Mamici de martie - aprilie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 22
elyanne spune:
Sa aveti o primavara frumoasa! 
Eliana (36 sapt.) cu
Mihai &
Andrei
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004)
Oana Stefana spune:
Buna mamici/burtici
La mine inca nici un semn, suntem in asteptare, desi azinoapte am visat ca ma apucasera durerile
Sa vedem daca fetita mea vrea sa vina azi sau nu, doctorul ne-a spus luni ca in 2-3 zile, azi se fac trei...eu nu vreau sa fortez, marti implinesc fix 40 de sapt., pana atunci stau linistita.

pentru noi
Numai bine,
Oana
39+ cu
Iulia
ocrainic spune:
Dragele mele fete, eu sunt una dintre cele care am scris pina acum din ani in pasti.
Din indepartata Noua Zeelanda vroiam sa va spun ca azi, intiia zi a lui martisor sau intiia zi de toamna aici, a venit pe lume minunica noastra, cel de-al doilea nostru baietel, "bebe Luca", vorba lui David, primul nostru nascut.
Deci , Luca, a sosit azi in urma unei cezariene programate dinainte, si are 3.940 kg, 50 cm si este tare papacios. Eu ma simt mult mai bine decit ma asteptam. Eram usor nedumerita daca experienta cezarienei va fi una mai grea sau mai usoara in comparatie cu nasterea normala. In cazul meu a fost mai usor. Cum s-a derulat ziua de azi: am ajuns la spital la 7.50 dimineata, la 8.20 eram in sala de operatii, intii anestezia rahideana, inceperea operatiei, 8.47 nasterea lui Luca, care a fost luat la verificat de catre neonatologi. Nu mai stiu la cit s-a terminat operatia, caci atentia mea s-a concentrat ulterior asupra prichindelului. Am fost transferati in recovery, unde Luca era la san la 20 min dupa nastere (mama, mama ce mai virtos sugea, spre marea me uimire!!!). La 10.30 eram deja in camera nostra cu bebe Luca linga noi, de asemenea cu mama meas alaturi. Totul a fost atit de rapid si eficient, as putea zice perfect.
Am petrecut o zi minunata, bucurindu-ne de vizitatori (si au fost multi, caci am plecat in concediu de maternitate exact de pe aceasta sectie acum 2 sapt -sunt medic si am lucrat ca si junior doctor exact aici la obstetrica/ginecologie in ultimele 3 luni) , de Luca, de interactiunea David -Luca (minunata, nicidecum cum m-as fi asteptat, marcata de gelozia lui Dadi). La 5 pm mi s-a luat jos PCA (morfina care mi-o dozam eu apasind pe un buton ori de cite ori aveam nevoie), la 7 seara faceam primul meu dus doar dupa 2 paracetamoale si 60 mg codeina, la 8.30 a plecat Marian, sotul meu acasa, iar acum de la 9 seara, adica de vreo ora, stau si il alaptez pe bebe si cu cealalta mina va scriu voua.
Cam asta e povestea nasterii lui bebe Luca in urma cu 12 ore.
VA pupam pe toate fetele si bebeii nou nascuti, precum si pe cele care de abia asteapta sa-si intilneasca micile comori. Fiti curajoase si incercati sa treceti peste greutatea ultimelor saptamini de sarcina, caci totul are un final ffff fericit.
Oana, Luca-12 ore si David 22 luni
http://community.webshots.com/user/dcrainic
radcarmen spune:
Buna fetelor!
Sa aveti o primavara minunata, sa fiti sanatoase si sa va bucurati de puisorii vostri.
Ma numesc Carmen si sunt o viitoare mamica de aprilie 2007.
V-am urmarit cu mare darg si interes si am fost alaturi de voi si de emotiile voastre in marea reusita de a deveni mamici.
Va doresc tuturor celor ce ati nascut sa aveti parte de copilasi sanatosi, linistiti si papaciosi, iar celor ce inca nu si-au cunoscut puiutii va doresc sa aveti parte de o experienta minunata!
Va pup si ne mai auzim
CARMEN Baia Mare
elyanne spune:
Felicitari Oana! Multa sanatate si refacere rapida. Iar bebe Luca sa aiba o viata frumoasa si muuuult noroc!
Eliana (36 sapt.) cu
Mihai &
Andrei
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004)
danuta_t spune:
Ocrainic, felicitari pentru bebe Luca. Sa fie sanatos si papacios, sa creasca la fel de frumos ca David, iar lui David un
ca sa aibe grija de fratiorul lui mai mic. Mi-a placut cum ai povestit, si de cat ti-a fost de usor. Ce mai, esti gata refacuta. Mie mi-a fost tare greu sa accept ideea cezarienei.
Tzuna, felicitari pentru bebelina si pentru curaj. Refacere grabnica si sa te bucuri de o bebelusa sanatoasa, frumoasa, papacioasa, si asa cum ti-o doresti tu.
Valide, cria-bv, eu stiam ca prenatalul>postanatlul se calculeaza ca fiind 85% din venit, venitul fiind limitat la maxim 5 salarii medii pe economie. Cel putin in 2005, asta era formula de calcul. Daca s-o fi schimbat intre timp nu stiu, o sa caut.
Dana
34+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
danuta_t spune:
Valide, cria_bv, iata ce-am gasit:
Concediile medicale pentru maternitate se acorda pe o perioada de 126 de zile calendaristice, dintre care 63 de zile inainte de nastere (concediu de sarcina sau concediu prenatal) si 63 de zile dupa nastere (concediu de lehuzie sau concediu postnatal), care se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare. Pentru concediul medical pentru maternitate se plateste o indemnizatie al carei cuantum este de 85% din baza de calcul prevazuta de lege la data deschiderii dreptului. Baza de calcul a indemnizatiei se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele sase luni pe baza carora s-a achitat contributia individuala de asigurari sociale in lunile respective.
Deci, 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni (pentru care s-a platit CAS-ul). Iar CAS-ul este procent din venit - venitul fiind limitat la 5 salarii medii pe economie). Deci, atentie si la cele care sunt platite la negru (sau o parte la negru, o parte la oficial). Plata se face pentru ceea ce e la oficial, doar daca ai noroc de o intelegere cu firma.
Dana
34+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
diana_jors spune:
Salutare
,
si
,
in primul rand 
felicitari Tzuna! 

apoi
felicitari ocrainic! 

si bebei cuminti si sanatosi.
Sper ca n-am "pierdut" vreo proaspata mamica...
Noi raportam o noapte ok, o zi relaxanta la serviciu deocamdata... Astept ecografia cu nerabdare (hm, inca o saptamana si jumatate...) sa-l vad pe bebe, si sa stiu cat e de mare ![]()
Va daruiesc la toate cate un martisor virtual, sa va alegeti din cutiuta care va place: 
Si sa aveti o primavara frumoasa, si bebei asa cum vi-i doriti!

Diana
32+ cu
... Alexandru
roxanici spune:
Felicitari Ocrainic, refacere rapida si un neozeelandez sanatos si nazbatios.
Uite ca a venit si primul martisor din grupul nostru![]()
Fetelor, va urez primavara frumoasa si va ofer la toate cate un martisor....virtual, normal...
roxana
36+ cu Rares Teodor
RaisaFudulu spune:
Oau Ocrainic ce frumos ai povestit...dupa cum ai spus tu parca iti tot vine sa te duci sa nasti ca este asa usor....mmmmmmm
Felicitari Ocrainic pentru bebe Luca...este intradevar primul martisor din odiseea noastra

Diana
33+
cu RAISA-MARIA