VREAU SA GATESC PENTRU BEBE

VREAU SA GATESC PENTRU BEBE | Autor: yurika

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor! Vreau sa va rog sa imi spuneti si mie citeva retete pentru mincarica.
Mark mai are putin si face 11 luni si as vrea sa ii pot face mincare calda,dar este o mica problema sau mai bine zis o problema mai mare
Nu stiu ce sa gatesc ,ii cumpar tot timpul mincare pt bebelusi (la borcanele)cred ca ar fii timpul sa ii fac
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti citeva retete de mincarica pt.

Va multumesc!

Yurika&Mark

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

In principiu nu trebuie sa gatesti pentru separat.Poti sa ii dai cite putin din ceea ce mincati voi cu conditia sa nu fie prea condimentat, iute, s.a.m.d.
Succes.
Un sfirsit e un inceput...

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Pai cele mai simple retete sint pireul de cartofi cu carnita sau galbenus de ou si brinzica si supa de pui cu taitei.Eu i-am mai facut Annei pireu din cartof si brocoli cu peste sau ciorba de cartofi,dar fara nici un fel de prajeala,pur si simplu am fiert toate legumele si apoi le-am mixat in robot.Cam asta imi trece prin cap acum,poate fetele au mai multe idei.
Pupici,Corina si Anna

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

A... si daca are dinti nu ii da mincarea prin blender pentru ca se va invata asa si iti va fi f. greu sa-l dezobisnuiesti.
Poti sa-i tai f. marunt cu cutitul.

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

la 11 luni poate sa manance pireuri de legume cu carnita tocata sau mixata si supe sau chiar ciorbite acrite cu bors. eu ii faceam fetitei mele in fiecare zi pireu cu carnita de pui sau vita. punema cam 2 cani de apa intr-o oala mica, 1 morcov, 1 ceapa mica, 1cartof (sau fara), 1 patrunjel sau ceva albitura (daca aveam si oricum nu abuzam pentru ca ii da mancarii un gust mai puternic), 1 lingurita de orez....si alte legume in cantitati mici (1/4 ardei, un pic de varza sau conopida, frunze de salata(pe la sfarsit), 1 rosie). in principiu variam legumele in functie de ce se gasea atunci pe piata si le puneam de regula intregi pentru ca apoi sa-mi fie usor la portionare si mixare. dupa ce fierb legumele cam 10-15 minute, adaugam 1 pulpita de pui sau o bucatica de vita pe care le fierbeam separat intr-un alt vas si spumuiam. apoi le mizam sau mai tarziu le pasam si binenteles adaugam si zeama. nu am pus sare pana la 1 an cu mici exceptii. fata mea e moftuoasa si incercam tot felul de tertipuri ca sa pape dar ori cu sare ori fara tot asa manca.

ii mai faceam si orez fiert foarte bine in apa in care tocam marunt carnita de pui. puneam o pulpita sa se inabuse intr-o tigaita mica cu capac si ulei de masline si putina apa. am incercat sa-i fac si pireu de cartof dar pe asta nu l-a acceptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Lui Andrei ii placeau f mult 2 feluri de mancare la 11 luni: mamaliguta cu branza si un fel de sufleu la cuptor.

Eu faceam mamaliguta mai moale si o turnam intr-un castronel in care puneam: branzica de vaci, un ou fiert tare (doar galbenusul), putin cascaval ras si putina branzica telemea. Le faceam ca o pasta si Andrei papa tot

Sufleu - legume (cartofiori, broccoli, morcovi,etc) fierte bine cu putina sare si pasate cu lapte, oua, branzica si cascaval (eu puneam si putin marar - ii da un gust mai bun), amestecate bine si puse la cuptor cam 20-30 minute. Este delicios - cum spune Andrei ACUM la 3 ani si 9 luni.

Pofta buna si sa iti traiasca bb-ul,

Andra si bb Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Iulia are 11 luni si papa dimineata branzica de vaci cu banana sau cu morcov sau cu cirese. La pranz ii fierb legume cu pui sau cu galbenus de ou. Mananca si pasat si bucatele. Ii place si ficatelul de pui inabusit cu putin ulei de masline, si pestele la gratar sau pane. Poti sa ii faci chec, eu ii fac cu visine, sau fursecuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Mariuca mea a implinit ieri 11 luni. Foarte rar mananca din borcanase (cumparate de la magazin). In general ii face bunica de mancare, pentru ca eu sunt la servici.
E o mancacioasa, asa ca n-a refuzat nimic pana acum. Dar am observat cateva preferinte. Ii plac foarte mult ciorbele (acrite cu zeama de lamaie, bors sau iaurt), mamaliguta cu branza si unt (eventual si smantana), perisoarele. I-a facut bunica si sufleu de dovlecei, diverse prajituri (chec, fara cacao, prajitura cu fructe sau cu vanilie), paste cu branza, cartofi cu branza si ou, supe de pui sau de vacuta, pateu de ficat, pui cu sos de rosii, tocanita din carne de vaca.
Ideea e ca trebuie sa manance zilnic legume si fructe. Poti sa-i faci supa sau ciorba cu diverse legume: cartofi, morcovi, dovlecei (eventual rosii), ardei, salata, brocoli... cu ou batut sau galuste, cu perisoare. Iar din legumele fierte in supa poti sa-i faci piure (asta daca nu-i place sa le rontaie). Dimineata eu ii dau banana sau mar cu branza de vaci (facuta in casa) si cu 1-2 biscuiti sfaramati.
Daca te intereseaza vreo reteta anume pot sa o scriu... sunt prea multe si prea putin timp ca sa le enumar acum.
Ideea principala (de fapt mai multe) e sa gatesti ca pentru tine, adica gustos :), dar fara multa sare si fara condimente si nu prajeli. Stiu ca nu e bine sa-i dai bebelului carne de porc sau de oaie, doar vaca, peste si pui. In privinta ficatului, mie mi-a zis doctorita sa-i dau de vita, ca cel de pui nu-i asa de sanatos (nu stiu totusi ce sa zic - i-am dat de ambele feluri, dar nu mult, cam o data pe saptamana). Ou trebuie sa manance de 2 ori pe saptamana (i-am dat si putin albus), iar carne 4-5 zile / saptamana (eu ii dau cam in fiecare zi, dar nu multa).
Grasunicii mele ii place sa manance si nu e mofturoasa.
Le doresc tuturor mamicilor copii cu pofta de mancare :).
Manuela

Mergi la inceput