prenatal cumulat cu postnatal

prenatal cumulat cu postnatal | Autor: georgetaim

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi spuneti daca pot lua cele 126 de zile de concediu prenatal + postnatal inaite de a naste. Eu sunt preconizata sa nasc intre 20 si 24 septembrie si as vrea sa iau luna aceasta imediat acest mare concediu. Medicul de flie mi-a spus ca nu se poate, dar eu din lege am inteles ca se poate ba chiar o colega mi-a spus ca ea asa si-a luat la indemnul medicului de flie. Nu ca ar fi avut probleme, dar era mai grasa si o deranjau caldurile. Astept raspuns cit mai repede.Multumesc

Geo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns genutz spune:

Vezi subiectul cu medicii de familie.
In principiu se pot lua cele 126 zile inainte, dar e bine sa ai medicul de partea ta; in lege spune de recomandarea medicului care nu e greu de obtinut; ma intelegi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgetaim spune:

MULTUMESC PENTRU RASPUNS INSA CU INDEMNIZATIA PT CRESTEREA COPILULUI TOT NU M-AM LAMURIT. DACA FAC CERERE IN SEP.2003 IN 2004 NU SE SCHIMBA CA SA-MI ACORDE 85% DIN VENITUL NATIONAL BRUT?

Geo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Ramine de vazut.
Legea se mai poate modifica.
Teoretic nu, dar practic ...vom vedea in ianuarie 2004.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genutz spune:

Georgetaim, sansa ca sa prinzi indemnizatie crestere copil calculata dupa salariul mediu brut pe econ este sa-ti iei postnatal cit mai mult incit sa poti face cerere pt indemniz crest copil in 2004. Ar fi cam 3 luni si ceva de postnatal (20 sept - 31 dec), deci cam 100 zile; ti-ar mai ramine pt prenatal aproape 1 luna, dar cred ca se mai gasesc variante ca sa stai acasa mai repede.
Acuma, depinde care sunt intentiile tale de viitor si planurile; poate nu vrei sa stai 2 ani acasa. E o varianta ce-am spus, valabila daca nu se mai schimba legislatia pina atunci; oricum daca incepi sa fii platit conform unei legi, pt tine asa ramine chiar daca se modifica legislatia. Daca apuci sa faci cerere indemniz crestere copil dupa 31 dec 2003, 2 ani (fara vreo 3 luni) o sa iei 85% din salariul mediu brut, probabil ceva peste 5 mil in mina la anul; apar eventuale cresteri (dupa valoarea pct de pensie); si chiar daca se modifica legea la anul si se renunta la suma fixa, tu asa iei pina la capat.

Mergi la inceput