se ce se intorc acasa romanii de top
Raspunsuri - Pagina 7
Guestus spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Ma gindesc daca acesti romani care se repatriaza (nu zic nici ca-i rau nici ca-i bine...fiecare cu decizia lui) sint intimpinati atit de calduros cu minutzele in shold...si daca in 2-3 ani argumentul "Voi n-ati mincat salam cu soia cu noi" revine la suprafata...
Ca tot veni vorba de americani (favoritii in orice discutie "care se respecta" la acest nivel)...Damnned if you do, and damned if you don't....
Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
acelasi intrebari iti pui si despre aia ce pleaca din CT in saracia de Arkansas sau Alabama....sau Ro este ceva mai special pentru tine?
mobriq spune:
quote:
Originally posted by maria2007
sorry
cunosc o gramada care erau buni si tot dupa fundul unui profespr trebuia sa stea ... sa scrie articole de care profesorii nu stiau, adica nu se pricepeau , dar trebuia sa li se puna numele pe articole, chestia cu valorile ies in evidenta nu e adevarat ; si mai stiu cel putin un loc unde trebuie sa moara unu ca sa fie ocupat locul de profesor si atat, restul erau aplaudaci la universitatea respectiva; in strainatate
p.s. fara nici un compromis ???? peste tot in lume e la fel , asta este
Maria, dar mie mi se pare absolut normal de spui tu, adica sa pui numele profesorului pe articol, si sa se mentina constant numarul de full-profesori. No, vestea buna e ca in Europa profii mai ies la pensie, vestea proasta e ca,pe alocuri, se reduc posturile permanente.
Normal ca e nevoie si de "aplaudaci" ca o universitate sa functioneze normal. Tu ce vrei, sa faca profesorul toate laboratoarele si seminariile cu studentii, ca sa nu mai vorbim de cercetare, experimente si masuratori. Da' ma bucur ca macar pt profesorii ai ceva stima.
monica
basca spune:
http://www.gindul.info/articol_32037/salariile_cercetatorilor_romani_vor_putea_ajunge_la_4_300_de_euro.html
o fi pa bune ori e din Isaac Asimov?
P.S. Guestus, please behave ca o sa te citeasca/vada si evident certe colegii ei....intelectualii (citat din memorie, decembrie 1989)
secretar cu propaganda la partidu'prostilor din romania, aka PPR
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by basca
http://www.gindul.info/articol_32037/salariile_cercetatorilor_romani_vor_putea_ajunge_la_4_300_de_euro.html
La ce fauna (demna de Jurassic Park) este in stralucita dar lipsita cu desavarsire cercetare romaneasca nu ma mira ca romanele SF sunt singurele carti "de specialitate" pe care asa zisii cercetatori din defunctele Institute ceausiste de cercetare le studiaza pentru intocmirea rapoartelor de cercetare pe care doar acarienii de prin arhivele Bibliotecii Academiei Romane le baga-n seama. Academie care este demna de tot plansul caci peste jumatate din pensionarii acestei aparent distinse institutii sunt lingaii epocii de aur care n-au si n-au avut vreodata legatura cu inteligenta, daramite genialitatea.
basca spune:
iarna nu-i ca vara si nici ue ca usa, dar uite ca tanti angela markel zice ca ea vede un deficit de fo 700 000 (sapte sute de mii) de cercetatori in ioropa...
daca asta (constatarea) venea de la oricine altcineva nu m-as fi excitat ca prostu, da neamtu intelege eventual mai bine ca pentru a acoperi gaura trebuiesc bagati bani.multi bani.
de citiva ani se observa un inceput timid(dar totusi real) de migrare a unor cercetatori de super top americani (mai ales cei din domeniul cancerului) catre laboratoare din taiwan, hong kong si chiar si china...daca birocratia europeana nu-si va da singura la gioale, teoretic macar, se poate intui si o emigrare catre ue....de ce nu?
http://www.antena3.ro/UE-a-inaugurat-Consiliul-european-al-cercetarii-_eur_28745_ext.html
maria2007 spune:
quote:
Originally posted by mobriqquote:
Originally posted by maria2007
sorry
cunosc o gramada care erau buni si tot dupa fundul unui profespr trebuia sa stea ... sa scrie articole de care profesorii nu stiau, adica nu se pricepeau , dar trebuia sa li se puna numele pe articole, chestia cu valorile ies in evidenta nu e adevarat ; si mai stiu cel putin un loc unde trebuie sa moara unu ca sa fie ocupat locul de profesor si atat, restul erau aplaudaci la universitatea respectiva; in strainatate
p.s. fara nici un compromis ???? peste tot in lume e la fel , asta este
Maria, dar mie mi se pare absolut normal de spui tu, adica sa pui numele profesorului pe articol, si sa se mentina constant numarul de full-profesori.
uauuu , asta e iesplicatia , si morala care e ??? unii muncesc si altii se semneaza si mai mananca si ei pa la conferinte cate ceva , mai cunosc cate o "cercetatoare "
No, vestea buna e ca in Europa profii mai ies la pensie, vestea proasta e ca,pe alocuri, se reduc posturile permanente.
Normal ca e nevoie si de "aplaudaci" ca o universitate sa functioneze normal. Tu ce vrei, sa faca profesorul toate laboratoarele si seminariile cu studentii, ca sa nu mai vorbim de cercetare, experimente si masuratori. Da' ma bucur ca macar pt profesorii ai ceva stima.
monica
bag io de seama ca mata nu stii deloc ce e aia aplaudac , daca faci seminarii sau tii cursuri nu inseamna ca esti aplaudac , aplaudac este cand ii "cumperi si tigarile" si "te dai bine si zici mereu , da are dreptate , indiferent ce zice ... , si da, el sa aiba nume si tu sa muncesti, in timp ce el e plecat in concediu de 3 saptamani si tu scrii un articol cu numele lui pe el "
daca nici asta nu ai inteles-o ... nu am timp de mai multe , am pretentii de la tine sa iti dai seama, daca nu ... sorry, nu am timp
paaaaaaaaaaaaaaaaaaa si succes la ce vrei tu ...
mobriq spune:
Maria,mai inainte nu ti-am dat nici o explicatia, doar mi-am dat cu parerea.
Daca profii nu fac cercetare tu crezi ca nu fac nimic ? Macar tre sa se agite sa obtina granturi, cu care sa mearga la conferinte, sa cumpere aparatura, carti, calculatoare, etc si sa-i plateasca si pe aia care muncesc.
Da' mersi ca mi-ai explicat ce si cum cu aplaudacii, tre sa recunosc ca nu stiam ce inseamna. M-ai indus in eroare cu afirmatia ca in afara de profesor, restul erau aplaudaci. Acum vad ca te refereai la o universitate anume, care o fi aia.
mersi de urari, succes si tie!
Monica si Eduard (2 ani jumate!)
maria2007 spune:
quote:
Originally posted by mobriq
Maria,mai inainte nu ti-am dat nici o explicatia, doar mi-am dat cu parerea.
Daca profii nu fac cercetare tu crezi ca nu fac nimic ? Macar tre sa se agite sa obtina granturi, cu care sa mearga la conferinte, sa cumpere aparatura, carti, calculatoare, etc si sa-i plateasca si pe aia care muncesc.
Da' mersi ca mi-ai explicat ce si cum cu aplaudacii, tre sa recunosc ca nu stiam ce inseamna. M-ai indus in eroare cu afirmatia ca in afara de profesor, restul erau aplaudaci. Acum vad ca te refereai la o universitate anume, care o fi aia.
mersi de urari, succes si tie!
Monica si Eduard (2 ani jumate!)
unde o fii locul ala unde "profii tre sa se agite sa obtina granturi, cu care sa mearga la conferinte, sa cumpere aparatura, carti, calculatoare, etc si sa-i plateasca si pe aia care muncesc. " mai ales ca vorbesti de olanda ...
te intrebai unde o fii locul ala de care vorbesc eu ???
tot de un loc din olanda vorbeam ... ce spui tine de SF ..., dar incerc sa te cred ca acolo la tine e asa cum spui
ia vezi de universiteit twente ...
ce spui tu e frumos, dar e ceva ... asa ... ca in basmele copiilor , "auzi ca se agita sa ..."
asta e
p.s. se agita ca beau prea multa cafea , atatea coffee break-uri , minim 5 pe zi , de cat juma de ora , o ora ... , cred ca sunt agitati
Guestus spune:
quote:
Originally posted by basca
P.S. Guestus, please behave ca o sa te citeasca/vada si evident certe colegii ei....intelectualii (citat din memorie, decembrie 1989)
acu cercetarea e independenta...esti bun si inventezi motorul fara fum plateste Ford sau mai stiu yo cine....nu vad cine si ce ii tine pe cercetatori sa-si cistige piinea. ca au sefi prosti care habar nu au ce fac este problema lor.
yo as vrea sa se faca publice proiectele la care lucreaza cercetatorii.....contractele alea facute cu statu".....apoi sa-i aduci pe domenii p"aia din productie....ex Siemens...Renault...sa vina sa le analizeze. si apoi iti dai seama cit valoreaza si cit de utila este munca lor.