Anexita sau colon iritabil?

Anexita sau colon iritabil? | Autor: mcrissa

Link direct la acest mesaj

Buna,
Ma confrunt cu o mare dilema.ma doare uneori in partea stanga jos, am niste junghiuri cand si cand, destul de dureroase si uneori si o durere mai prelungita (asta foarte rar).dr meu ginecolog m-a intrebat daca durerea se atenueaza dupa ce merg la toaleta si intr-adevar ma simt mult mai bine apoi.el spune ca este de la intestine si ca la anexita durerea ar trbui sa fie continua.

am mers apoi la un dr generalist si el spune ca este de natura ginecologica problema si m-a trimis sa fac o ecografie.pe rezulatul de la ecogarfie scria:
-ovarul stang in apropiera uterului
-lichid in douglas
pe dreapta erau toate bune si frumoase.
dar la colon nu s-a uitat nimeni.
am cerut si parerea unui al doilea dr , care dupa un control local a pus diagnosticul de anexita.

eu as vrea sa fac histeroscopie peste 2 saptamani si stiu ca nu este bine sa faci daca ai anexita.oare eu am anexita sau este colonul?

Mcrissa in asteptarea mormolocului

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

La ecograf nu se vizualizeaza colonul ; lichidul in Douglas e semn de inflamatie ,deci e posibil sa fie anexita .
Colonul iritabil are anumite simptome :dureri pe tot cadrul colic ,balonari ,diaree sau constipatie ,simptome accentuate de anumite alimente .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Colonul se verifica prin colonoscopie - partiala sau totala.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NEM75 spune:

salut. si eu am avut aceeasi problema, si ma tot pasau d la unul la altul. dupa laparoscopie,pt uter si ovare, si dupa colonoscopie, amandoi au hotarat ka is sanatoasa. deci sufar cu cerebelul si imi imaginez. eu inklin spre faza cu colonul iritabil, mai ales daka nu ai febra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

quote:
Originally posted by NEM75

salut. si eu am avut aceeasi problema, si ma tot pasau d la unul la altul. dupa laparoscopie,pt uter si ovare, si dupa colonoscopie, amandoi au hotarat ka is sanatoasa. deci sufar cu cerebelul si imi imaginez. eu inklin spre faza cu colonul iritabil, mai ales daka nu ai febra.

Sa ma ierte D-zeu dar mie medicii cere iti spun ca iti imaginezi dureri nu merita sa profeseze.Eu asa ceva nu cred, cum sa iti imaginezi durerile?Si eu m-am confruntat cu astfel de diagnostice,si mi se pare absurd!!!
scuze ca am fost un pic off topic....

vacanta Filipine
vavanta Brasil
18+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nikole

quote:

Sa ma ierte D-zeu dar eu una cred ca medicii care iti spun ca iti imaginezi dureri nu merita sa profeseze.Eu asa ceva nu cred, cum sa iti imaginezi durerile?Si eu m-am confruntat cu astfel de diagnostice,si mi se pare absurd!!!
scuze ca am fost un pic off topic....

vacanta Filipine
vavanta Brasil
18+

vacanta Filipine
vavanta Brasil
18+

Mergi la inceput

cu ce anume te-ai confruntat, cu dureri sau cu doktori kare nu stiu ce sa-ti spuna??? pe bune, in romania se poate orice. mi s-a spus ka durerile sint de la psihik, ka undeva adank in mine nu sint multumita de ceva,din viata mea, si asa reactioneaza organismul meu, imi da dureri de burta daka nu-mi konvine ceva. burta e punctul meu slab pt ka in trekut kiar aveam dureri ku motiv fizik, anexita. eu cred ca e sindrom de colon iritabil din ce ma dokumentez eu. sanatate javascript:insertsmilie('')la toate.

Mergi la inceput

wooooauuu, ce oki frumosi ai !!!! amandoi sunteti frumosi, o sa aveti kopii superbi, daka nu kumva a-ti produs deja.javascript:insertsmilie('')

Mergi la inceput

quote:

cu ce anume te-ai confruntat, cu dureri sau cu doktori kare nu stiu ce sa-ti spuna??? pe bune, in romania se poate orice. mi s-a spus ka durerile sint de la psihik, ka undeva adank in mine nu sint multumita de ceva,din viata mea, si asa reactioneaza organismul meu, imi da dureri de burta daka nu-mi konvine ceva. burta e punctul meu slab pt ka in trekut kiar aveam dureri ku motiv fizik, anexita. eu cred ca e sindrom de colon iritabil din ce ma dokumentez eu. sanatate javascript:insertsmilie('')la toate.

Saru mana de compliment, cat despre transmiterea inf genetice, cred ca mai degraba al meu are ce transmite decat eu...el fiind o combinatie de asian+ceva african mai la origini indepartate, cred ca e mult mai strong in gena....da nu conteaza sanatos sa vina pe lume bebelu, asta e primordial!

Revenind la ale noastre, m-am confruntat si cu dureri si implicit cu medici care le-au pus pe seama anxietatii!
Dupa mine nu exista asa ceva, nu vad logica...da, anxietatea, stressul, furiile, insomniile, oboseala, sau mai stiu eu ce din aceeasi familie, poate sa accentueze o suferinta, anumite simptome care au legatura cu o suferinta descoperita sau nu....
dar in nici un caz nu cred ca e omul sanatos tun, insa pe fond de nu-s ce stress, il apuca diverse dureri mai mult sau mai putin suparatoare!
Ba chiar mi se pare ca din lene si lipsa de interes e usor sa arunce asa un diagnostic, fara investigatii complexe, sa se lamureasca si omul care-i treaba...
sunt revoltata!si m-am confruntat aici cu astfel de medici, care se vor a fi renumiti , medici din SUA ....

vacanta Filipine
vavanta Brasil
19+

Mergi la inceput

...si eu kredeam ka se intampla doar in romania. durerile le am d vreo 10 ani, kred ka ar fi evoluat intr-un fel sau altul daka erau de natura fizika, mai putin kazul kolonului iritabil, kare nu kred ca evolueaza in ceva...sper...am fost pe la o gramada de medici, am fakut operatia laparoscopika in ungaria pe degeba, nu au gasit nimik, dar orikum nu am suferit cat ma kinuit doktora din romania ku kolonoscopia....nasoala treaba,tot fara rezultat. m-au anesteziat kat sa nu pot fugi, dar de urlat am putut.. pe langa asta am fakut kateva examene la rmn, tomograf, cistoscopie, nici eu nu le mai stiu kate. in afara de o vena calcifiata nu au gasit nimik. sa fie diagnosticul de c.i. asa de greu de pus??? akum iau antidepresive, ka m-am depresionat ku totul de la atatia doktori. sper ka tratamentul asta colonix de la dr. natura sa functioneze. te pup javascript:insertsmilie('')

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

va multumesc mult pentru raspuns!
diana2004 se pare ca ma regasesc printre simptomele colonului iritabil.ori sunt constipata, ori am diaree, de dimineata ma trezesc cu burta plata si dupa prima gura de apa sunt deja balonata.pt lichidul din douglas am luat 7 zile doxiciclina si 10 zile de polidin.
dr zicea sa mai continui inca 3 luni , cate 5 zile pe luna cu zanocin si flamexin, dar cred ca daca mai bag atata antibiotic in mine o sa mor inainte sa apuc sa tratez cauza.in decembrie am luat 18 zile antibiotice si tratament antiimflamator puternic.in februarie am fost foarte racita si iar antibiotic.dar pe dr nu-l intereseaza , imi spune ca asta e tratamentul si e treaba mea daca-l fac sau nu.

Mcrissa in asteptarea mormolocului

Mergi la inceput