Ce sa fac?Ajutor!!!-sarcina?
Incep prin a spune ca voi fi putin off topic...si imi cer scuze dar cred si sper din tot sufletul sa ma(ne) ajute si pe mine cineva de pe forum in legatura cu urmat problema.
Prietenei mele nu i-a mai venit ciclul...ultima menstruatie a avut-o in peroada 27 ianuarie-1 februarie 2007 si conform "caledarului" ar fi trebuit sa-i vina pe 23 (de precizat ca I.in aceasta perioada am facut-o de 3 ori fara prezervativ iar la fiecare act nu am stat decat cel mult 2 min fara prezervativ...stiti voi doar clipele alea la inceput...si II. nu ne dorim o evenuala sarcina deoarece eu sunt student iar ea eleva in cls a XII-a).De precizat este ca ultimul act sexual l-am avut pe data de 17 februarie.Pe data de 25 feb am facut primul test de sarcina (am cerut la farmacie sa mi-l dea pe cel mai bun...a costat 20RON) care a iesit negativ, pe data de 27 am efectuat alte 2 teste (barza de aceasta data si la prima ora dimineata) si acestea au iesit negative.Astazi (5 martie) am mai facut unul si bineinteles tot negativ din fericire.
Pe data de 28 am fost la ginecologie unde am explicat amandoi situatia medicul recomandadu-i prietenei mele 9 pastile "duphasotn" (3/zi).Tratamentul l-a terminat pe 3 martie seara dar nici duminica si nici azi nu a venit ciclul.
Nu stim ce sa mai facem...suntem terminati pana azi prietena mea era foarte ingrijorata datorita sarcinii dar acum a vazut si alte motive (mai periculoase zic eu) in afara de sarcina care-i intarzie ciclul...
Oricum macar de incurajare voi ce credeti este sau nu sarcina si daca nu care ar fi cele mai "negre" motive sa intarzie atat si care ar fi cele mai "bune" daca exista bineinteles...
Va multumim anticipat!!!
Raspunsuri
notquiteso spune:
cel mai bine este sa asteptati. Uneori din cauza stressului, ciclul menstrual poate intarzia. Sau nu stiu, sunt multe cauze.. nu neaparat ceva de rau. Oricum, ar trebui sa repete consultul ginecologic.
giulia71 spune:
sebastiano, stati linistiti si zic sa nu intrati in panica, caci testele de sarcina sunt foarte sigure (evident au o marja de nesiguranta dar trebuie neglijata)!
mai asteptati e cel mai bun sfat pe care vi-l pot da si daca nu vine fugutza iar la doctor!
da' io am un feeling ca o sa vina!
mami de Calin rasfatzat:)
adrianafedorca spune:
sa faca testul de sange
Testul de sange poate detecta sarcina cu o precizie de aproape 100% la o saptamana de la conceptie
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png
giulia71 spune:
bine zis!
quote:
Originally posted by adrianafedorca
sa faca testul de sange
Testul de sange poate detecta sarcina cu o precizie de aproape 100% la o saptamana de la conceptie
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png
mami de Calin rasfatzat:)
tatiantudor spune:
Testul de sange e foarte bun, daca se si interpreteaza corect analiza.
Personal am efectuat un test de sange pentru a depisa o sarcina de 6 saptamani si rezultatul a fost negativ.
In aceeasi zi m-am dus la ecografie si rezultatul era pozitiv.
M-am dus cu ambele analize in dinti la doctor si intrebam care e corecta. Doctora mi-a rupt analiza de sange on fata spunand ca ecografia e corecta. Deci mai poate da si erori, acest test de sange.
La mine a fost un caz fericit, pentru ca imi doream ca testul sa fie eronat. Asa a venit si Anastasia in viata noastra.
Bafta mare
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru
numeioana spune:
Nici eu nu cred sa fie sarcina. Cred ca e o dereglare. Am avut si eu una luna asta... si mi-a venit ciclul la 3 zile de la prima pastila cu progesteron.
bebe?!
Ioana, cea mai optimista aspiranta
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.