Mamici de ianuarie-februarie 2007 (69)
Raspunsuri - Pagina 26
belle_vue spune:
Am lipsit o vreme fiindca numai probleme avem -- parca ne-au lovit pe toti bolile. Dupa infectia mea urata de tot cu febra 42C am facut un tratament masiv cu antibiotice si ibuprofen si in sfarsit am inceput sa ma simt mai omeneste. Cu exceptia - pardon - curului, care ustura ca naiba din motive de hemoroizi. Nici nodul de la episiotomie nu e prea placut, dar firul e resorbabil, asa ca nodul urmeaza sa cada cand moare firul... In sfarsit, asta e normal, placerile post-partum-ului. Incep sa-mi reiau in posesie vezica personala, ceea ce e de exceptie!
Tati a avut si el diverse -- o colonoscopie luni, ca e bolnav de Crohn's disease, o boala cronica a intestinelor si trebuie sa le faca la 1-2 ani. Asta a insemnat curatarea totala a intestinelor in prealabil (cu niste medicamente laxative) asociata cu nemancare si baut multe lichide, procedeu care numai placut n-a fost. La sfarsitul zilei de luni, dupa test, era alb de epuizare...
Theodor tot tuseste si a mai avut ceva probleme cu ochisorii -- trec greu conjunctivitele astea -- si desigur ca le-a pasat (si raceala si conjunctivita) si bebelusei... Partea buna e ca el nu e deloc geloc, dimpotriva o iubeste de nu mai poate -- chiar prea mult, incat trebuie sa fiu mereu cu ochii pe el fiindca tot vrea s-o ia in brate. A si reusit de vreo 2 ori -- ea ziua sta in camera de zi intr-un cosulet (Moses basket ii zice pe-aici) care se leagana singur cand se misca bebe (o sa pun poze in curand). Ei bine, Codrut a luat-o din cosulet si a pus-o pe canapea alaturi in mai putin de un minut!!! Si tot asa, a luat-o in brate si a scos-o afara pe fereastra-usa de la camera de zi, care da in gradina si care era deschisa fiindca era cald si frumos afara, ca sa ii arate brandusele inflorite la 2 metri mai incolo... Ii aduce jucariile lui preferate, o mangaie, ii ia manuta si isi mangaie si el fata cu ea si rade de bucurie -- ce sa zic, ne-a topit. Dar bineinteles ca nu stie unde sa se opreasca si care sunt diferentele... de forte.
Audrey o duce cel mai bine, cu toata conjunctivita, dar la bebeii mici e mai usoara decat la ai mai mari, si e mai usor de administrat tratamentul (ca unul de 13,5 kg opune rezistenta, nu gluma, la pus de picaturi in ochi: trebuie sa fim 2 ca sa reusim). Ea mananca si doarme, iar seara mananca pe la 11, dupa care noaptea se trezeste o data pe la 3:30-4 si apoi dimineata pe la 7:30-8. Uneori ma mai pacaleste ca mai vrea de mancare numai ca s-o aduc inapoi la noi in pat, dar daca vad ca nu mananca o duc din nou la ea si ii pun un tricou de-al meu pe ea sub plapumioara... Nu-mi place s-o tin cu noi inclusiv fiindca eu inca transpir mult noaptea si daca sta lipita de mine e uda si ea.
Eu am inceput sa stochez lapte. Am intrat in "febra" destul de treptat si puiuta e buna mancacioasa (in prima saptamana a luat 100g in greutate) si am asteptat pana cand am vazut ca nu mai dovedeste si eu am inceput sa am betoane pe piept la 3-4 ore. Am pus deja la congelator vreo 3 litri. Ea mananca la 2 pana la 4 ore. Daca e la 2 ore e in regula. Daca e la 4, pompez sa golesc sanii cam pana la jumatate inainte de masa ei, ceea ce inseamna cca 120-130 ml, uneori chiar mai mult. Si ei ii ramane suficient cat sa se sature si sa iasa bine afara. Nu stiu cum sunt scutecele Pampers 1 in Ro, aici insa sunt de toata jalea: cartoane curate, atat de tari si de neplacute... Fixies nu se gasesc in supermarket (doar pe net la vreo 15 lire pachetul, ceea ce e peste dublu fata de orice alta marca deci nu tine), dar unele din scutecele de supermarket sunt mult mai bune.
In ceea ce priveste tema intorsului la serviciu, eu o sa fac un curs postgraduate de vreo 6 luni in HR incepand din toamna, dupa care vreau sa lucrez part time vreun an-doi, poate chiar mai mult. In felul asta o sa am timp pt copii si o sa am si posibilitatea sa socializarii pe linie profesionala. Stiu ca multe dintre mamicile care sunt la bb1 sunt de parere ca nu se vor putea desparti de bebe, dar tot vine o vreme cand vrei sa ai si ceva al tau de facut, sa fii si altceva decat un termen intr-o relatie (mama lui... sau sotia lui...).
Roandre, am citit despre problemele cu funduletul iritat al puiului tau. La mine in cazul lui Theodor a mers un singur lucru: solutia de mercurocrom -- nici o crema, cremele mai rau ii faceau. El insa n-a avut probleme de iritatii la fundulet decat mai tarziu, cand au inceput sa-i apara dinti si mai facea cate o diaree. Mercurocromul usuca iritatia, de regula o singura aplicatie era suficienta -- urmatorul kk/pipi nu mai ustura pielea. Dezanavtajul e ca are fundul rosu, dar iese cu timpul (si petele ies usor daca iti curge pe altceva).
Mirandolina, felicitari si sanatate multa! Bine ai revenit acasa si refacere usoara!
Mai citesc din urma (nu am ajuns la zi) si ma mai intorc.
laura ionescu spune:
NU-MI VINE SA CRED CA AZI E ULTIMA ZI AICI! Pt mine a fost o perioada superba si imi pare bine ca am petrecut-o cu voi.
Mi-ati fost de mare ajutor, mai ales in momentele de criza.
Catalina - buna ideea cu salteluta de joaca.Ii cumpar si eu Evei ca a inceput sa reactioneze la carusel si la alte jucarii si asa poate mai scap de ea ca ma foloseste cu nesimtire pe post de saltea, jucarie si mijloc de transport. Acum am descoperit ca scaunul de masina se hatzane si ii place, asa ca ii cumpar si leagan si poate se mai odihneste si spatele meu.
Apropo de sport- eu mi-am facut abo la bazin pe 1 an. Azi pe prima zi cand ma duc. Astept sa manance maimutika si plec. Am geanta facuta de ieri si niste emotiiii de parca ma duc la o intalnire de amor.![]()
M-am decis sa tin si un pic de regim, chiar daca alaptez. Adica fara paine si dulciuri. Ca mi-a zis dr meu la controlul de 6 sapt ca si femeile slabe alapteaza.
pup fetele
Laura si Eva (11.ian.2007)
poze cu Eva
Messa spune:
belle_vue imi pare rau sa aflu ca ai probleme... ![]()
marina, de ce mi-ai pus gand rau? cum sa-mi schimb nick-ul? pai daca il schimb n-o sa ma mai poata alinta nimeni cu "messutza", corect?
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
marinar spune:
messa nu fata draga, nu ti-am pus gand rau, tocmai la asta ma gandeam sa-ti schimbi nick-ul in messutza sau chiar utza utza- ca noi te recunoastem imedit. 
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
belle_vue spune:
quote:
Originally posted by Messa
Shine, cand aveam ce mulge mulgeam si puneam in pungute de senvish de unica folosinta, le legam la gura si puneam in conge. Nu va mai omorati atata cu sterilizarea...
SUBSCRIU! Laptele de mami oricum are anticorpi si bb nu e chiar asa sensibil(a)... Ce fac aia care n-au nici apa curenta? Nu congeleaza lapte, desigur, dar nici nu spala copii decat din an in paste si de sanatosi sunt sanatosi, slava Domnului.
E bine sa incercam sa fie totul cat mai curat, dar deja la 1 sapt-10 zile dupa nastere sterilizarea nu mai e necesara cu exceptia bebeilor cu probleme sau alergii etc.
Amaya spune:
Marina, sper si eu ca pe zi ce trece sa fie macar mai bine daca nu bine de tot.
Belle Vue, prin cate ati trecut si voi, incet-incet se linistesc toate.
Laura, unde ti-ai facut ab. la bazin fiindca si eu vreau sa-mi fac?
Intrebare: daca alaptez pot lua Ospamox (amoxicilina)? Fiindca am infectie la o masea (de minte) si mi s-a umflat gingia, iar infectia se pare ca tot coboara deoarece azi dimineata aveam si gatul umflat, si tot traseul intre masea si amigdale, pe partea cu maseaua! Asta-mi mai lipsea!
Oana,
nazdravanul Andrei (18.02.2005) si
Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
marinar spune:
amaya mai bine da un tel la dr, indiferent ce scrie pe prospect. offff si eu am o maea de minte care tooot creste de cativa ani si acum ma cam doare dar suportabil. una mi-a fost extrasa chiar cu o luna inainte sa raman gravi. bine asa...
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
belle_vue spune:
Gio, Theodor merge la gradi -- de acolo racelile si conjunctivita transmise si la baby... Nu-i nimic: isi face sistem imunitar mai rapid si cand o sa ajunga si ea la gradi nu se mai imbolnaveste!
Roandre, chiar asa, de ce nu iei in considerare si gradi pt Alexia, macar 2-3 zile/sapt dimineata (asa facem noi, fiindca e mai interesant pt Theodor sa se joace si sa aiba companie copii de varsta lui decat sa stea in fustele mele acum cand nu mai pot sa-l plimb cat as vrea fiindca trebuie sa ma ocup de bebe).
Alinuk, eu folosesc pungi Avent si le inchid cu banalele elastice -- ca alea cu care leaga tarancile mararul si patrunjejul in piata. Am unele mici, fiindca daca pui din alea mari invarti la ele de te plictisesti. Le-am spalat bine cu apa fierbinte si detergent, le-am clatit -- nu le-am sterilizat. Cand le pun in congelator am grija sa le pun in picioare, nu culcate, ca sa nu curga daca nu e inchiderea foarte buna. Cand au inghetat, au inghetat nu mai ai nici o treaba cu ele decat sa scrii data.
Eu nu mulg direct in punga, ci in sticla, dupa care vars in punga pe care o pun intr-un pahar (sa stea "in picioare"). In acelasi timp, la celalalt san am scoica de colectare, pe care o scot plina de cele mai multe ori.
Catalina spune:
Marina, multumim mult de urari. Si tie sa iti traiasca comoara.
Lili oferta aia e valabila in Constanta sau in Bucuresti? De unde stii? Adica un fel de carte mama si copilul e catalogul ala, da?
Mai, io sunt si mai intoarsa pe dos. Din motive doar de ele stiute, pediatra si asistenta ne-au amanat cu vaccinul pana maine dimineata. Sa le bag o valentina si la astea ... dupa ce eram pregatita sufleteste ... . Offf. Mai asteptam pana maine. Sper sa ramana bubele macar la stadiul asta si sa nu apara altceva sa ne amane iar.
Kate, sa stii ca am incercat toate alea cu carutul (care da, e din ala cu scaun de masina si geanta) dar are streche, nu stiu ce are, iar l-am adus desfacut pe scari de m-a RUPT in doua. Cred ca ma vedeti la ProTV.
In rest ...sunt cam bezmeticita si bebe e f agitat. Nu stiu ce o avea ca afara a dormit super. Nu am stat mult ca mi s-a parut frig.
Pupici
belle_vue spune:
quote:
Originally posted by anis
Daca nu imi luam adaptorul ala pt carucior pt bebe2, era nebunie cu 2 carucioare ,asa e la fix.Cand oboseste Ingrid o pun in ala si gata.
Sunt fericita ca Ingrid o iubeste fff tare, n-are nici o urma de gelozie.O ingrijeste,inveleste, mai nou vrea sa-i dea sa mananceasta e mai grav, ca vroia sa-i dea mere..sper sa o tina tot asa.
Anis, vorbesti de treapta aia care se ataseaza la spatele caruciorului si bb2 sta in picioare pe ea?
Asta cu datul de mancare si la noi se intampla: Theodor a incercat sa-i bage o acadea in gura bebitei!