iertati-ma dar nu prea inteleg..Eu voi naste in ianuarie 2004.Lucrez in prezent cu contract de munca , deci voi avea dupa nastere un numar de zile concediu postnatal??? si dupa vreau sa iau concediu pentru cresterea copilului.Cum voi fi platita?
iertati-ma va rog ca sunt grea de cap.
Lili
85% din salariul mediu brut pe anul 2004 stabilit prin legea bugetului de stat.
Luind ca referinta anul 2003 si indexind cu inflatia va fi in jur de 8.000.000 * 85% (brut).
S-auzim de bine!
Nela
Calculul este valabil pentru concediul de crestere copil. Pentru postnatal se calculeaza ca si acum, cu media pe ultimele 6 luni inainte de inceperea concediului postnatal (asta in situatia in care concediul postnatal nu este in continuarea celui prenatal; daca este in continuare, se pastreaza media zilnica stabilita la inceputul concediului de sarcina si lehuzie).
Nu se aplica legea NOUA cu 4 milioane si ceva pe luna - asta incepand cu 01.01.2004.
Ar fi f bine sa fie cum spuneti voi, dar eu nu cred.
Andra si bb Andrei
Ultima "aparitie" in domeniu este Ordonanta de Urgenta nr 23 / 2003, in care scrie "Pentru drepturile care se stabilesc dupa data de 31 decembrie 2003, cuantumul lunar brut al indemnizatiei [...] este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asiguarilor sociale de stat [...]", adica asa cum a zis Nela.