DIVORT

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

DUMNEZEULE MARE,TU CHIAR TRAIESTI UN CALVAR!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

DUMNEZEULE MARE,TU CHIAR TRAIESTI UN CALVAR!

Nu am cuvinte,si nici nu pot sa ma vad in situatia ta,e groaznic.
Nu pot sa-ti spun decat ca dumnezeu e mare si te v-a ajuta intr-un fel sau altul.
Sper sa-ti fie bine si sa fii fericita si linistita sufleteste.

Sa auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

adina te inteleg atat de bine...si in cazul meu problemele financiare au ajuns sa ne dispere pe amandoi,pe mine in cel mai acut..al meu sot nu are copii dar are destule datorii de burlac si plateste lunar putin mai mult decat da al tau pe pensii alimentare,deci din vreo 2500 de euro ,cu tot cu datorii,chirie,tel etc mai raman...prea putin.
Nici eu nu imi permit sa.i cumpar jucarii lui bebe -i.am luat una de 6 euro si atat,restul sunt daruri.Si mie mi.au curs balele mult timp prin supermarketuri-eu nu am mancat de cand sunt aici fructe exotice..asta ca sa.ti dau doar un exemplu si am inghetat toata iarna intr,un hanorac.. si plangeam pe strada de suparare ..si eu am avut ganduri puternice de despartire dar am realizat la timp ca ne iubim prea mult si ca..intr.un fel o sa fie bine.Eu sunt aici din septembrie,am inceput sa le rup binisor pe nemteste dar la inceput a fost cumplit,stateam cu zilele singura in casa si nu schimbam o vorba cu nimeni,dar absolut nimeni,nici la tv nu ma puteam uita,nu intelegeam o boaba.In atatea luni de zile nu a zis omu meu o data macar...ia mai 50 de euro si du.te sa.ti iei chiloti sau un sutien..nu mai zic de cosmetice,haine,etc...dar in schimb trebuie sa tin casa bec si sa am grija singura de copil...asta pana cand m.a apucat pe mine o depresie cumplita si apoi o gasca mare de nervi si am zis GATA! si am zis ca daca o tin tot asa ajungem intr.o situatie poate prea grava si m.am calcat pe mine si mi.am revenit si acum chiar daca situatia e aceeasi ma simt mult mai bine,chiar sunt cea dinainte ..asta pana la urmatoarea depresie..sper ca glumesc si ca totusi m.am facut mai inteleapta,nu numai eu sufar ,ci si el si inca mult...Fetele de pe forum care m.au ajutat asa mult...multam fain ,va stiti voiadevarul este ca si eu sunt foarte tanara ,am 23 de ani si am venit aici cu un entuziasm atat de mare si cu dorinta sa fac sa fie bine incat din prea multa dragoste am facut destule greseli,gen suflat la fund si plans cu capul in perna,inghitit cu noduri .bine ca mi.am revenit si sunt fata infipta si desteapta de acasa.Mult mai inteleapta,zic eu.

Nici mie nu.mi cade coada sa fac munci in care nu.mi valorific nici macar liceul,daramite facultatea...as face orice,curat la oameni acasa,sa spal vase,sa calc sa plimb vreo javra,tages mutter..asta e dadaca cu ziua,am invatat chiar sa dau in carti numai sa fac si eu ceva,sa am un ban.Bine ca atunci cand ii am ..ma duc si ii iau lui bebe ceva frumos,nu ma indur sa dau 10 euro pe un ruj,desi ultimul l.am cumparat anul trecut prin decmbrie,altul in septembrie si astea mi.s cosmeticalele luate aici.....ma gandesc ca las ca o sa vina vremea lor,acum am momente de dar ..inteleg.
nu stiu care a fost situatia ta inaite sa pleci din ro,dar la mine a fost destul de buna si atunci cand treci de la bine la ..mai rau ..e brutal.
insa,una peste alta ..de fiecare data cand imi privesc sotul stiu cu tot sufletul ca el este..sotul meu,in suflet si in viata si o sa luptam impreuna....daca o fi sa ne despartim...asta e ,pun si raul in fata dar sper sa fie cat mai tarziu si cand am epuizat toate posibilitatile de intelegere.
problemele noastre nu sunt identice dar ceea ce vreau sa.ti spun e ca te inteleg ,cel putin cu banii, gandurile negative...

inainte sa iei o hotarare definitiva ca dai divort...mai vorbiti,mai ..nu stiu..faceti ceva ,asa cum spunea cineva mai sus ..chiar s.a dus tot ce a fost frumos in 2 ani???si gandeste.te ce situatie incerta ai sa ai...poate rezolva ceva cu pensia,si in primul rand zi.i fostei sa nu mai dea buzna in viata voastra cu tel si vizite ..nu stiu cum ai rabdata atat...copii nu au nici o vina,poate chiar ti.s dragi da cu fosta deja e deplasata treaba..

nici nu stiu ce sa mai zic,am scris asa de mult...tu fa oricum cum e mai bine pt copilul tau si pt tine ...si spune,ne si noua,ok?sa stii ca aici pe forum sunt atatia oameni sufletisti cat nu am intalnit in toata viata mea..
te pup cu drag ancuta,mai vorbim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleur spune:

Draga Alina,
Eu sunt in exact aceeasi situatie,si cu limba olandeza care e oribila, si cu reticenta lor fata de straini,si fara servici,si cu o fosta nebuna pe cap care n-a muncit in viata ei (are 38 ani si e un parazit) si cu 3 copii (care n-au nici o vina).Si insarcinata!Iti suna cunoscut,nu? Si cred ca belgienele nu sunt departe de olandeze.Dar eu am pus piciorul in prag de la inceput si totusi si acum mai sunt probleme cu banii,cu copii si cu alte pretentii si ma intreb si eu cat voi rezista (noi inca ne iubim enorm).Eu gasesc ca vina e numai a lui,el trebuie sa stie sa construiasca o punte intre trecut,prezent si viitor.Ar trebui sa stai de vorba cu el sa vezi ce vrea de fapt,daca vrea totusi o familie cu tine atunci trebuie sa ajungeti la un compromis,faceti un program bine stabilit cu copii si stabiliti ce suma de bani sa le dati.Iar daca el tot trage in partea ailalta atunci nu-ti ramane decat sa-l joci tu cum vrei,e la mana ta.daca vrea divort atunci trebuie sa va asigure o existenta decenta.Nu stiu cum e in belgia dar aici in cazul unui divort fostul sot trebuie sa-i plateasca chiria si toate cele necesare,si asta chiar ani de zile.Nu te lasa umilita pentru nimic in lume chiar daca esti foarte tanara si ei cred ca te pot duce de nas.
Asta e parerea mea avand o situatie aproape similara.Te inteleg si iti sunt alaturi.In ce oras locuiesti in Belgia? Eu am niste prieteni in Antwerpen,poate te mai ajuta ei cu vreun sfat.
Mult succes si putere,
Fleur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Adina ai o carte de sejur de 10 ani?,foarte bine nimeni nu te poate trimite acasa in situatia asta si deci nu reisti sa ramii fara copil!deja un punct cistigat!!!!contacteaza toate asociatiile de ajutor pt mame izolate s-au in situatie precara ,eu vad la televizor aici familii de indieni pe care i-i ajuta o asociatie catolica cu locuinta si le duc si copii la gradinita ca ei sa poata lucra ,nu uita ca fetita ta este cetatean al tarii unde esti si ca are drepturi depline ,cauta pe net ,contacteaza la telefon daca ti-e mai usor sa vorbesti decit sa scrii si aranjeaza-ti sa fii luata sub protectia lor ,usor ,usor o sa gasesti si ceva de lucru ,la noi se cauta foarte mult bone,este chiar o criza si cele care sint au deja complet pina in 2005 uneori!!!nu uita ca ai 23 de ani si o viata inainte!!!!esti tinara si cu putin noroc peste doi-trei ani ranile i-ti vor fi vindecate ,tare bine zicea o mamica aici ca "ceia ce nu te omoara te face mai puternica",esti sigura ca nu se mai poate face nimic pentru voi doi?,foarte bine scrisneste din dinti ,stringe-ti pumnii ,ridica-te si pleaca,nu te uita in urma ,despre ce bunuri vorbeste el?!n-ai nevoie i-ati copilul si atit !!!!!nu te gindi ca mi-e usor sa-ti dau sfatul asta ti-l dau penrtru ca eu "am baut paharul asta" de venin si nu i-am uitat gustul,dar am avut puterea sa continui,si la 33 de ani abia dumnezeu mi-a dat familia si viata pe care mi-o doream,esti puternica fara sa stii ,noi femeile romince sintem facute asa ,dumnezeu a pus in saminta noastra delicatete de zina si tarie de stinca ,mult curaj !

AuraGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Adina1,
TinaT ti-a spus parerea ei de ce zici ca te judeca? Ca nu e de acord cu tine in cea mai mare parte? Hm... Acuma si eu ii dau dreptate TineiT si nu te supara pe mine ca te mai intreb: dar inainte de a te casatori cu el nu stiai ca da 2000 euro pensii alimenare?
Booon si daca tot ne-ai cerut sfatul si eu iti spun sa NU divortezi. Stii cum se spune ca unui barbat trebuie sa-i suporti in primul rand defectele.... De divortat e usor dar de (re)construit ceva e f greu.
Numai bine iti doresc! si Dragostea sa invinga!

Adela&Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nici mie nu mi s-a parut ca tinat a raspuns cu rautate, ba dimpotriva, a incercat sa itzi dea sfatul care i s-a parut ei a fi cel mai bun. Nu te supara pe ea, cred ca a vorbit din suflet.
Din pacate, eu nu stiu ce sa itzi spun, problema mi se pare cam complicata si intrucat noi nu avem toate datele, putem gresi, asha cum a patzit tinat.
Oricum, sa fitzi sanatoase si fericite si tu si fetitza ta si sa rezolvatzi totul in avantajul vostru! Poate exista o iesire, trebuie sa o gasesti!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Draga Adina,

De abia acum am citit subiectul tau si imi pare rau prin ce treci. Mi-au dat lacrimile. Uite noi stam deocamdata in Belgia, pe linga Bruxelles si daca te putem ajuta cu ceva, te rog spune-ne. Suntem alaturi de tine ! Mult curaj !
Pupici
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Adina, crede-ma ca prima data cand am deschis forumul rasp tau l-am citit. Imi pare rau ca te-ai suparat, am vrut doar sa-ti spun parerea mea, si daca am gresit cu ceva imi cer scuze.
Stiu cum e cu strainii, nu mi s-a parut ca spalatul vaselor e ceva injositor si nici nu m-am legat de asta. Cand am folosit cuv "intelectual" m-am referit la starea ta psihica si la faptul ca tb sa te pregatesti pt viitor in conditiile in care prezentul e cam instabil. Pt tine si pt fata ta, nu pt altcineva.
eu inca nu am cautat de lucru in Germania pt ca nici nu am curaj sa ma prezint la un interviu cu limba pe care o stiu si pt ca am un bb si mai astept unul, dar sunt dispusa sa incep cam de unde ai inceput si tu, daca va fi nevoie. Eu te inteleg ca esti suparata, si eu as fi, mai exact cred ca mi-ar veni sa ma dau cu capul de pereti. Dar asta e situatia si tu tb sa scoti ce-i mai bun din ea, de aceea imi permit sa repet sfatul: fa tot posibilul sa inveti limba si sa repari ce mai e de reparat in casnicia voastra. Ceilalti 2 copii sunt si vor ramane, nu ai ce sa le faci, educatie nu te poti apuca sa-i faci unei femei de 34 ani (mama lor) asa ca tu esti cea care tb sa iei haturile in mana si sa rezolvi.
Cam asta am vrut eu sa spun si sper ca acuma ai vazut ca oi fi eu mai nebuna sau mai directa dar rea nu cred ca sunt. Si cu tine, pe care nici nu te cunosc si nici nu am ceva de impartit chiar nu vad motivul... Eu iti urez multa rabdare si intelepciune si sa auzim de bine.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Draga Adina,

Am citit si eu mesajul tau zilele astea, sunt insa prinsa de examene si munca si tot nu am reusit sa iti raspund... apoi am vazut ca te-ai suparat un pic pe cei care au raspuns obiectiv, si m-am gindit daca are rost sa iti scriu...
Am ajuns la concluzia ca are rost sa iti scriu, si sper sa intelegi ca nu e rautate, ci doar experienta si viziunea mea asupra situatiei tale, doar ne ceri sfatul, nu?

Cind faci un asemenea pas, sa te casatoresti in alta tara, sunt multe lucruri la care nu te gindesti. Eu una nu m-am gindit daca o sa imi gasesc de lucru la acelasi nivel (intimplator tot limbi straine am terminat si tot patru limbi stapanesc si eu binisor), nici daca o sa imi placa oamenii, daca o sa imi fac prieteni, daca o sa imi fie dor... eram indragostita, loveblinded, si asa am ajuns aici....
Insa am fost si realista imediat dupa aceea.... am muncit de la inceput, chiar cind inca nu vorbeam olandeza (o limba superba, by the way, ca tot se plinge lumea ca e urita... mie imi e draga de tot si stiu ca mai am muuuult de invatat, dar tot nu ma las)si nu am inceput la nivelul din Romania, nici nu m-am asteptat la asa ceva, trebuie sa ai un noroc chior sa gasesti o asemenea slujba sau sa muncesti in alt domeniu (IT de exemplu)... ei bine, de la o slujba simpluta (introduceam date intr-un computer, trimiteam faxuri, mai traduceam pe ici pe colo, simplist de tot) am reusit sa prind atmosfera de aici, oamenii, sa imi fac prieteni, sa il conving pe seful meu cind am gasit ceva mai ca lumea sa imi dea o recomandare si sa imi fie referent... apoi a venit urmatoarea slujba, mai buna un pic, unde am fost angajata doar pentru ca aveam deja diplome olandeze si pentru ca aveam o recomandare... apoi urmatoarea slujba, la fel...
ce vreau sa spun e: nu te gindi ca o asemenea slujba e injositoare...nici o munca nu te injoseste, si aveti nevoie de bani, nu? Mai ales ca poate vei divorta (nu te sfatuiesc sa o faci, dar tu stii ce e in sufletul tau, daca mai e dragoste si mai vrei sa lupti), e important sa fii independenta financiar... si pentru o femei desteapta si ambitioasa asemenea munci nu dureaza mult, gasesti dupa aceea altceva, si ai si prins intre timp flamanda de la colegi. Si iti faci si relatii, e o perioada dificila acum, si doar cu un CV bun nu ai cum sa fii acceptat la o slujba. Mai ales ca experienta din Romania nu-i prea impresioneaza (la mine cel putin asa a fost).
E adevarat ca vor fi mereu preferati ai lor, daca au doua posibilitati la acelasi nivel...dar ca eu as fi mai buna si nu am fost aleasa nu mi s-a intimplat...(si crede-ma am scris zeci de scrisori si am fost la muuuuulte interviuri)... nu ar supravietui aici afacerile daca nu si-ar angaja oameni buni, nu?
Trebuie sa ai incredere in tine, sa spui la interviuri ca esti constienta de faptul ca trebuie sa o iei de la capat, dar te intereseaza firma respectiva (vii cu informatii despre firma, viziunea lor, viitor si sanse), ca vrei sa faci cursuri in domeniu (asta ii intereseaza pe toti, interes, ambitie), ca vrei sa capeti experienta, sa simti cum sunt ei, sa te adaptezi mai bine in Belgia... si te vor privi cu alti ochi, te vor aprecia, pentru ca ca aici sunt incurajati strainii care vor sa vorbeasca limba bine, sa invete, sa munceasca...
Nu astepta prea mult cu cautatul unei slujbe, te vor intreba la interviuri: Ce ai facut pina acum, de cind esti in Belgia?
Eu iti tin pumnii si sper sa faci alegerea cea mai buna pentru tine si pentru bebe...

Mergi la inceput