Posturile TV pentru copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

"profit acum de moment pentru a ma plange tot de acest post si de limbajul folosit. Expresii ca "Las-o balta" sunt frecvent folosite, ca sa nu mai spun de expresii "Adultii sunt dusmanii nostrii" .

Cred ca asta este o exagerare. Ce mai spui atunci de Cartoon Network?
Inteleg sa faci o reclamatie pentru nerespectarea unui program, dar limbajul folosit in desenele difuzate la Minimax este unul dintre cele mai decente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

Buna ziua,

Numele meu este Cristina Chivu, iar motivul acestui e-mail este indignarea pe care o am datorita faptului ca pe tot parcursul lunii februarie, postul de televiziune Minimax TV a anuntat ca pe data de 25.02.2007, orele 17:00, va fi difuzat filmuletul de desene anumate "Thomas & Friends - Cu toata viteza inainte", iar dupa 15 minute de la inceperea desenului, acesta a fost intrerupt, fara a mai reveni cu continuarea lui, cu scuzele de rigoare, si cu data la care va fi reprogramat. Copilul meu, ca multi altii, a asteptat cu sufletul la gura acest desen, si nu va pot descrie dezamagirea pe care a avut-o atunci cand acesta a fost interupt. Nu inteleg cum este posibil sa se intample acest lucru, este inadmisibil ceea ce se petrece! Daca ar fi schimbat programul din ziua respectiva, era, poate, dreptul televiziunii sa o faca fara a ne anunta, dar daca programul a fost respectat, daca ora de incepere a fost respectata dar nu au difuzat decat 15 minute din desen, a fost o mare frustrare pentru copii si pentru parintii lor, si ceea ce este mai important, este faptul ca se pare ca pentru acest post de televiziune drepturile copiilor nu conteaza, desi este un post tv care li se adreseaza in exclusivitate.
Am speranta ca veti lua in seama mesajul meu si ca aceste lucruri nu se vor mai repeta.

Va multumesc.

Acesta esta e-mailul pe care l-am trimis la CNA, indignata fiind de intreruperea desenului, ieri. Si baietelul meu a fost extrem de dezamagit, deoarece abia astepta ziua de 25 februarie. Sper ca va avea ecou.

Cristina si Mihnea Stefan

In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc si doar o clipa imi e de-ajuns sa visez...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Caprioara

Poate ca nu este on topic, dar vreau sa va spun ca pe mine nu ce se intampla la Minimax ma deranjeaza cel mai tare (desi e o problema si asta - inteleg perfect situatia, pentru ca si noi am patit o data sa stam in fata ecranului care inghetase cu o imagine si asa a ramas 1 ora), ci limbajul ingrozitor si comportamentul urat pe care le utilizeaza personajele din multe din desenele de pe Cartoon Network .
Macar la Minimax, marea majoritate a desenelor sunt decente, chiar frumoase.
Oare CNA nu vede ce se intampla la Cartoon Network? Ce porcarii pot vedea copiii acolo , nu-mi venea sa-mi cred urechilor ieri... Eu am decis sa nu-mi mai las copilul sa se uite decat la ScoobyDoo (ca e preferatul lui) si la Familia Flistone. Problema e ca pustiul le vede la gradi, unde doamnele, seara ii pun in fata televizorului pe ce post se nimereste.

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Avem telecomanda, le putem alege singuri copiilor nostri canalele de desene la care sa se uite. Eu nu am pe televizor decat minimax, tocmai datorita limbajului folosit pe celelalte posturi pt copii, si datorita violentei din desene.

In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc si doar o clipa imi e de-ajuns sa visez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vichi spune:

Da, si baietelul meu a ramas foarte suparat, nu i-am intrat in voie cu nimic pana ne-am culcat seara.
Am pus alarma de la ceas sa sune, ca sa ne reamintim de acest film si am patit-o dupa ce ne-am instalat comod, tot familionul.
Astept sa vad daca postul Minimax transmite scuzele de rigoare si daca va comunica o reprogramare a filmuletului...
ASA AR FI NORMAL, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Miris, nu ai inteles ce am vrut sa spun.
Ca sa fie mai clar: eu cred ca e mai grav ca toleram ce se intampla pe Cartoon Network. Ca am sau nu telecomanda, asta e altceva. Si copilul stie sa o foloseasca , si din cauza ca urmareste ScoobyDoo pe Cartoon nu-l pot scoate de tot din grila. Si nici nu pot sa-l "pazesc 24 cu 24" pe cupil sa nu dea decat atunci pe Cartoon. Si NU E NORMAL sa foloseasca asa limbaj si asa comportament la un post pentru copii.
Cati dintre voi s-au plans la CNA pentru asta ?Poate ar trebui sa o facem, asta am vrut sa spun.
Recunosc, nici eu nu am facut nimic pana acum- mea culpa.

Scuze ca am scris la acest topic, dar vazand ca ati scris la CNA de Minimax mi-am amintit de "of-ul" meu legat de Cartoon Network.

Si repet, inteleg si aprob actiunea voastra legata de respectarea programului. Dar oare nu e cazul ca CNA sa faca ceva si cu celelalte posturi?

Caprioara & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clepsidra spune:

miris bucur pentru sesizarea pe care ai facut-o si tu la CNA.
poate asa vor intelege ca si copii nostrii au drepturi nu doar dreptul de plata pentru niste posturi ce nu-i respecta.
spunand asta sunt intru totul de acord cu cele spunse despre Cartoon si Jetix.

Eliza, poate tu consideri ca e o exagerara. eu nu consider asta. iar despre cele doua posturi am scris clar ca sunt sub limita aceptabilului, nu?
acesta e tot citatul:
In speranta ca mesajul meu va avea importanta pentru dumneavoastra astept o lamurire si o urmare a sesizarii mele, pentru ca drepturile copiilor nu sunt mai prejos de cele ale adultilor iar aceste programe trebuie sa fie educative, invatandu-i pe copii ce e corect, sa-si respecte promisiunile, in special postul MInimax care a ramas singurul post pentru copii caruia ii putem permite copilului sa se uite, pentru ca postul "Cartoon network" sau "Jetix" sunt de cele mai multe ori mult sub limita acceptabilului.

caprioara, cred ca ai perfecta dreptate si nu esti deloc "off topic". in legatura cu educatia care e transmisa copiilor nostrii prin intermediul desenelor animate trebuie sa fim atenti. pentru ca e foarte greu sa repari ceva decat sa eviti.
e foarte greu sa-i opresti pe copii de la tot, de la tot,e inadmisibil ca o tara intreaga sa-si scoata prin telecomanda un program din grila din cauza expresiilor vulgare si defaimatoare auzite acolo. e inadmisibil.
fara desene nu se poate, trebuie sa vada si copii nostri macar cateva desene frumoase. cenzura trebuie facuta de CNA , pt ca trebuie facuta, crec ca suntem toti de acord cu asta.
sunt intru totul de acord ca trebuie facut ceva in legatura cu asta.

mai sunt si reclamele de pe aceste posturi, reclamele comerciale, pe care le-as putea critica aspru.
ex.
este o reclama la napolitanele "joe", aceea cu copilul care mananca napolitata in timpul orei. profesoara il prinde il da afara de la ora (probabil ca sa-si poata manca linistit napolitana ) iar pe ceilalti copii ii pedepseste dandu-le lucrare de control
ce intelegem de aici? copii sunt invatati sa faca trasnai la ora, sa nu respecte profesorul, ca de ..scapa cu datul afara din clasa, iar prostii ramasi dau lucrare, nu?

un at exemplu, pozitiv de aceasta data. cu aceeasi tema. doar ca reclama e facuta in polonia pentru copii polonezi,tot pentru postul Minimax!
incepe cu un copil foarte activ care invata , face sport, isi face temele acasa si... de oboseala dupa atata invatat adoarme cu capul pe caietele de pe birou. vine mama cu o ciocolata (ceva dulce) si-i ofera copilului. coplul mananca si primeste energie si reuseste sa-si revina sa-si faca temele.
morala? muncesti ca sa primesti!
total opusa de cea din primul exemplu, nu?

ei, de ce acelasi post tv da pentru o tara reclame gandite, corecte iar pentru noi nu? e vina lor, nu? nu cred. e vina noastra pentru ca acceptam acest gen de reclame si astfel de expresii, nerespectarea unei educatii corecte pentru copi nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

De-abia am putut sa-mi linistesc baietelul din plansete cand s-a oprit filmuletul cu Thomas. Nu mai stiam cum sa-i explic ca s-a stricat caseta cu flimul si o s-o repare nenea... Mi-a parut tare rau ca ne-a stricat dupa-amiaza. Of...

Mergi la inceput

Clepsidra, ca tot ai atins problema cu publicitatea - vreau sa accentuez si alta latura a publicitatii.
Nepotica mea care are 3 ani, inainte de Craciun: vede (intamplator sau nu, tot la Minimax) reclame la jucarii foarte scumpe: Poneiul nu stiu care care costa 2 milioane, Papusa care face baie, pipi si mai stiu eu ce, tot foarte scumpa - si le vrea frate pe toate . Tot isi chema parintii sa le arate ce mai vrea ea... Cum sa eviti asta?
Slava Domnului, cu al meu nu am avut probleme (pana acum) - i-am explicat ca reclamele sunt de multe ori mincinoase, ca sa ne faca sa cumparam lucruri proaste si foarte scumpe - cu alte cuvinte nu tot ce zboara se mananca.
In schimb - na ca mi-am adus acum aminte- am probleme cu reviste (cu sau fara CD atasat) pe care le comercializeaza educatoarele in gradinita in fiecare saptamana. Le arata la copii, ii "intarata" ca sa zic asa, si ne pun in situatia sa-i refuzam apoi - ca eu una nu le cumpar, desi am copilul botos 1 ora dupa aia. Si nu e normal asa, zic eu...

Caprioara & Matei

Mergi la inceput

Caprioara, am inteles ce ai vrut sa spui, si, intr-adevar, nu e normal sa nu am bagat pe televizor decat un program de desene animate, din moment ce exista 3, si copilul meu stie ca din "cauza" mea nu le vede pe celelalte 2, dar atata timp cat nu se face nimic in acest sens, pentru mine a fost solutia salvatoare. Se intampla sa vada la gradinita sau cand mergem in vizita la prietenii lui astfel de desene si imi spune ca nu i-au placut ca vorbesc prea urat personajele sau ca lui ii e frica, deoarece a vazut nu stiu ce prostie de desen si i-a ramas in minea o faza care pe el il infricoseaza (chiar la scooby doo). Suplinesc lipsa celorlalte prin faptul ca are acces la calculator si isi pune desene, colectii disney, desene...de pe vremea mea, ca sa zic asa). Daca am fi mai multi parinti care "sa punem piciorul in prag" sesizand CNA-ul in legatura cu aceste aspecte, poate s-ar lua ceva masuri. Eu am mai facut sesizari legate de limbajul din desene si de reclamele de pe posturile pt copii, dar... nu-i nici macar o furtuna intr-un pahar cu apa. Ma gandesc ca daca am face o adresa spre ei, poate o discutie fata in fata, in cadrul unei audiente, nu numai mailuri, poate ne-ar lua in seama cineva....

Mergi la inceput

Miris, eu cred ca DC ar putea sa se implice in asa ceva. Aici suntem multi parinti si poate am fi luati in seama. Dar vrea DC sa faca asta intr-o forma organizata (o petitie de exemplu)?
Daca ne vede vreun moderator, poate ne raspunde ceva .

Astept opinii si de la alti parinti. Nu uitati, unde sunt multi , puterea creste .

Caprioara & Matei

Mergi la inceput