Talasemia-doresc lamuriri

Talasemia-doresc lamuriri | Autor: florentza

Link direct la acest mesaj

Sora mea este gravida in 33 sapt. si doctorita i-a zis ca are Talasemie minora (hemoglobina = 6,6 mg)si ia recomandat sotului ei sa faca electroforeza hemoglobinei.Intrebarile mele sunt :care este definitia talasemiei (eu am cautat in carti, dar nu am gasit),ce urmari poate avea asupra copilului si de ce ia recomandat sotului investigatii ( sa vada daca e genetic ? ).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

BUNA!

Eu am aceasta boala este o anemie mostenita genetic eu iau acid folic din prima luna de nastere iar in trim. doi si trei am luat si i-au un supliment de fier de 2 pastile pe zi.Dar hemoglobina ei este mult mai mica decat a mea ,probabil ii face si la sot analiza pt a vedea daca nu are si el aceeasi bola ca nu cumva bebe sa aibe multa lipsa de fier .Ea ce suplimente de fier i-a? Eu ii doresc multa sanatate ei si bb-ui ei

laura33+arianna

Mergi la inceput

Scuze vroiam sa zic prima luna de sarcina....

laura33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Bune si cartile, dar si mai bun e internetul! La o simpla cautare pe google, iaca: www.geocities.com/moantza/Thalassemia/Cuprins.html" target="_blank">articol si articol mai bun, www.google.com/search?q=talasemia&rls=com.microsoft:en-us&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1" target="_blank">rezultatele cautarii.

Ca parere personala, sa-i spui unei gravide ca are talasemie doar pt ca are anemie de 6,6 in sarcina fara alte investigatii, mi se pare cam mult.

Daca sora ta a avut toata viata anemie, a facut tratemnt cu fier si nici asa n-a fost ok, atunci da, se poate suspecta o talasemie minora. Si asa cum vezi in articole, e exclusiv ereditara, deci unul dintre parinti trebuie s-o aiba si cred ca ati fi aflat pina acum.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentza spune:

Va multumesc din suflet.Probleme cu fierul de mica :anemie feripriva.In timpul sarcinii ii iesise fierul mic si ia recomandat 2 tb.\zi de fier si 1 tb\zi de ac. folic.Intr-un timp (in sarcina)nu mai avea anemie ,ca acum sa-i zica de talasemie .

Mergi la inceput

Am vrut sa zic: probl. cu fierul a avut si in copilarie:anemie feripriva.In sarcina,i-a zis medicul sa manance in fiecare zi ficat;a mancat dar nu zilnic ...Va mai scriu maine ,s-o intrb amanunte...ce mai ia,cat...

Mergi la inceput

Mama a avut hepatita cu 5 ani inainte de a o naste pe sor'mea,hepatita pe care nu a tratat-o corect...

Mergi la inceput

Am vorbit azi cu ea si mi-a zis ca din luna a 4-a si pana la 7 luni jumate a luat Tardiferon 1\zi,Elevit 1\zi si Ac.folic 1\zi.Acum ia zis sa i-a doar Ac.folic si Vit.C si ca ii recomanda sa faca formula leucocitara(pe lamela).Ca o s-o interneze in spital din timp si ca ii va faca cezariana.Fierul i-a iesit 93 mg,hemoglobina 8,8 mg (din 9,4mg minim),schema hemoglobinei si testarea cu A 2 a iesit 6,6 mg.

Mergi la inceput

Buna Florentza.

Si a mea este minora 8.8 nu e chiar grav dar nici bine nu e .Mie mi-a iesit9.0 deci um pic mai mare dar a spus ca pot naste natural nu e nevoie de cezariana si cu o asemenea anemie se poate trai toata viata normal tatal meu are aceasta boala si are 57 ani dar si acum i-a fier asta e bine ca nu avem altceva mai grav sa ne rugam la DD ca bebeii nostrii sa nu o mosteneasca.

si numai bine

laura33+

Mergi la inceput

Am vb. iar cu ea:i-a zis doctora ca trebuie cezariana neaparat (ca nu trebuia sa lase copilul ) pt. ca exista riscul ca ea sa faca hemoragie in timpul nasterii sau sa moara copilul ,pt. ca nu are forta sa faca fatza contractiilor(din timpul nasterii).Ma intreba sora daca ar fi facut ECO MORFOLOGICA s-ar fi depistat ceva ? Voi ce credeti ?

Mergi la inceput

Despre eco morfologica nu stiu ce sa spun eu am facut dar ce intreaba ea ce sa se depisteze?
Eu am intrebat despre cezariana si mi-a zis ca nu e nevoie dar acum mi-e cam teama ca medicul meu e cam dus cu pluta....si aici nu pot sa-mi aleg altul sau sa-l schimb.
O sa vad eu cand merg la spital acolo sunt profesionisti in obstretica pt. ca aici sarcina este urmarita de medicul de familie.

Sper sa fie totul bine hai sa gandim pozitiv.

laura33+

Mergi la inceput