ce stiti despre aparatul de aerosoli? de care?
Raspunsuri - Pagina 2
Saso spune:
da intr-adevar mi-ar trebui sa facem aburi 
efectiv asa cum am fost peste cratita cu sare si musetel
in 4 reprize pe zi cam 5 minute de lunga una sa stiti ca a
avut efect de desfundare a nasului mai bine decit picaturile..pt care ne luptam de fiecare data
si de asta .. nu stiu ce este pe piata..si daca exista asa un aparat
am mai facut eu in casa picaturi saline pe care le folosim 2 zile
dar n-am scapat de antibiotic. Sint sinusurile cumva ,cu reactie urita.
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto
Ramona J spune:
Aici se gasesc aparatele astea la orice magazin. Sigur sint si in Germania, intreaba la o farmacie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Saso spune:
am sa merg sa intreb
multumesc
chetia e ca noi stam deocamdata in Ro
dar trebuie sa fie si la farmaciile de aici
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto
Raluca spune:
tinand cont de ceea ce ne spui ca manifestari eu ti-as recomanda un Umidificatori care sa-l pui sera in camera cu ceai de musetel. Gasesti in farmacii sau orice magazin mare gen Cora.
In ceea ce priveste aparatul de aerosoli noi avem de la Chicco, il folosim pentru nas infundat-ser fiziologic si tuse ptr. a expectora-ser fiziologic concentrat, solutie d4 bicarbonat, fluimucil, etc.
sanatate!.
Raluca mama Ilincai de 5 ani
Saso spune:
salut RALUCA!
tu esti Raluca din parc cu fetita Ilinca asa-i?
avem un aparat care masoara umiditatea in camera si este de 60%
deci cu umidificatorul am rezolvat ca nu e cazul
dar pt nas infundat, si tuse ..as avea nevoie..
Flaflo spune:
Saso, aparatul cu aerosoli il prescrie pediatra si tu il inchiriezi de la magzine specializate. Asa este aici, sint sigura ca si in Germania. Aparatul se inchiriaza pe 6 luni si este gratuit. De obicei se administreaza Ambroxol (doar cu prescriptie medicala!!!) dar se poate administra apa distilata pentru umezirea mucoasei.
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
@cris@ spune:
buna! baietelul meu de 1 an si 6 luni a facut acum o luna pneumonie!dupa ce am iesit din spital am fost la cea mai apropiata fermacie din cartier si am cumparat un aparat de aerosoli ca sa continuam trat. acasa. medicul a spus sa luam aparat nu si de care asa ca am luat OMRON la 3mil de lei. aparatul este foarte bun, dar solutia se prescrie de catre medic. noi am folosit Flixotide.aceste soluti (flixotide, ventoline) nu se gasesc in orice farmacie! am gasit cu greu la farmacia 2NA (P-TA UNIRII, BUCURESTI).
sanatate multa!
oanamarchezi spune:
Sa nu incurci notiunea de nebulizare cu cea de aerosoli.Dupa prima bronsolita pe care mi-a facuta baiatul la 6 luni ni s-a recomandat atat nebulizari cat si aerosoli.Nebulizarile se fac pe baza de aburi cu aparate tip Omron dar aerosoli se fac cu sprayuri speciale care se pun intr-un dispozitiv special pentru a putea fi inhalat de copil atat pe nas cat si pe gurita.Se numeste Babyhaler costa 100 ron si sprayurile le cumperi separat.
Dupa ce am tratat baiatul in urma cu 2 luni sefa sectiei de la terapie intensiva unde am fost internati m-a sfatuit sa nu ma despart de aerosoli. Cum curge nasul si tuseste sa-i fac aerosoli de 3 ori pe zi cu Becotide si Ventolin si celui mic si celui mare..Sincer iti spun ca mi-a mai racit de n ori ca aduce baiatul cel mare de la gradi toti virusii din lume dar datorita aerosolilor durata si intensitatea bolii s-a diminuat considerabil. Pe noi ne-a ajutat foarte mult. De nebulizari m-am ferit pentru ca pe o parte fac bine si apoi ies afara cu el si da de frig si totul se da peste cap.
Multa sanatate la pitici.
Saso spune:
pai aia stiam ca nu e voie sa mergem afara dupa ce facem inhalant clasic .. adica de la cratita cu apa fiarta si musetel si sare. de aia faceam inhalant inainte de culcare, 5-10 min si apoi dormeam.
ne-a ajutat f mult la desfundarea nasucului.
de aia mi-a venit ideea ca ce se poate face sa nu stam deasupra cratitei fierbinti. si totusi sa avem aburi de musetel si sare!
multumesc!
Denisa_35 spune:
Noi avem aparatul OMRON, l-am cumparat in decembrie a fost diagnosticat cu astm. Am dat pe el 2.600.000 lei. Mi-a fost si imi este mai mult decat util....am facut nebulizari 2 luni la rand....cu ventoline si flixotide..... Am inteles ca il putem folosi si noi...cei mari (slava Domnului ca pana acum nu a fost cazul) atunci cnad suntem raciti rau si nu putem respira normal.
Cat despre substante, asta difera de la medic la medic ce recomanda.
De ex medicul care il ingrijeste pe copilul meu cu astmul, ne-a recomandat aerosoli intai cu VENTOLIN si ser fiziologic si la 10 minute pauza un alt aerosol cu FLIXOTIDE si ser fiziologic. Numarul aerosolilor a fost ajustat in functie de gravitatea crizei si din aproape in aproape prin controale medicale succesive.