Torticolis
buna!
fetita mea de 2 luni jumate ar putea avea asa ceva (prefera partea dreapta, desi poate intoarce capul si pe stanga), vom sti cu siguranta vineri, mergem la chirugie pediatrica la dr Boia, stiti cumva, intre timp, sa-mi spuneti daca se remediaza aceasta conditie si in cat timp, prin ce mijloace? ati avut bebei cu torticolis?
merci
Raspunsuri
Lorelai spune:
Dorsilia, citeste subiectul cu plagiocefalia, s-a dicutat acolo de torticolis. Livia a avut "un fel" de torticolis. s-a remediat f repede cu fizioterapie.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
nusicasiely spune:
nu am mai auzit de asa ceva si nici nu am inteles ce inseamna.si fata mea prefera sa doarma sau sa stea intoarsa spre dreapta,dar asta e obtiunea ei,nu am considerat ca e o problema.cand vad ca afce asa,eu o intorc invers sau ma duc eu pe partea cealalta,ca ea sa se intoarca pe stanga,unde sunt eu.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2
eveline spune:
Fetita mea la aceeasi varsta a fost diagnosticata cu torticolis....mi-a explicat dr ca remediul depinde si de modul in care s-a instalat. Putea sa-l aiba inca din perioada in care era la mine in burta din cauza ca ar fi stat intr-o pozitie mai ciudata sau putea sa faca ulterior, adica dupa ce s-a nascut. La noi a fost al doilea caz. Practic mi s-a explicat ca este de fapt o intindere a unuia din muschii de la gat (cum mai patim si noi uneori) si din cauza ca o doare isi tine capul plecat in cealalta parte. La fata mea o saptamana se manifesta doua nu....ca nici nu mai stiam ce sa cred.
Pana la urma s-a rezolvat foarte usor cu un unguent preparat in farmacie dupa o reteta data de dr (BTW, eu am fost la neuropsihiatrie infantila....acolo m-a trimis dr de familie) cu care masam muschiul cu pricina de doua ori pe zi. In doua saptamani s-a rezolvat problema.
Daca torticolis ar fi fost din perioada intrauterina probabil (parerea mea) ar fi trebuit un tratament de mai lunga durata....in rest nu e nimic foarte grav, ai sa vezi ca se rezolva, insa sa mergi neaparat la dr sa-ti spuna exact ce unguent sa folosesti.
Multa sanatate si crestere usoara!
Ana si Bianca-iubita
Alex2 spune:
E foarte bine ca a fost "diagnosticata" acum, ptr ca la varsta asta se poate corecta. Faptul ca mergi la chirurgie pediatrica sa nu te sperie, ci acesta este domeniul care se ocupa cu aceste probleme. Se remediaza si nu e f grav, multi copii au, dar trebuie sa te ocupi tu de copil, sa-i faci masaj zilnic, sa il ajuti sa miste capul in ambele directii si sa o urmaresti sa doarma pe ambele parti, sau pe spate cu capul drept, adica pe partea cu ceafa a capului. Pune-i doua prosoape rulate la tample, sau, doua pungi de zahar infasate in scutec de finet. O sa te invete si medicul mai multe, nu te speria, va fi ok.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
Dorsilia spune:
s-ar putea ca la noi, torticolis-ul sa fie din burtica mea :( asa presupunea pediatra, avand ca dovada si forma relativ tesita a craniului pe partea dreapta. Dupa nastere e posibil sa se fi instalat deopotriva, pt ca am vazut ca atunci cand o schimbau sau o manevrau in maternitate se speria oarecum si intorcea foarte brusc capul pe partea celalalta, ceea ce am inteles din ce am mai citit, ca e iarasi un motiv pt ca un sugar sa se aleaga cu torticolis.
pediatra a mai zis ca ar putea chirurgul sa-i puna un asa zis "guleras" ca sa-l poarte cateva saptamani, ca s-o oblige sa tina capul intr-o anume pozitie. Concomitent cu un anume masaj ce tot el ma va invata.
mi-a spus ca mai bine sa luam masuri acum decat sa regretam mai tarziu. ca acum e "cruduta" si se poate reabilita usor.
una peste alta eu ca mama ma simt destul de rau, ma intreb cate mai are de suferit copila asta a mea, e asa micuta si deja atatea are de tras, cu infectie urinara la 3 saptamani pt care a luat deja antibiotic ca sa scape, anemie prin pierdere de sange fetal la nastere pt care ia fier, o forma medie de hipoxie depistata la eco transfontanelar pt care ia acum o caruta de B complex vitamine, inapetenta pt care iarasi ia vitamine, acum torticolis pt care iarasi va purta nu stiu ce si va trebui s-o masez cine stie cum si-o va durea.....ma doare sufletul pt ea in fiecare secunda, si nu mai am deloc energie pt nimic.
Alex2 spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
si va trebui s-o masez cine stie cum si-o va durea.....
Liniste-te in privinta asta, nu o va durea, bebelusdilor le place masajul, acest masaj nu este mai dur sau mai dureros, vei insita mai mult pe zona gatului (dupa ceafa), folosind uleiul de masaj, si stand copilul pe burtica ii vei intoarce tu capsorul si in stanga si in dreapta, dar nu vei forta sa devina dureros ptr ea. de asta spuneam, e nevoie de perseverenta. Nu mai fi necajita, bebelina are nevoie de tine optimista acum.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
Monica-Elena spune:
Dorsilia fi linistita nu este grav. Mihnea s-a nascut cu acest torticului ptr ca a avut colacatar 9 luni un fibrom. Asa ca la nastere avea torticului si capul putin infundat pe partea dreapta. Dina 3 zi de viata am inceput masajul si baita acvatica. Le face fff bien chestia asta. Il masam cam o ora ianinte de baie si apoi urma cam tot o ora baita subacvatica sub indrumarea unei asistente de specialitate. Dormea pe toate partile inclusiv pe burtica era pozitia lui preferata dar cand dormea pe parti ii puneam un scutec facut sul ca sa ii tina capul in pozitia corecta. Si ii modelam capul mereu. CAm dupa 3 luni nu s-a mai vazut nimic dar masajul si baita asa au continuat cam pana pe la 8 luni.
Bafta multa si multa sanatate fetitei tale si muta putere ptr tine ca o sa ai mare nevoie.
Dorsilia spune:
Monica, dar cum ii modelai capul?
aici de baita subacvatica nu se pune problema, in plus bebelusa mea e tare friguroasa, chiar la 25 de grade in camera tremura de frig, asa ca nu stiu cum si cat o s-o masez pe tot corpul, eu o masez pe parti componente, incep cu trunchiul, apoi rapid o imbrac si apoi membrele
Monica-Elena spune:
Dorsila fa mai cald in camera ca sa o poti lasa dezbracata mai mult timp. Dupa cum sti bebe are capul moale si poate fi modelat eram f atenta si ii schimbat f des pozitia de somn pe toate partile si la masaj ii faceam masj incepand cu capul cum s-ar spune din cap pana in picioare(fiecare degetel de la mana d ela picioare este o tehnica d emasaj ptr bebe care ne-a fost si noua aratata de o asistenta specializata). Acum la 1 an si 8 luni nu se mai vede absolut nimic Mihnea este perfect.
Alex2 spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
chiar la 25 de grade in camera tremura de frig
Asta este o problema grav, pe care daca n-o remediezi va deveni un copil sesnibil si bolnavicios. Nu vreau sa intru in polemica, nici cu tine, nici cu alte mamici, dar cele mai multe mamici sensibilieaza copilul ptr ca il infofolesc, il tin la temeperaturi mari, si el asa se obisnuieste, scade pragul la frig si rezistenta organismului.
Alexandru