Haideti sa facem ceva !!!!Petitie Online !!!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Va urez bafta si sa dea Dumnezeu sa se intample ceva bun.Eu una ( nu vreau sa va descurajez)nu o consider o idee f buna.In primul rand esti obligat prin lege sa-i spui copilului tot ce stii despre parintii biologici iar in cazul asta nu stii nimic , apoi va dati seama ce afaceri s-ar face cu vanzarea acestor copii ( ca pt organe ,ca pt adoptie , nu mai conteaza )si cum inflori traficul de carne vie ?
In alte tari poate nu e lumea asa disperata dupa bani dar la noi , le si vad pe asistente+infirmiere+doctori cum ar declara ca intr-un an a fost abandonat doar un copil (in cosul respectiv ) care sufera de nu stiu ce boli incurabile sau de vreun handicap.
In alta ordinede ideei , o anumita persoana al caru-i nume nu-l rostesc pt ca imi provoaca scarba , ar trebui ignorata total pe motiv ca tot ce spune e aberant mai ales ca nu are argumente solide ci doar vrea cu tot dinadinsul sa creada ca unui copil ii este mult mai bine mort decat adoptat.Nu s-a prins ca fiecare are propriile pareri si nu si le schimba.
Va sustin din umbra si va urez mult succes si sper sa nu va suparati pe mine, incercam doar sa fiu realista in legatura cu situatia din Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
.In primul rand esti obligat prin lege sa-i spui copilului tot ce stii despre parintii biologici iar in cazul asta nu stii nimic , apoi va dati seama ce afaceri s-ar face cu vanzarea acestor copii ( ca pt organe ,ca pt adoptie , nu mai conteaza )si cum inflori traficul de carne vie ?

nu prea inteleg logica... Esti obligat sa ii spui daca stii aceste detalii. Dar, daca il gasesti abandonat pe banca in parc, ce sa ii spui despre biologici?! Ca asta e diferenta: sa-l lasi la sertar sau prin coclauri. Tot anonim se cheama.

In plus, nici la ora actuala parintii naturali care abandoneaza cu nume si acte, nu anonim, tot nu au controlul a ce se intinmpla ulterior cu copilul. Nu stiu sa existe "abandon partial": sau te intereseaza soarta lui si atunci te ocupi de el, il lasi eventual in plasament o perioada, sau nu te intereseaza.... si asta e abandon.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Am semnat petitia
Si acum o sa o trimit mai departe tuturor din agenda mea
Felicitari pt initiativa
Tin pumnii sa iasa bine

Luca-Mihnea Cel Voinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Pai ar trebui sa stii logica daca te-ai documentat putin in domeniul adoptiei.Nu stii ce zice legea ? Pai daca legea spune asa atunci cum poate legea sa accepte sa-ti lasi copilul in sertar ?

Repet , eu personal nu cred ca in Romania se poate face asa ceva pt ca ar incuraja traficul de carne vie .Marea majoritate a oamenilor fac orice pt bani si fiti sigure ca asta ar fi o mana cereasca pt unii.Ar trebui ca cineva sa tina o evidenta stricta ceea ce nu se poate , amintiti-va de cazul copilului despre care se credea ca e abandonat si care a fost rapit chiar din spital.Daca parintii nu ar fi facut scandal , stia cineva despre disparitia lui ?

Poate ar trebui sa ne gandim si la alte variante decat ideea cu abandonul in locuri special amenajate.( respect ideile voastre si mi se par f bune dar nu in Ro ).

Mergi la inceput

Andreea_k,
eu stiu f. bine ce prevede legea, cred ca tu n-ai inteles subiectul.

Sau poate o exista vreo prevedere la ora actuala, care specifica sa abandonezi kupiii prin parcuri, la metrou sau tomberon, nu altundeva.

Altfel, refrazeaza: ca jignesti "marea majoritate" a oamenilor, care n-ar face totusi orice pentru bani. Nici macar in RO.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Andreea ....tu ai ffffff mare dreptate in ceea ce spui ..am spus-o si eu de vreo 2-3 ori ..NU ma indoiesc ca cineva va profita de pe urma sist ...si incepand de la ideea in sine pana la constructia si primirea unor astfel de locuri( normal daca va merge ) ...ca dee e Romania si trebuie facut profit daca se poate si din piatra seaca ...romanul e in stare sa isi vanda si mama ptr un banutz in plus ..dar eu sincer alta solutie ptr a stopa abandonurile pe oriunde si prunc-uciderile ..sincer nu vad ...de cand am deschis sub asta in nici 7 zile au fost deja 2 cazuri ...si asta la tv ..cate or mai fi si nu le stie nimeni ..D-zeu cu mila ...Guestus avea si el dreptate in ceea ce spunea ...dar sincer nu vad nici o solutie ptr abandonul asta ...na ca nici nu stiu cum sa ii spun ..abandon dezorganizat ..e bine ?!?!? ....decat in ghena de gunoi mai bine vandut( asta sa pun raul in fata) ..parerea mea ..si o repet ptr mine a fi sanatos si viu face mai mult decat orice ..restul se rezolva pe parcurs ...si crede-ma ca am trecut prin fffffffff multe la viata mea si fara sanatate nu as fi ajuns niciunde ...
Intr-un articol ( cel de la Cnn ) se spune( de catre psihologi) ca 4 din 5 mame vin si isi iau copilul acasa ....motivand o ratacire de moment ...o fricaaa groaznica de cineva sau ceva ....dar daca aceste mame vin prea tarziu cand copilul deja a murit din cauza frigului ..a animalelor sau din cauza complicatiilor de la nastere ...si atunci nu s-au distrus 2 vieti intr-o clipa de nebunie??? Una a mamei care va merge la puscarie si o vor chinui toata viata remuscarile si a doua si cea mai importanta ..a copilului ...
Poate nu va merge cu seratrasul dar macar un hotline ar fi fffffffffffff util ..macar asa de anuntare a abandonului si de un pic de consiliere psihica a mamei ...

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'(02.03.05) si Spiderman (16.01.98)

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Elise...scuzeeeee si eu am generalizat ..dar am generalizat ptr cei care se ocupa cu facutul banilor si din piatra seaca ..care din pacate is ffffffffffff multi in Ro ..ca sunt si oameni cinstiti asta deja subinteles ...cred ca Andreea ca si Guestus au pus inainte numai rau...si e normal asa ...dar cateodata e mai bine sa nu te gandesti la rau ptr ca binele facut chiar si printr-un rau e mult mai apreciat ....in speta ..mai bine adoptat sau cumparat de o familie iubitoare decat mort si mancat de animale ..cam asta uitam noi romani sa fim si optimisti si sa vedem jumatatea plina a paharului ...parerea mea ..hac

Mergi la inceput

quote:
....in speta ..mai bine adoptat sau cumparat de o familie iubitoare decat mort si mancat de animale ..cam asta uitam noi romani sa fim si optimisti si sa vedem jumatatea plina a paharului ...

no comment.
Incep si eu sa cred ca e "o palarie cam mare" si trebe sa se ocupe cineva specializat de asta... din simple erori de comunicare iese mai mult rau decit bine.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Elise ai dreptate ...poate este o eroare de comunicare si interepretare ...eu fraza respectiva subliniata de tine am pus problema din punctul de vedere al celor care cred ca acest sistem va da apa la moara sau va intra pe mana traficantilor de carne vie ...poate nu m-am exprimat bine ...( mai am si un terorist pe cap care ..face numai prostii si stau si cu ochii in 4 parti dupa el ..si acu tocmai a varsat o sticla de apa pe jos) ..si mai pierd sirul ideilor( de asta am spus de la inceput sa ma sesizati daca gresesc cu ceva ) ...ideea era ca in povestea cu drobul de sare ...aoleu sigur il va vinde cineva ...pai si atunci mai bine ramane abandonat prin ghena ( in cel mai bun caz )????..la asta m-am referit ...acum ce se va intampla cu copilul ..e treaba statului ...de asta exista o camera de supraveghere a sertarasului ..de aia i se fac niste acte de spitalizare ..de aia este chemat Dpc-ul ...de atsa am si insistat ca sa dam proiectul mai departe unor organe competente ..ptr ca ei vor stii ce sa faca ..noi doar propunem ...Nu am incurajat si nu incurajez adoptiile ilegale ..iar cumpararea si vanzarea copiilor mi se pare cel mai josnic lucru din lume ...dar minciuna are picioare scurte si totul se rezolva ...dar nimeni si nimic nu iti poate da viata ..decat mama .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirachi spune:

si eu am semnat!
Doamne ajuta,sa fie cu folos aceasta petitie

UITAREA ESTE ULTIMUL LEAC PENTRU LUCRURILE PE CARE LE-AI PIERDUT

NU LASA SOTIA SINGURA LA NECAZURI,CA NU INTOTDEAUNA O GASESTI SINGURA SI LA BUCURII

NEPASAREA ESTE CEL MAI MARE HANDICAP

Mergi la inceput