Mamici de septembrie - octombrie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Roxana, eu iti sunt alaturi oricum ai decide. Vad ca ti-au raspuns deja fetele in privinta dr. Predoi despre care si eu am auzit numai de bine. Pt. el as opta si eu daca as face amnio. Ce mai voiam sa adaug este insa ca acele chisturi apar deseori in prima faza evolutiva a fatului, mai ales in cazul baieteilor si apoi se resorb. In cele mai multe cazuri nu reprezinta nimic patologic, nu sunt un motiv de ingrijorare. Te pup si sunt alaturi si eu!
Saphir, bine ai venit. Parca noi am mai fost colege de odisee, nu?

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
11s fix

Mergi la inceput

Marunzika, aici in principiu nu se mai face intravaginala incepand cu 12 sapt. de sarcina. Insa unii doctori o mai fac din exces de zel. Si eu am intrebat fetele acum cateva zile in legatura cu dr. la care m-am programat eu din acelasi motiv, m-as fi jenat sa fac intavaginala cu sotul de fata. Norocul meu ca nu e cazul. Oricum acolo mai mult ca sigur iti va face ecografie abdominala, sarcina e destul de mare la 14 sapt., treci deja in al doilea trimestru si se vede bine bb chiar si la ecografie normala.

11s fix

Mergi la inceput

Teodora, eu iau Elevit. La prima sarcina am luat Supradyn. Cred ca nu conteaza foarte mult pt. care vitamine optezi. Iar pentru mameloane eu iti recomand Garmastan-ul, e o crema foarte buna pe care o vei folosi si cand vei alapta, chiar e indicat sa te dai cu ea din timpul sarcinii ca sa pregatesti mameloanele si sa nu ai probleme cu ragade, etc. Se gaeste la farmacie, e ceva mai scumpa dar merita toti banii.

11s fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Teodora si eu tot elevit iau.

Roxana, imi pare rau ca eco nu a iesit cum voiai tu, dar nu trebuie sa te mai stresezi, mai ales ca ai hotarat sa faci amniocenteza. Nu te supara pe mine, dar esti tare pesimista, nu te mai gandi la lucruri rele, bebeul tau este bine si o sa duci sarcina pana la capat, sunt sigura si ne vedem cu baietii in parc la plimbare la toamna.
FI OPTIMISTA.
Aaaaaa voiam sa te intreb, ca ai pomenit ceva de varsta, cati ani ai? daca nu te superi si poti sa-mi raspunzi.

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

marushka, multumesc frumos!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Of, fetelor...

Roxana, te admir pentru taria de care dai dovada. Im imaginez ca ti-e greu si deocamdata nu stiu ce sa iti spun si in ce directie sa te incurajez. Sa speram ca rezultatul de la amnio o sa fie bun.Detalii despre intreruperea sarcinii la 20 de saptamani iti pot da eu, dar numai daca este cazul, ca stiu cum e pe propria piele

Flavia si andruzza, stai cuminti si o sa va faceti bine. Va urez sa nu ma aveti emotii pina la sfarsitul sarcinii si sa fie asa cum ar trebui sa fie...

Carmenita, si bebelusu meu a avut hernie fiziologica, si slippers ti-a explicat foarte bine ce se intimpla. Intr-adevar se resoarbe. Eventual la urmatorul control, aminteste-i doctorului ca data trecuta a vazut asta si ca asa verifice daca mai e sau nu. Eu asa am facut. Ba chiar i-am spus doctorului ca m-a urmarit 2 saptamani ideea ca are matzele pe afara si ca mai bine nu-mi spunea, daca tot e perfect normal si se retrage.
Deci nu te ingrijora.

Sabina, .
Io sint dusa cu capul si cu mare jena trebuie sa recunosc asta. Sint cumplit de stresata. Maine intru in sapt 15 si imi vine sa urlu cind ma gindesc ca ma apropii de 17, cifra fatidica .
Parca nu mai gindesc cu capul meu. nu visez decit ca pierd sarcina sau ca nu sint gravida, si dimineata cind ma trezesc si constat ca am burta, imi zic, lasa' ca n-o s-o mai am mult. Uneori imi doresc sa pot sa iau o bulina de nervi, ceva, sa ma linistesc. Si e cu atit mai rau cu cit sint constienta de faptul ca imi fac rau si mie si copilului si totusi nu ma pot controla.
Dureri de burta am tot timpul, datatoare si ele de spaime, dar nu ma omor cu no-spa sau altceva, incerc doar sa ridic picioarele si sa ma odihnesc cit de cit.

Am trecut si eu prin aceleasi griji ca si voi cu triplul test, l-am facut si eu si mi-a tremurat mina pe mouse cind am deschis mailul. A iesit bine, din fericire.

Nu am vrut sa zic nimic la subiectul TT, amniocenteza, decizii, etc, intrucit eu sint extrem de subiectiva. Am pierdut o sarcina mare si nu am aflat pina in ziua de astazi de ce. E foarte posibil ca bebelusul sa fi fost cumva bolnav si sa fi cedat intr-un tarziu. Data trecuta TT iesise binisor dar nu e o garantie ca totul era ok. Asa ca acum nu ma voi da la o parte de la nimic, daca va fi cazul.

Am o singura observatie, insa: majoritatea dintre voi ati spus ca TT nu inseamna nimic, nu are nici o valoare etc. Cu chestia asta nu sunt de acord. Acum ani de zile nu exista nici o anliza neivaziva (cum este amnio) care sa dea un indiciu despre probabilitatea unui defect genetic de tip SD. Si dupa indelungate cercetari, s-a ajuns la concluzia ca exista o legatura intre translucenta nucala, valorile celor 3 hormoni masusrati la TT, varsta mamei, varsta gestationala si antecedentele genetice ale familiei copilului.
Si asa a rezultat un calcul probabilistic, o solutie statistica. Intr-adevar, nu are valoare de diagnostic, si asta e un lucru asumat, dar poate trage un semnal de alarma, iar uneori, chiar este cazul sa-l traga.
Desigur, mai da si erori, numai ca sint si cu plus is cu minus, adica sunt sarcini sanatoase cu TT prost si sarcini cu probleme care au TT bun. Cu alte cuvinte, de bine, de rau, acum exista ceva. Intr-adevar, in unele tari nu se mai face tocmai din cauza erorilor, dar investigatii tot se fac, cu acesi scop: TN, bitest, amnio, eco.
Ma rog, cam atit am avut de spus.

In alta ordine de idei, astazi mi-au venit si analizele de sange si urina si pe linga o usoara anemie, se pare ca am si o infectie pe undeva, ca am nr de leucocite mare si leucocite in urina. Ma duc luni la dr. si o sa ma lamureasca el ce sa fac mai departe.
Dintre analize, mai am de facut doar analiza de secretie, si de o fi cazul urocultura.

Felicitari fetelor care si-au vazut baieteii la eco si pentru vestile bune de la eco. Trebuie sa ne imprietenim cu mamicile de la noiembrie decembrie, poate or face ele fete, ca vad ca noi sintem numa' mame de baieti.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Berarpiri spune:

CRISTINA85SS ajung si eu sa iti raspund(eu pot intra doar dim. si seara pe net,dupa masa sunt la lucru),dar nu am nimic nou sa iti spun.Raspunsul care vroiam sa ti-l dau ti-a fost dat deja.Aceleasi analize le-am facut si eu,care ti s-au enumerat de pe libret.Spune-ne si noua,dupa ce vii de la doctor vineri,daca trebuie facute si analizele de care ziceai tu.

Voua,cei de la USL,ce tip de eco v-au facut prima data?Abdominala?V-am intrebat,ca sa stiu la ce sa ma astept.Aici se dau poze cu ecografia,sau nu?

berarpiri9+

berarpiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Multumesc de info despre Predoi, o sa il am in vedere pentru amnio. Stiu ca Tutunaru e plecat pana pe 26, insa nici nu e graba mare la mine, sapt. viitoare abia fac 17 sapt. Sunt curioasa unde ma trimite si Dr Badiu, insa am auzit de la cineva ca a trimis-o la Giulesti.

Ramane sa vedem, marti ma duc la MUnicipal la ambulatoriu sa discutam detaliile.

Imi pare rau ca las impresia ca pun raul inainte, de fapt incerc sa imi fac curaj si sa ma pregatesc psihic si pentru ceva rau, desi sper din tot sufletul ca nu va fi rau. Irina, multam de info despre chisturi, o sa mai vb si cu medicul si o sa mai fac si alta eco.

Apropos de eco, daca mai anuleaza careva eco la Pop, Herghelegiu sau Parvu sa imi dati si mie un mesaj ca as vrea sa vad dc mai vad si altii chisturile alea. Nu prea e normal la 3 eco sa nu fi fost vazute.

Rox 15+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Si noi prin zona (eu cu bebe din burtika, fiindca pe mica mea printesina am culcat-o de vreo 15 minute).
Roxana, offff, unde-s problemele de genul "ce ma fac eu cu 2 copii? pe care-l adorm primul?" Sper din suflet sa iasa ok amnio, ca vad ca te-ai cam decis pentru ea. Dar imi permiti o parere personala? De ce Iosup a vazut abia acum ca ar fi ceva probleme? Pentru ca erai cu morcovul cu frunze mari si absolut disperata? Pentru ca nu vrea sa fie ceva in neregula si sa se spuna ca el nu a vazut nimic? Parerea mea, atat. EU una am fost la un alt eco decat cel la care facusem morfologica, cu ideea mea cu SD in cap si-n gura. SI se uita doctorul pe eco si toate pareau ok, dar lichid mult. SI mi-a spus textual: "Daca dumneata crezi ca acest copil nu va avea nimic, te amagesti singura! Daca voiai sa stii sigur, trebuia sa faci amniocenteza. Nici un ecograf nu-ti poate spune ca puiul tau e ok"
Pe de alta parte, eu una sunt de acord cu ce spunea Carmen (Amar), dar partial. Nu cred ca doctorii astia super precauti vor neaparat sa ne stoarca pe noi de bani (ca sigur nu-i baga ei in buzunar banii nostri de analize, ecografii, etc). Cred ca pur si simplu vor sa-si asigure clientela actuala si viitoare ca sunt doctori buni, atenti si in care merita sa ai incredere. Cinstit vorbind, cate dintre noi, care nu-s atat de investigate si parainvestigate, ecografiate sau vitaminizate ca altele, nu se indoiesc de doctorul lor. Chestii de genul: "Sa fac CMV-ul, toxoplasmoza, listeria, triplul test, etc?". Cel mai corect ar fi ca doctorul sa aiba suficient timp pentru fiecare pacienta, sa-i explice utilitatea genului asta de teste, dar asta e imposibil. Si mai e ceva. Ceva ce pe mine una doctorul m-a intrebat: "esti sau nu dispusa la o intrerupere de sarcina in caz de probleme?" Daca nu, la ce bun nervi, emotii si investigatii? Eu una am optat pentru strictul necesar la analize: cele gratuite (desi le-am facut la alt laborator, unde am platit ceva, le-am facut numai pe alea de stiam ca sunt obligatorii). Si am constatat ca-s sanatoasa tun, in ciuda matinale, diurne si de seara. Chiar ma intrebam daca mi-au lucrat analizele, la ce valori perfecte am.
EU n-am dureri de burta, decat ocazional, dar am ceva ce seamana cu contractiile pe care le-am avut in trimestrul 3. O tensiune in burtica si n-am cum sa-mi dau seama daca se intareset sau nu uterul ca e sarcina cam mica. Sper sa nu fie probleme, ca si eu visez tare tare urat.
toate gravidutele si bebeii din burtici.

Bee 9+

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Acum am deschis si eu computerul.

Roxana, nu am zis pana acum dar uite sa-ti spun povestea cuiva care a facut amnio, in urma unui triplu test prost. Amnio a iesit bine, dar bebe s-a nascut cu o minuscula malformatie la picior care s-a rezolvat prin interventie chirurgicala, deci extrem de simplu.
Eu nu stiu medicina, dar ma gandesc ca cine stie, poate fi vreo problemuta din asta stupida in final, deci te rog sa ramai optimista.
Cat ti-a zis acum de pliul nucal?

Iti spun din toata inima ca ma rog pentru voi sa iasa bine.Chiar zi-mi daca te mai cheama si altfel decat Roxana, la rugaciune se zice tot numele(de botez, nu de familie, bineinteles)

Eu care sunt mai baba asa la cei 27 de ani, ti-as sugera mers la biserica si spovedit plus impartasit, sigur, daca tu crezi in ele, bineinteles.
Eu ma duc saptamana viitoare neaparat.
Avem cu noi si o graviduta care tine tot postul, pe Irina.c, da vad ca nu mai da p-aici, are fetituca bolnavioara de otita si n-are timp.

Alé, cetrebuie sa fie in capsorul tau...te inteleg foarte bine, numai ca vezi tu, gandurile astea fac cel mai rau.Incearca sa iti tii capul ocupat, iesi cu prietenele sau la shopping, fa poze pe strada si in parc la floricele, ceva, orice :)

Flavia si Andruzza, stati cumintele, la fel si toate fetele cu dureri si probleme.

Despre mine.....am migrena aia care cand ma lasa cand ma ia din nou, e tare sacaitoare, plus ca acuma am ramas singurica, familia e la munte si vreau sa termin de scris pana luni cele 25 de pagini care mi-au ramas din referat...sunt suparata pe mkine ca n-am reusit nimic, parcam-am prostot de tot sarcina asta.

pe de alta parte....da Doamne sa fie bebe bine, ca altele sunt TOTAL IRELEVANTE.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput