Pareri despre amigdalita si operatie
Raspunsuri - Pagina 2
speed spune:
si fetitei mele i-au fost scoase amigdalele si polipii. operatia a fost sub anestezie generala.in general la virste asa mici intai ii "adoarme" cu masca si apoi le pune anesteticul intravenos ca sa fie trauma minima.fetita mea si-a revenit excelent si a doua zi am plecat acasa.ma bucur ca am facut operatia fiindca era bolnava tot mereu,a luat zeci de cursuri de antibiotice,respira pe gura,sforaia,nas infundat , otite ,tot tacimul.
in tarile vestice nu se practica anestezia locala, e considerata o barbarie...cind am spus unora si altora ca mie mi-au fost scoase amigdalele sub anestezie locala nu am fost crezuta...
speed spune:
quote:
Originally posted by elisor
Daca dureaza atat de putin operatia pentru ce sa faci anestezie generala? Revenirea dupa o astfel de anestezie e mult mai lunga.
Eli cu Andreas (17.08.1998)Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
ca sa nu traumatizeze pacientul,indiferent de virsta.vezi ca multa lume in Ro se fereste de doctor/dentist ca de dracu' din cauza traumelor suferite.mie mi-au fost scoase amigdalele sub anestezie locala si a fost infiorator( aveam vreo 10 ani pe atunci) si sincer doar daca as fi amenintata cu moartea as mai repeta experienta.
elisor spune:
Intotdeauna vor fi pareri pro si pareri contra.
Si se pare ca ne abatem de la subiect.
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
mamica dulce spune:
Si lui Marc i s-a facut operatia (amigdalita,polipi si drenaj la urechi-toate odata)
Si asta pentru ca era atat de sensibil la gat,de la 1 la 3 ani a facut de multe ori bronsita,de 2 ori pneumonie si aproximativ saptamanal sau la maxim 2 sapt (iarna) rosu in gat cu febra mare, de 40.A fost o perioada groaznica,lua orice microb din aer si i se oprea in gat.Mai mult,ajunsese la faza in care daca alerga putin isi facea greata si varsa.
Anul trecut..exact acum 1 an,pe la 1 martie a fost operat,cu anestezie generala. De atunci pana acum ...a fost o data racit mai rau saptamana trecuta,dar toata iarna NIMIC!!!Nu-mi vine sa cred,la cat de sensibil era..acum a mers zi de zi la gradinita,program lung si e tot ok,bine,a mai avut muci sau cateva zile de tuse in perioada asta,dar fara antibiotice.
In toamna i-am dat si un tratament de Luivac,acum nu bag mana in foc de ce e copilul sanatos,dar sunt convinsa ca faptul ca nu mai are amigdalele permanent cu puroi in ele conteaza foarte mult.
Vezi si tu cum zice doctorul,sa nu i le scoti totusi degeaba ,daca se poate intari copilul si altfel.Daca a fost acum doar slabita si s.-a imbolnavit de 3 ori la rand ,nu inseamna ca n-o sa-si revina si o sa fie ok apoi.La Marc a fost ultima solutie.
Operatia in sine nu a durat mult,a fost cu anestezie generala ,dar zilele imediat urmatoare au fost de groaza.A refuzat total sa manance sau sa bea ceva,arata ca o lamaie stoarsa si am stat in spital o saptamana.Asta nu inseamna ca la voi o sa fie la fel,alti copii mai cooperanti ,au mancat/baut si au plecat dupa 2 zile.
Multa sanatate!
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
lau10 spune:
Fetelor, va multumesc din inima pentru raspunsuri.
Am citit mult pe internet si cu ce am citit si de la voi, m-am hotarat ca nu vreau sa ii scot amigdalele. Nu vad sensul, pentru ca fata mea o singura data a facut amigdalita, acum, ultima data, si fara puroi, doar putin inflamate. Daca mai tarziu o sa faca amigdalite, am sa le scot, dar de ce sa o chinui degeaba??
Insa, am citit mult de polipi si chiar cred ca ea sufera cu polipii.
O sa mergem la doctor saptamana viitoare si o sa vedem ce zice, dar eu zic ca ar fi bine sa ii scoatem polipii. Si daca voi ziceti ca dureaza 10 minute si nu doare, atunci chiar ca nu e nici o problema.
Va multumesc mult fetelor incaodata, si va mai tin la curent.
kjmami spune:
l=am operat pe dani in toamna de polipi
are 4 ani si de cand l-am nascut si pana la operatie s-a imbolnavit de n-spe mii de ori
intr-o perioada incepeam antibiotic in fiecare weekend...inebunisem...facea febra mare, amigdalele cat casa...de multe ori era sa se si incece cu mancarea..a stat aproape 1 min fara aer dupa ce s-a inecat cu o bucatica de crenvusti..se ineca pana si cu banana
ce sa mai...a fost groaznic..
dupa ce l-am operat de polipi..nu i-am mai dat antibiotic deloc. nu mai face febra...si daca tuseste putin se rezolva cu sirop stodal,
nu imi vine sa cred cat s-a schimbat dupa operatia de polipi. nu mai sforaie deloc, amigdalele inca le are si sunt tot marite...pt ca asta s-a nascut cu ele...dar nu mai raceste si nu mai face febra