kk exploziv
Fetelor, in fiecare dimineata intirzii la serviciu, dar astazi am avut un motiv nu tocmai haios. Lasindu-l eu pe Yuki singur in camera pret de 2-3 minute, cit sa spal biberonul, il gasesc studiind o... cum sa-i spun, i-as spune gramajoara, daca ar fi fost inchegata, nu stiu, chiar daca o sa rideti, o sa-i spun...baleguta. Precizez ca baleguta aterizase fix in carucior! Noroc ca o studia doar cu ochii, dar cred ca urma momentul in care sa isi infiga gherutele si sa duca la gura... Body-ul si costumasul-maro-pe ici, pe colo, in zonele esentiale...In pampers (Pampers)inca o baleguta, ceva mai mica. Nu realizez nici pina acum cum a reusit sa explodeze asa! Ce a urmat? O tona de subst. dezinfectante pravalita peste carucior etc. Intrebarea este: are ceva de a face cu eruptia dentara? Bebe nu mai doarme de vreo luna, dar de trei zile urla de ti se rupe inima si kk este moale-moale (3-4 reprize pe zi). Are 9 luni si 5 zile si ateptam (da' de cind!)dintisorii. deci: exista vreo legatura intre kk moale si eruptia dentara?
foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy
Raspunsuri
mirela.mustaciosu spune:
Noua ne-a spus medicul pediatru ca la eruptia dentara poate sa tranteasca un caca moale (intre alte doua normale) si sa aiba un episod febril (cu temperatura pana in 38 - 38,2), dar ca, in orice caz, daca toate scaunele sunt moi si/sau febra se repeta, nu mai e de vina eruptia dentara. E posibil sa fie de la alimentatie. Dar ar fi bine sa controlezi si temperatura sa nu fie totusi ceva la stomacelul lui in neregula. Mai ales daca plange mult. Eruptia dentara, desi se manifesta diferit de la un copil la altul, nu da dureri chiar asa mari. Mai bine stai de vorba si un medic, pastreaza un caca (de preferat in olita) sa il vada si eventual, daca nu se rezolva burtica cu regim alimentar si Smecta (sau calciu carbonic, poate n-ar fi rau sa-i faci o coprocultura si un coproparazitologic. Caca mai exploziv Tudor facea in perioada cand era alimentat la san, iar atunci si consistenta scaunelor era diferita, erau mai moi.
crissy spune:
Mirela, se intimpla exact asa cum spui tu: unul moale, unul normal. Problema e ca nu stiu exact cum sa-mi dau seama daca apar sau nu dintii. De dus duce totul la gura de citeva luni, gingiile erau inflamate de cind avea cinci luni, dar nu s-a inrosit in obraji, asa cum auzisem ca tb...
foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy