piele cu aspect de 'razatoare'

piele cu aspect de 'razatoare' | Autor: kjmami

Link direct la acest mesaj

fetelor am si eu o intrebare

am citit mai devreme pe site despre pzorias si nu inteleg o chestie

au am pe spate si pe mani sus o problema.niste chestii mici...dar nu sunt cosuri...care nu ma mananca, nu ma dor...nimic.
am fost la dermatolog si mi-a spus ca in termeni populari asta este 'piele de razatoare' si ca este o boala mostenita genetic care nu dispare niciodata ci sunt doar perioade in care se amelioreaza...si ca soarele este f bun pt ca face chestiile alea sa dispara
am incercat un tratament atunci dar...nu prea a avut nici un rezultat...
este pzorias??
daca stiti despre ce vrb si nu e pzorias...dak ati avut asa ceva si ati reusit sa ameliorati, va rog spuneti-mi si mie cum.

va mutumesc

p.s eu aveam probleme f putin pe maini si mi s-a agravat si intins pe spate pe la 19 ani in timpul sarcinii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Am si eu o intrebare. Sunt niste pete usor iesite in relief, mai deschise la culoare decat pielea(albicioase), care cum spui tu, nu te deranjeaza cu nimic doar cu existenta? Intreb pentru ca si eu am asa pe spate si putin pe piept dar in ciuda multor controale dermatologice nu mi s-a pus nici un tratament. Am facut solar tot pentru ameliorare dar nu am reusit decat sa ma bronzez. Si intr-adevar aspectul este mult imbunatatit daca stai la soare.

ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kjmami spune:

DA, CRED CA vrb despre acelas lucru...sunt niste chestii iesite in relief...care ma deranjeaza foarte tare..aspectul lor pt ca in rest nu imi creaza nici un fel de disconfort...dar cand dau cu mana pe ele...se simte exact ca o razatoare foarte fina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

eu am avut psoriazis, dr mia spus...cel mai probabil luat de la piscina, din alta parte nu stiu, am avut sub san si pe abdomen...aceeasi chestie nu ma deranja decat ca este acolo si dak stateam la soare se inrosea/maronea zona....am scapat cu Nizoral crema

acum dakla tine e gentic, nu stiu ce sa zic, eu una am scapat de el

Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kjmami spune:

ce am eu pe spate in contact cu soarele se usuca si dispar...

Mergi la inceput

Eu din cate stiu psoriazisul e o boala dermatologica pe fond psihic, deci nu se ia. Dar numai din cultura generala ca nu m-a interesat subiectul. A, are soacra mea si nu a luat nimeni din casa. Si kjmami, am dat cautare 'psoriasis' pe google si am gasit poze. Nu seamana cu ce am eu, sunt niste pete maronii si dau mancarime a pielii. Se accentueaza in perioadele de stres psihic. Oricum, cum ai spus si tu nu ar fii tratament pt. petele astea, doar ameliorare. Nici prea mult soare sau solar sa nu dea in cancer, Doamne fereste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capsunica. spune:

MAi fetelor, la ce doctor mergeti de nu va lamureste? Un diagnostic in termeni populari pe mine nu m-ar multumi. Nu as pleca de acolo pana nu mi-ar spune doc ce am...nu ce ar zice babele ca am.
Annie80, ti-a spus doctorul ca ai luat psoriazis de la piscina????? Looooool .......si of of...un medic nu ar spune asa ceva.....

Sanatate.

Mergi la inceput

Capsunica, ai dreptate cu psoriazisul de la piscina. Dar ma tem ca nu e chiar atat de simplu cu restul tratamentelor dermatologice. Eu stiam ca exista vreo 10000 de boli de piele din care sunt catalogate vreo 1000 si tratabile vreo 100. Deci e un domeniu vast si de aia nu prea stiu dermatologii de capul lor. Bine ca exista DC si putem sa mai facem schimb de experienta sa nu dam milioane pe consultatii si pe 'tratamente minune'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Fetelor, ceea ce aveti este foliculita, mai mult ca sigur. Psoriazisul se manifesta mai urat.

Cat despre tratament...ar fi bine daca ar fi unul care sa functioneze la toata lumea. Unii dermatologi recomanda creme cu antibiotic, altii cu cortizon, altii cu acid salicilic, cu zinc, cu retinol...

Printre tratamentele traditionale se numara expunerea la soare, fara excese insa, aplicatii cu aspirina (cica ar face minuni), gomaj la fiecare dus, folosirea de creme hidratante dupa epilare, evitarea hainelor prea stranse sau sintetice.

Spalaturile cu solutie de betadina, local, pot ajuta.

Daca unele brobonele se infecteaza puteti face o cultura bacteriana dintr-una, cu antibiograma. Majoritatea sunt cu stafilococ, iar daca sunt mai grave se face vaccin antistafilococic sau chiar autovaccin.

E o afectiune destul de "necunoscuta" si totusi raspandita. Si la mine pe coapse pielea e la fel, parca s-a mai ameliorat un pic cu aspirina.

Ideea e ca nu stiu daca se vindeca vreodata.

Diana si Iulia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput