Risc: infectie urinara in sarcina....?

Risc: infectie urinara in sarcina....? | Autor: cadina

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
ne dorim cu disperare un bebe, dar din pacate, desi incercam cam de 8 luni de zile nu am reusit sa raman insarcinata. Problema n-ar fi ca ne-am saturat sa incercam ci aceea ca 4 luni din 8 am facut infectii urinare si am urmat tratament cu antibiotic. Din pacate, la fiecare antibiograma sunt tot mai putine atibiotice sensibile la e-coli care iese de fiecare data la urocultura. Intotdeauna a fost tratament tintit, conform antibiogramei. Am facut serologia pentru sarcina sa nu fie vorba si despre alte infectii (ureaplasme, micoplasme, clamidii, cmv, listeria, toxo, rubela). Totul a iesit ok. Ecografii la rinichi si vezica - totul ok. Multe lichide (minim 2l zilnic), inlaturarea constipatiei, igiena riguroasa, urinex zilnic, ceaiuri. Cu toate acestea, cam o data la doua luni fac infectii urinare. Intrebarea mea este urmatoarea: inevitabil in timpul sarcinii voi face infectii urinare, care ar fi riscurile daca raman insarcinata in timp ce am deja o infectie urinara? Stiu ca vor fi dureri (deja m-am obisnuit cu ele - nu mai stiu ce masuri sa iau), dar bebe, va fi afectat...? Mai am cateva luni pana fac 30 de ani si cred ca daca nu valorificam timpul mai tarziu va fi si mai dificil.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

Eu la prima sarcina am facut o infectie urinara.
Eram in sapt 8 si aici nu mi-au dat nici un antibiotic.
Ei sunt pe principiu ca oricat de testat ar fi un antibiotic,in timpul sarcinii e cel mai sigur sa nu iei medicamente.A fost mai rau fara tratament,urina a ajuns aproape ca sucul de portocala,dar a trecut in 2 saptamani.Febra am facut doar 38.Acum,la a doua sarcina nu am avut probleme pana acum.

Nu stiu ce sa-ti zic;sa te hidratezi,sa nu racesti zona bazinului,eu cand ma imbrac mai sumar le mai fac.Inainte si dupa s.....x :)) dush;
cam atat am facut si noi si vad ca pana acuma am scapat de infectiile astea.

Samurai-lady 18 weeks si bb Ken 4 ani

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC

Web-poze Kenutz

www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Daca infectiile astea se incapataneaza sa revina, cu tot tratamentul pe care-l faci, ar putea fi si o problema de imunitate slabita a organismului. Incearca sa iei ceva care sa-ti rezolve problema asta, sunt pe piata o multime de produes naturiste, dar cred ca si medicul tau poate sa-ti indice un tratament care sa-ti fortifice in primul rand imunitatea, astfel incat organismul sa aiba singur resurse sa neutralizeze infectia.

Lia S19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by liadorian

Daca infectiile astea se incapataneaza sa revina, cu tot tratamentul pe care-l faci, ar putea fi si o problema de imunitate slabita a organismului. Incearca sa iei ceva care sa-ti rezolve problema asta, sunt pe piata o multime de produes naturiste, dar cred ca si medicul tau poate sa-ti indice un tratament care sa-ti fortifice in primul rand imunitatea, astfel incat organismul sa aiba singur resurse sa neutralizeze infectia.

Lia S19

Cat is de zepacita!! La multi ani, pentru cand o fi cazul si mult suuces cu bebelasul! Sa ai un prunc vesel, sanatos si mancacios!

Lia S19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Da, asa am incercat sa fac. Am luat urovaxom 3 luni de zile si am incercat sa-mi intaresc imunitatea in primul rand mancand mai multe fructe si legume crude. Altceva pentru cresterea imunitatii n-am luat pentru ca nici nu stiu ce...Totusi mi-e foarte teama ca infectia sa nu dureze cam toata perioada sarcinii si sa afecteze dezovltare bebeului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Grija cu infectiile cu Ecoli, din cate stiu eu, pot duce la ruperea membranelor, deci nastere prematura.Nu stiu insa daca si cum ar afecta pana atunci dezvoltarea bebeblusului. Cred ca ar trebui sa scapi de infectiile astea repetate si sa-ntrebi si un ginecolog care sunt riscurile.Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Am avut si eu o infectie urinara urata in prima sarcina. Nu am scapat de ea decat in vreo doua luni. Am facut (si repetat) tratament cu Nolicin. Din ce mi-a spus doctorita mea, infectia urinara in timpul sarcinii nu afecteaza copilul, insa nu se indica o nastere vaginala in cazul in care infectia respectiva este prezenta si in momentul nasterii. Eu am reusit sa scap de ea la timp. Asa ca eu zic sa nu iti faci atatea probleme. Da, e suparator, simptomele nu sunt cele mai placute, insa se gasesc rezolvari.

Ana 13+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Dar stiti cumva produse pentru cresterea imunitatii (chiar locale, ale aparatului genito-urinar) care se pot lua si in timpul sarcinii...?

Mergi la inceput