Mamici de martie - aprilie 2007 (26)
Raspunsuri - Pagina 22
tzuna spune:
BUna fetelor!
Bebelina doarme. Nu am avut o noapte prea linistita ca o doare burtica. De alaptat tot asa ne luptam: mananca 45 min la san si apoi completare tot de la san cu lingurita.
Am citit despre nasterea in viteza a lui KMI- felicitari KMi. Esti o curajoasa daca la dilatatie 8 dadeai mesaje. Eu de pe la 7 n-am mai putut nici vb.
DALLINA si KARRA80- epiziotomia a facut-o medicul de garda (ca al meu nu ajunsese inca -culmea era ca era in piata Victoriei prinsa in trafic la 2 min de maternitate si vb la telefon). Eu care-i condamnam ca fac epiziotomie asa imediat atunci mi s-a parut o usurare. Eu aveamn dilatatie 9 , bebelina coborase mult. Ma-u pus sa stau in pat cu picioarele stranse dar fara sa imping simteam cum se pregateste sa iasa si cum impinge in tot ce-i pe acolo. Asa ca imediat ce m-au urcat pe masa, medicul mi-a facut xilina si in clipa imediat urmatoare ma- taiat. Stiu exact cum e taietura ca am simtit cum a facut-o dar nu a durut deloc. A fost f bine pt ca in clipa urmatoare mi-a spus sa tip, sa fac ce vreau dar sa ma tin de barele alea si sa imping. Am impins de vreo 6 ori (Maria m-a ajutat si ea enorm) si in clipa urmatoare era toata afara stransa ca un ghem in fata mea pe masuta. Iar placenta... A iesit singura imediat dupa. Probabil a mai fost vreo contractie dar eram cu ochii numai pe maria. Plangeam amandoua. Dupa ce am pupat-o a inceput insa broderia (facuta de medicul meu care a ajuns cand iesea placenta). Toata cusatura, cu col cu tot a durat fix o ora. Am simtit fiecare copca desi mi-au facut in total 3 xiline. Cred ca la mine nu a mai prins anestezia asta. Nu stiu ce sa zic. Dar s-a terminat totul. Ma- ajutat ca in timp ce ma cosea sa vb la tel cu sotul . L-am sunat si i-am spus ca am nascut. Saracul astepta sa se intample peste vreo 5 ore cum ii spusesem initial.
Deci fetelor fiti curajoase ca va fi bine.
SFATURI: luati la voi o pompa de muls (partea cu mulsul manual e greoaie, iar asistentele nu sunt prea finute)- mi-a cumparat sotul cand am ajuns acasa un manuala de la Primii Pasi. E f buna. Si a fost numai vreo 300.000 lei.
Luati si cateva prosopele mici pentru sani si crema de sani.
Si nu uitati de calmante. Am dat cate 50.000 lei sa primesc o fiola de algocalmin care mi-a zis sa o beau deci imi puteam lua de acasa. Noroc cu moasele care am nascut si care au fost de garda in a doua noapte a mea acolo si mi-au facut ele calmante injectabile.
In afara de taietura pe mine nu ma doare si nu ma- durut nimic. Nu stiu cum e dupa o operatie de cezariana dar inclin sa cred ca e mai greu. fetele cu greu se ridicau din pat si asta abia a doua zi.
Mult curaj tuturor si nasteri usoare. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine. In spital vezi multe lucruri. Nu va speriati. Sunt sanse f mari ca totul sa decurga bine. Cele ce nasteti normal cotizati la moase ca ele sunt baza in prima parte.
Cheltuielile totale cu nasterea au fost mai mici decat m-am asteptat: fix 9.500.000 lei.

pentru cine urmeaza sa nasca.
Si spor la treaba mamicilor cu bebeii acasa. Astept primele impresii. La noi sotul a fost coplesit de plansul Mariei din prima noapte.
5 zile
karra80 spune:
Tzuna multam de raspunsuri.....si de sfaturi.....pompa tot de la primii pasi am luat si eu ca stiam de la vara-mea care a nascut acum o luna....in rest m-ai cam lamurit cu taieturile si cu restul asa stiam si de la vara-mea ca dupa ce-ti vezi comoara nu ami simti nimik si chiar ce simti trece mai repede cu gandul ca o vei tine dupa in brate....
Multumim inca o data si refacere rapida....si multa sanatate bebelusei si cat mai putzine dureri de burtica....
Karra 38+ 6
MARIA CRISTINA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
RaisaFudulu spune:
BUna dimineata mamicute si gravidute
Felicitari KMI!
- ei da nastere naturala si fara epidurala...intradevar curajoasa mamica...ai asteptat tu ceva dar uite ce repede ai scapat
Bebe Timeea bine ai venit acasa sa fii sanatoaasa, frumoasa si mancacioasa si sa-i bucuri pe parinti
Oana Stefana bine ca ai trecut cu bine dar eu pun majoretele la treaba pentru tine ca nu se site niciodata

La multi ani Mihaelaaaaa!
..speram ca azi ne inseli cu sotul...iti dam voie fara sa ne suparam

LuizaS bine ai intrat in concediu...odihna placuta.
Suzy ma bucur foarte mult ca bebe Nicolas s-a obisnuit acasa iar de tati imi inchipuica este super fericit are si motive
Laina bafta la ecografie...sa vii sa ne povestesti
RadCarmen sigur te vei descurca iar mama ta de acolo de unde este te va ajuta si-ti va da multe puteri sa faci fata situatiei

Tzuna multiumim pentru impartasirea gandurilor tale...dinspre partea mea toate felicitarile din lume pentru voi cele care nasteti nosrma si fara epidurala...sunteti mame eroine....si cusatura fara anestezie...felicitari.

.si numai bine la bebe...am inteles ca mai incolo o sa fie bine si cu alaptatul deci mai ai rabdare un picut
Noi suntem bine decat ca avem numai nopti albe...\Multumesc fetelor carora le-a placut tapetul camerei fetite...o sa va pun poze saptamana viitoare cand e gata camera
Diana
34+
cu RAISA-MARIA
kisstherain999 spune:
Buna fetelor 

Felicitari noilor mamici!!!

Viitoarelor mamici

Lumi curaj cu siguranta vei naste la fel de usor. Tinem pumnii si
burtoiul.
Tzuna ne spui te rog cati bani ai dat la moasa, asistente si dr. (ai dat si la dr de garda si la medicul tau?)
O saptamana usoara si cu soare.
kiss 
34+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
ioanaradu spune:
buna dimineata si de la mine, mai tarziu ...
eu ma lupt de pe la ora 3 cu o durere infernala de cap
. cred ca e de la vremea f urata si de la presiune, asa ca azi presimt ca voi sta mai mult in pat "imbalsamata" in alifie mentolata.
tzuna multumim de explicatii. asteptam si eu cu interes raspunsul tau!
acum eu mai am o dilema: in cazul in care se intampla sa nasti pana ajunge dr tau si nasti cu dr de garda, la care din ei cotizezi partea leului?
sa nu uit ... Kmi78 FELICITARI!!! 
38+
Matei Stefan
poze
diana_jors spune:

Felicitari Kmi! 

Si
sa creasca mare, sanatoasa, si sa va aduca numai bucurii!
Noi raportam o noapte cu vise ciudate, dar in rest ok... Ciudat - noaptea nu ma mai trezesc sa merg la baie, in schimb ziua fac o gramada de drumuri... Intrucat
al meu are program de gimnastica de cate ori ma pun in pat, banuiesc ca se aranjeaza intr-o pozitie comoda pentru el, si pentru vezica mea ![]()
raluca22, Oana_Stefana: vad ca azi aveti DPN... asa ca niste incurajari prind bine: 

La fel pentru Lili_b (daca mai e nevoie;) 

Si pentru cine mai are nevoie de ele:

Va
, sa aveti o saptamana excelenta!
Diana
32+ cu
... Alexandru
vcarmen spune:
salutare am revenit in peisaj dupa o absenta de 3zile . Am fost in vizita la la mama. a fost minunat si obositaor . mi-a fost frica sa nu se vre0o surpriza , dar am ajuns acas cu bine.
Felicitari Elyanne ,ce curajoasa ai fost sa nasti gemeni fara cezariana , acum iti doresc refacere rapida , cit pt bebelusi LA MULTI ANI SA CREASCA MARI SI SANATOSI , SA AIBA NOROC IN VIATA.
FELICITARI si pt mamica DITU, refacere usoara si rapida.LA MULTI ANI SI FETITEI TALE . PE CARE O PUPAM(si eu si baiatul meu
SI II DORIM SA CREASCA MARE SI SA AIBA NOROC IN VIATA.
FELICITARI SI PT KMI CARE IN SFIRSIT SI-A VAZUT BEBELINA . SA-I TRAIASCA SI SA FIE SANATOASA.
Revin cu continuarea mesajului , dar acum rebuie sa ma duc in pat ca ma doare rau burtivca . va pup
paxela spune:
felicitari
kmi refacere rapida
bun venit pe lume Timeea, sa ai o viata linistita si fericita 

Mihaaaa
sa fi sanatoasa si sa ai parte de tot ce iti doresti
pt mamicile care ne pregatesc surprize azi 

Alexa
37+ Ana Delia
si
Silviu Ionut( 27.11.2004).......poze, poze2006
Kitty spune:
Buna dimineata!
Felicitari la mamicile proaspete si.....le invidiez! Ca eu m-am saturat de alarme false!
Aseara picioarele imi erau umflate mult mai tare ca de obicei fara sa fi facut un efort deosebit sau sa fi stat in picioare prea mult.
Oare poate fi un semn ca se apropie?
Daca se intampla sora mea o sa va dea de stire.
Nu pot sa stau pe scaun, ma duc in pat poate ma mai dezumflu!
38+
Kitty
lauramar spune:
LA MULTI ANI MIHAELA 
Sa ai parte de tot ceea ce-ti doresti in viata alaturi de
si sotiorul tau!!!
FELICITARI KMI 
FELICITARI DITU 
Sa va bucurati de 
vostrii si multa sanatate.

PT. TOATE FETELE CARE URMEAZA

Noi suntem bine ,ma bucur pt. fiecare mamica in parte care a scapat de nastere iar acum isi tine
in brate.
laura
34+
arianna