Acnee microchistica
Ma poate ajuta cineva cu un tratament, care sa faca mai mult bine decat rau, pentru asa ceva???
Sotul meu s-a capatuit cu acest fel de acnee in timpul armatei, are pe tot corpul, bine ca nu are si pe fata. Sunt pungi foarte mari de puroi, adanc ingropate in piele, dar care ies si in relief ca niste lipoame. Nu stiu de la ce le-a facut, are fata curata, nu are cosuri din cele rosii, era foarte slab (65 kg/1.85 m inaltime). Intre timp s-a mai ingrasat, a ajuns la 84 kg si nu i se mai vad asa tare prin piele, decat cele foarte mari. A incercat un tratament cu Roacutane, acum vreo 3-4 ani. L-a vremea respectiva i s-a spus ca e singurul remediu dar nu a avut nici un efect in sensul asta. In schimb a simtit toate efectele secundare. (Chiar in perioada aia a fost un accident de avion cu un tanar care a intrat cu un avion mic intr-o cladire: era sub tratament cu Roacutane). + era puternic teratogen, nu a avut voie sa faca copii timp de 2 ani!!!! A incercat apoi sa le cauterizeze, dar sunt foarte multe, operatia e dureroasa pt ca nu poate face anestezie. Ma obisnuisem cu ideea, dar de cand sunt gravida am devenit mai sensibila si nu vreau sa imi fie sila de sotul meu!!!
Trebuie sa fac ceva!!
Raspunsuri
giulia71 spune:
Duceti-va la Insitutul Cantacuzino, acolo am inteles ca se poate face un vaccin prelucrat din tulpina bacteriei pe care o are sotzul tau, e sinura idee care mi-a venit in cap
Si eu am acnee dar din pacate pe fata si voi incepe tratament cu Proactive Solution, insa nu stiu daca se poate face tratament si pentru corp!
Ah si inca un sfat, eu am renuntat la a ma sterge pe fata definitiv cu prosopul, folosesc numai servetele si se vede o oarecare imbunatatire.
Ma gandesc in cazul sotzului bine ar fi ca prosoapele de baie, dush sa fie fierte (ma scuzi, poate suna aiurea sfatul), in felul asta bacteria nu se mai prolifereaza pe obiectele cu care el intra in contact.
Numai bine!
mami de Calin rasfatzat:)
dicirstea spune:
Nu sunt cosuri deschise,nici rosii, nici negre, nu au "cap", sunt foarte adanci in piele, dar sunt cam cat o unghie de la mana de mari. Am inteles ca se fac de la o deficenta de metabolism: nu se metabolizeaza cum trebuie grasimile. Dar cum se poate scapa de ele sau cum sa nu se mai formeze nu stim.