite ce a iesit. Insa tu poti imbraca tortul in intregime in martipan.Cum spuneam, se lucreaza foarte usor cu el.
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.