Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (3)
Raspunsuri - Pagina 11
Luna1 spune:
Moni scuze ca intervin, insa vreau sa te linistesc putin. Sunt la a doua sarcina, la prima am avut sangerari pana in luna a patra, nu zilnic insa de cateva ori pe luna iar acum la a doua am avut primele doua luni, deci stai linistita ca este destul de intalnit atat timp cat nu curge mult, ci este doar o pata.
Daca totusi esti asa nelinistita suna doctorul.
Pup toate gravidutzele.
Luna
18 sapt+ Cosmin
danotino spune:
moni , suna-l pe dr, o sa te linistesti atunci. te rog stai in pat.
darleena, nu ai venit de la eco?
danotino
5+
Moniland spune:
Luna 1,
mersi mult de informatii. Stii sunt un pic panicoasa cand vine vorba de asa ceva. Sunt dupa 8 ani de incercari si 3 tratamente de FIV si orice chestie care nu pare la locul ei ma agita. Nu curge mult, dar se pateaza tamponul de aseara. Asa era si la tine? Si chiar sunt normale scurgeriile astea care te baga intr-un asemenea stres?
danotino, mai mult in pat stau. Ina nu l-am sunat pe dr. mai stau un pic. Se pare ca da semne de oprire. Spre doar sa nu fie in imaginatia mea. 
Monica
5+
Luna1 spune:
Moni la mine erau cam la fel. Adica se pata tamponul putin nu mult insa constant cu o pata de culoare maronie inchis. La ultima sarcina m-am speriat si eu ca exact dupa ce am facut testul si ma pupam acolo cu tati (era exact ziua cand trebuia sa vina ciclul si nu venise) am simtit ceva curgand si cand m-am dus la toaleta era sange normal roz dar putin.
Eu nu pot sa-ti zic ca totul e sigur in regula insa ca si masura e bine sa stii ca in primele luni atat timp cat nu curge sanatos ci e doar o pata mititica e ok. E normal sa fii speriata. Eu as suna totusi doctorul insa nu as permite un control intern. Incearca sa faci o echo sa te mai linistesti.
Luna
18 sapt+ Cosmin
Moniland spune:
Luna, si eu asa am gandit ca daca nu e sange poate nu e foarte grav. Cu siguranta o eco m-ar linisti, dar e prea mic si poate inca nu-i aude inimioara sa stiu ca e ok. Intr-adevar s-ar stabili daca e intra sau extrauterina. Mersi mult
.
Monica
5+
Sheritra spune:
Moni, gravibinon tu nu faci? Pt sustinere. Eu n-am avut pete deloc, dar fac gravibinon o data pe saptamana. Rau n-are ce sa-ti faca. Si mareste doza la 8-9 utrogestan/zi (eu atata iau). Si stai la pat pana trec. O sa fie bine, linisteste-te
.
Shery
6+
Moniland spune:
Sheri, mie imi este un pic teama de gravibinon pentru ca stiu ca are si estrogen pe langa progesteron. Si eu am avut lupte ca lumea cu estrogenii ca sunt prea multi in organismul meu. Poate gresesc in legatura cu gravibinonul dar asa am auzit. Voi creste doza de utrogestan mai ales ca daca sunt si scurgeri sa aiba de unde se absorbi. Fug in pat ca se pare ca nu se opresc.
Monica
5+
darleena spune:
Buna fetele!
Nici nu stiu cu ce sa incep...am asa o stare de imi vine sa ma omor.
Asa cum stiti, azi aveam programare la doctor, dar de dimineata cand m-am dus la baie am vazut o pata maronie.
M-am panicat atat de tare ca nu mai stiam ce sa fac..in secunda 2 l-am sunat pe medic si i-am spus ca vreau sa ma duc mai devreme.
In fine, am ajuns la el si era si el cam speriat. M-a urcat pe masa si a inceput sa caute punctul cu ecograful. Nu-l gasea. Simteam ca o sa-mi iasa inima din piept.
Intr-un tarziu gaseste ceva, dar mic si imi spune ca nu poate sa-si dea seama daca e in uter sau nu si ca mai bine sa ma duc sa-mi fac bhcg si la fix 48 de ore sa ma mai duc o data si daca valoarea nu se dubleaza inseamna ca e extrauterina 
La fix 30 de secunde dupa ce mi-a zis asta se lumineaza si imi zice, stai ca l-am gasit dar e atat de mic incat aproape ca nu se vede (sacul gestational are 7 mm). Mi-a zis ca abia daca sunt in 4 sapt.
In legatura cu scurgerile mi-a dat un tratament forte, asa zice el:
Utrogestan 2ovule x3/zi la 8 ore
No-Spa 1tbx3/zi
Vitamina C 1 tb/zi
Acid folic si Elevit (pe care deja le luam).
Mi-a zis ca in urma utrogestanului scurgerea maronie ar trebui sa se transforme in ceva alb-galbui, si sa ma mai duc sambata la un alt centru unde are el consultatii si unde are un ecograf si mai perormant.
Pana atunci mi-a recomandat repaus la pat si sa nu ma mai stresez.
Imi vine sa mor deja!
5+
http://tickers.baby-gaga.com/p/car311pb_.png
http://photos.yahoo.com/alina2814
Sheritra spune:
Moni, atunci stai catev azile in pat si gata, SEU nu ai, datorita val BHCG-ului, in general la SEU val cresc pana in max 50, apoi scad, cel putin eu numai asa am citit. Pe cand tie ti-a crescut val BHCG-ului. Stai linistita, mareste doza de utro.
Shery
6+