Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (21)
Raspunsuri - Pagina 21
Dbunny spune:
Din revista spaniola dau cetire (rugam nu dati cu piatra): jucariile de plus, mai ales cele cu mecanisn care nu se pot spala, se baga la congelator cateva ore apoi se perie cu o perie curata si tare.
Cineva a vorbit de calciu...aici luam picaturi de vitamina D zilnic pt fixarea calciului...si in ziua in care uit sa-i dau parca si unghiile-i sunt mai moi
.Voi le dati bebeilor ?
Miro iote leaganu nostro care canta cu 2 viteze..nu-sh daca-i asa smecher ca al vostru... http://www.dropshots.com/dbunny_28
Noapte buna ingerasilor !
Dbunny
poze Daniel
bamboletta spune:
Madaluta-incredibil ![]()
![]()
nici nu stiu ce sa spun nu-mi vine sa cred
faceau experimente pe saraca femeie
auzi cica dorinta de a fi mama i-a facut sa creasca burta si sa aiba lapte
Lavinia_p-am vazut siliconul
tare frumusica
ce mandru e tati cu Mihaita 
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela (1 noiembrie 2006)
poze
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">video bebelina
poze Antonia -luna 1
luna 2
luna 3
luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
botez Antonia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Site Fulguleti
dandusa spune:
quote:
Originally posted by marani
Scuzati-mi greselile de scriere!
Cine-mi spune si mie cum se manifesta bbii cand le ies dintii? Evident ca difera de la caz la caz, dar ca sa-mi formez o parere. Comparabil cu colicii?
Multumesc
mamica de bubamara
A FOST POSTAT DE BAMBO,LA UN MOMENT DAT.
La ce varsta apar primi dintisori?
In general,in jurul varstei de 6 luni putem zari primul dintisor al bebelusului:un incisiv mijlociu in maxilarul inferior.
Insa acesta poate apare si la varsta de 5 luni sau abia catre varsta de 1 an.Nu intrati in panica!
Data la care apare primul dinte nu are abolut nici o legatura dezvoltarea in rest a copilului.
Unii nou nascuti au chiar de la nastere unul sau doi dintisori.O precocitate atribuita lui Ludovic al-XIV-lea si lui Napoleon.Insa aceasta este o exceptie.....
Care sunt semnele prevestitoare?
Se recunosc cu usurinta starile starile proaste care insotesc cresterea dintilor:o stare febrila usoara(sub 38 grade),scaune mai moi cu iritatia sezutului,o stare de agitatie timp de 48 ore.
Lipsa poftei de mancare si salivatiile puternice pot fi alte semne specifice acestei faze in care dintii strapung gingia.
Pt calmarea acestor neajunsuri ii puteti da un inel special de dentitie tinut la frigider,care ii va anestezia gingia si ii va crea o stare de usurare.In cazul in care copilul are somnul agitat,ii putei administra un supozitor contra durerilor.In orice caz trebuie cerut sfatul medicului pediatru sau stomatolog.
Ce trebuie facut pt.ca bebelusul sa aiba niste dinti buni?
Dintii trebuie curatati de doua ori pe zi(dimineata,dupa micul dejun,seara inainte de culcare),cu ajutorul unei comprese inmuiate in apa,apoi cu o periuta mica si moale indata ce au aparut primii molari de lapte.Acest lucru permite eliminarea placii dentare si instaurarea foarte devreme a unui ritual cotidian al igienei bucale.
Pasta de dinti trebuie folosita cu moderatie:aplicati o cantitate foarte mica de pasta pe periuta copilului care nu stie inca sa scuipe.
Parintii joaca aici un rol esential:ei trebuie sa efectueze,apoi sa supravegheze periatul dintilor copiilor pana la varsta de 6-7 ani,lasandu-le acestora treptat din ce in ce mai multa autonomie.
In ce priveste alimentatia nimic nu este interzis.Alungati acele idei preconceputein virtutea ca doar bomboanele si dulciurile ar fi singurii responsabili ai cariilor !
Mai trebuie stiut ca folosirea prelungita a biberoanelor prin expunera dintilor timp indelungat la lichide dulci risca sa provoace carii.Este ceea ce numim "cariile biberonului",foarte frecvente la copii de 18-24 luni.
Cand facem prima vizita la dentist?
Demersul cel mai bun consta in familiarizarea cat mai devreme posibil cu cabinetul dentar.Aceasta prima vizita trebuie sa aiba loc intre 6 luni si 1 an.
Stomatologul va informa astfel parintele asupra aparitiei primelor dinti si a manifestarilor adiacente,asupra evaluarii riscurilor proprii fiecarui copil si a instaurarii tututror obisnuintelor care vor permite prevenirea oricarei patologii.
A doua consultatie va putea fi efectuata catre varsta de 2 ani jumate si 3 ani.Apoi vizitele rapel se vor efectua din 6 in 6 luni sau mai des in cazul unei patologii....
Virsta
Crinuta, 1, 2, 3, 4Poze Dandusa
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea
Laura13 spune:
angi m multumim ca ai pus-o pe Karina la loc de onoare, acolo unde ii sade bine unei domnisoare frumoase! si ca ai asezat-o langa iubirea ei
!!!!
dbunny auzisem si eu de varianta cu pusul jucariilor la congelator!
madaluta am citit articolul.... l-as impusca!!! fara regrete!
fug la somnic!
noapte usoara, fara colici si cu vise frumoase!
pupici la mamici si bebici!
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrei 2006
angi_m spune:
Din pacate, site-ul se blocheaza f. des. Avem voie sa accesam site-ul de 4 ori pe ora. Ce "draguti" sunt astia de la Yahoo!! Avem nevoie de alt host. 

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti
"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi poze
Iulia
- 3 noiembrie 2006 - luna 1 luna 2 luna 3 luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Varsta si greutatea Iuliei
angi_m spune:
Problema asta a inceput de cand am inceput sa cosmetizez pozele, sa fie mai clare. Daca vom continua cu host-ul asta, cred ca trebuie sa revenim la calitatea mai proasta a pozelor 
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti
"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi poze
Iulia
- 3 noiembrie 2006 - luna 1 luna 2 luna 3 luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Varsta si greutatea Iuliei
dandusa spune:
Am tuns fumusete de codite...,cind o veni tasu' dimineata sa vedeti ce ma tunde el pe mine...,da' zau ca nu mai suportam sa vad copila asa necoafata...
Laura,
tunsoarea Crinutzei,este foarte simpla ...,daca doresti o pot face de acum,daca doresti ceva mai fancy,asteapta sa fac cursul si de n-o sa-ti placa sa nu-mi dai un ban...
Miraco,],
am vazut poze cu printesa...,mamaaaa ce paroasa eeee...,pai cred ca este singurul fulgulet cu chica...,hahahah,tu poti sa-i faci codite la spate...foarte frumoasa...

Madaluta
si pe mine m-a lasat fara cuvinte articolul...
Angi,
tu stii mai bine cum tre' sa faci pozele...,daca tu crezi ca este mai bine sa schimbi calitatea...,fa-o,nu vad care ar putea fi problema...sau cine s-ar supara...,doar tu ti-ai dat toata silinta sa ne indeplinesti dorinta...si chestia cu claritatea...,nu depinde de tine...Oricum ,eu dau bine in orice situatie...,asa ca...,nu-i problema...![]()
Am pus poze noi cu pitika,cu plete si fara plete...Am cel mai frumos baietel de pe forum
...,fara cercei si fara plete,parca-i baietel...Aviz ,bebeluselor...,acum sintem deghizate,sa nu se indragosteasca de noi...
,ca nu vrem sa fringem inimi...
Aici priviti-o pe Sandy Bel
Aici priviti un baietel dragut
Iar aici ultimele noutati
Virsta
Crinuta, 1, 2, 3, 4
Poze Dandusa
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea
edit ,ca am gresit ...
aelita spune:
roxanica ziceai ca vrei lista aia cu alimente.
eu inca nu o am,ca a mea are abia 2 luni.dar prietenele mele toate au primit o asa lista,numai ca a trecut ceva timp de atunci.am uitat sa o intreb pe sora-mea daca ea are lista ,si daca e ti-o dau.ca si eu am uitat cam ce scria pe acolo.cunosc pe cineva care cum iesea de la medic cu hartia aia,o arunca direct la cosh,nici nu se uita pe ea!! pt ca ea ii dadea oricum sa manance si sa bea de la bere ,pizza si ce vreti voi de la 2-3 luni!asa ca nu o interesa lista,zicea ca daa ii cresti dupa carte nu ies bine!
aa,si ii dadea lapte de vaca din comert ,nu lapte praf,nici san.ca ce,ala nu e tot lapte,noi nu bem d-ala?
am sa vad cum fac rost de o lista din aia .stiu ca pe la 4 luni se incepe cu cereale.pana atunci,LAPTE.niciun suc pt nici o constipatie .stomacul inca nu e format si riscam sa i-l facem praf.
si sa se vada urmarile mult mai tarziu..
S.
marani spune:
Buna dimineata fetelor!
A_deju, "pelincuta" vine de la pelincă ( material alb bumbac ). De cand am copil, majoritatea cuvintelor capata dimensiuni mici: casutză, masutză, pisicutză, PELINCUTZĂ, etc...
Dandusa, multumesc de raspuns. Probabil ca am omis mesajul lui Bambo. Am mai citit eu articole cu privire la aparitia dintishorilor, insa vroiam sa stiu experientele voastre personale, a celor care mai au copii si au trecut prin asa ceva, caci evident starile difera de la copil la copil. Nu? Asta ca sa stiu la ce sa ma astept, si mai mult de atat sa nu dau vina pe aparitia dintilor de cate ori pisica are cate-o "bubă".
Ana Maria saliveaza foarte mult, toata ziua e cu mainile in guritza, cand o iau in brate "sare" la obraz sa ma muste ( pe bune, apuca cu putere si strange ) si cu mana mea la fel face. Mi-a zis medicul ca i se intaresc gingiile, eu chiar zaresc un punct alb jos ( in locul aparitie primilor dinti ) si cred ca nu ma insel. Vedem azi la control ce zice pediatra.
Pare-se ca se anunta vreme buna, numai sa nu ploua, ca pe vreme inchisa am mai iesit noi la plimbare. Sper sa aveti soare in toata tara!
O zi buna va doresc!
mamica de bubamara